17 december 2006

Julkalendern 17 december 2006

Gårdagens vinnare – Statistikern – gissade mest fel av alla (Mats Sundin), och borde ju egentligen ha fått två minuter för det. Istället vann han! Vad är det för rättvisa i det?

Nä, nu tar vi en lätt!

Det kan alltså vara – och är det oftast men faktiskt inte alltid – en författare. Död eller levande. Duktig eller tafflig. Svensk eller inte. Er uppgift är att lista ut vem ”hemlisbloggaren” är och sedan gissa i kommentatorsbåset. (Kolla här hur man gör om ni tvekar.) Ibland ska man koncentrera sig på formen, ibland på handlingen och ibland faktiskt blott och enbart på det underliga språket. Ibland är det underligt trots att språket verkar vara ganska normalt. Ibland finns det tydliga ledtrådar, ibland osynliga. Ibland är det hela bara väldigt annorlunda. Ibland vet man inte riktigt om det är författaren eller en av karaktärerna som är hemlisbloggaren.


Jag är så stolt över att jag har slutat på mitt senaste jobb. Jag bara jobbade och jobbade, och nu när jag inte har jobbet längre så är jag faktiskt inte ett dugg bekymrad. Har inte ens svårt att sova. Den där färjan med sina dieselmotorer bara stånkar på. Det påminner mig lite om när jag jobbade i restaurangköket i Lund eller den inre smärtan jag kände när jag var assistent på macken i Helsingborg … men den stan visade faktiskt aldrig upp sig från sin ljusa sida förrän jag såg den på avstånd, från färjan. Jag tror faktiskt att man är lyckligare när man åker båt – jag tror att de som åker båt till och med är trevligare än andra. Det klara vattnet, dimman, ja, jag tror att jag är helt återhämtad nu. Där – på båten – behöver inte ens jag bekymra mig om pengar.



Va? Är det en skåning?


________
Facit.

90 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Det är Anna Sjödin. slutade på sitt jobb. sjö - båt. åååh vad dåligt, förlåt. god natt.

17 december, 2006 00:07  
Blogger Petra skrev ...

Lätt? Vaddå lätt?

Och jag som var så nöjd med min Luther-gissning! :)

17 december, 2006 00:10  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag är för trött för detta så jag gissar på Tom Hanks - Sleepless in Seattle eller Jack Nicholson - Livet från den ljusa sidan. Ja, jag vet det är filmer men det finns säkert en bok som de baseras på.. Vilken är jag för trött att ta reda på nu. God natt

17 december, 2006 00:11  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag skulle kunna tänka mig att det är Cornelis Vreeswijk.. Om han jobbat i kök i lund vet jag inte men han har dock spelat teater i Helsingborg och han var väldigt glad i att tura med färjorna till Danmark.. Så herr trubadur blir mitt svar nu..

17 december, 2006 00:12  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Den ÄR lätt. Aurelius var svååååååår, men den här är faktiskt lätt. Fast nu måste ni sluta tänka på antiken å sånt dravel.

Petra: Jag borde ju Luther-blogga, det är helt rätt.

17 december, 2006 00:13  
Blogger jovanna skrev ...

"jag tror att de som åker båt till och med är trevligare än andra" låter helt och hållet som Erlend Loe. Har vi gissat på honom så många gånger att Lotten äntligen hemlisbloggar norrmannen?

17 december, 2006 00:14  
Anonymous Anonym skrev ...

Språket påminner faktiskt om John Irving, men precis som i På minuten antar jag att de tävlande undviker upprepningar (det är därör vi så sällan gissar på Ulf Lundell).

Alltså är det någon i den nyss avgågna regeringen, eller möjligen någon kortvarig alliansminister. Få se nu, vem puttrar omkring och njuter sitt opium i vågade miljöer? Eller är det så enkelt som att Göran Persson fått på båten?

Nej, nu börjar jag snart bli långrandig. Jag säger Leif Pagrotsky, kort och gott.

17 december, 2006 00:19  
Anonymous Anonym skrev ...

Jaså, inget antikt dravel mer. Då sitter man alltså som vanligt här med sina fyrtio poäng filosofi till ingen nytta. Gårdagen var ett ljuvligt undantag. (Och ändå, ÄNDÅ lyckades jag inte komma ett enda dugg först.) Nä, nya tag nu.

17 december, 2006 00:22  
Anonymous Anonym skrev ...

Min funktion i den här tävlingen är visst att lägga ut villospår, så jag måste förstås fortsätta med mina kalkylerade gissningar. Lützendimma och båt? Ja det lär ju vara skepparen ombord på Titanic, det.
Snart beläggs jag med munkavle.

17 december, 2006 00:26  
Anonymous Anonym skrev ...

Kanske är det John Fogerty? Proud Mary?

17 december, 2006 00:27  
Blogger Petra skrev ...

Nu har jag skurat badrummet och tänkt och tänkt och inte blivit ett dugg klokare.

Ja, visst är det normalt att städa badrum klockan tolv på natten? :)

Man måste passa på när inspiration (och tid och ork) infinner sig!

17 december, 2006 00:34  
Blogger Ica skrev ...

Hick. En låt. Den heter "Mer öl åt folket", vilken jag förespråkat för länge här. (Visst ja, när ska vi öla?) Nä, jag ska lägga ölkaggen i sängen innan jag kommer med förnuftiga förslag. Men sålänge säger jag en kombination av Kapten Haddock och Mat- Tina. En Kapten Tina med andra ord. Skånsk o på sjön.

17 december, 2006 00:38  
Anonymous Anonym skrev ...

Ärligt talat tänkte jag mig först en gammal, skäggig man med mössa, arbetsmantel och stav, en man vilket som ersättning för överfarten erhöll ett mynt. Med tanke på hur många som gjort den överfarten genom åren är det inte undra på om han slipper bekymra sig för pengar.

17 december, 2006 00:41  
Blogger Petra skrev ...

Hjärnan på högvarv. Båt! Båt! Någon gammal pirat? Jack Sparrow? Röde orm? Pippi Långstrumps pappa? Har någon av dem jobbat med matlagning innan de gav sig in på piratbanan?

17 december, 2006 00:45  
Anonymous Anonym skrev ...

Något i texten får huvudet att nynna

Seemann, lass das Traeumen,
Denk' nicht an zu Haus.
Seemann, Wind und Wellen
Rufen dich hinaus.

Deine Heimat ist das Meer,
Deine Freunde sind die Sterne
Ueber Rio und Shanghai
Ueber Bali und Hawaii.
Deine Liebe ist dein Schiff.
Deine Sehnsucht ist die Ferne.
Und nur ihnen bist du treu
Ein Leben lang.

Som någon gång för länge sedan komponerades av Werner Scharfenberger. kanske var han även skyldig till texten. Dock tror jag att det har föga med dagens gåta att göra. men nynna med kan man ju medan man funderar vidare ...

17 december, 2006 00:58  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag läser just nu En berättelse om kärlek och mörker av Amos Oz. Det är något slags självbiografisk roman, eller vad det kan heta. Han nämner särskilt den amerikanske författaren Sherwood Anderson och hans böcker Den lilla staden och Winesburg, Ohio som inspirationskällor.

Någon som har läst dem?

Min gissning är naturligtvis Amos Oz eller Sherwood Anderson.

17 december, 2006 01:13  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu har Tiggarstudenten och hans "Nu är jag pank och fågelfri" började ljuda bland de grå. Jag såg den operetten för mer än femtio sedan och minns dåligt handlingen. Utspelade sig i Paris gjorde den dock. Där kan man ju vara student och extraknäcka i kök och på båtar som trafikerar Sein. Karl Millöcker är upphovet Tiggarstudenten.

17 december, 2006 01:19  
Anonymous Anonym skrev ...

nja, det är iallafall inte Mörkrets hjärta av herr Conrad. I den utförs ju arbetet på båten. Hade det varit Jack på Titanic hade texten nog kretsat kring någonting annat.. Innerst inne önskar jag att det är Uno i Rederiet, men icke kan det vara det heller.. Kan det vara ur Utvandrarna? Well, diselmotorer.. Gah! Får skjuta från höften (allt i hopp om att någon gång vinna tröjan) och gissar därför på antingen den underbara Tre män i en båt, eller mannen i Det låsta rummet, ni vet den i New York-triologin. Ändrar mig antagligen imorgon när jag har sovit en smula. Ha det!

17 december, 2006 01:35  
Blogger Petra skrev ...

Nu är jag så frustrerad att jag ordnat en egen tävling på min blogg! :-)

17 december, 2006 01:54  
Anonymous Anonym skrev ...

Ny gissning, nytt villospår:

The Life and Strange Surprising Adventures of Robinson Crusoe of York, Mariner: who lived Eight and Twenty Years, all alone in an uninhabited Island on the coast of America, near the Mouth of the Great River of Oroonoque; Having been cast on Shore by Shipwreck, wherein all the Men perished but himself. With An Account how he was at last as strangely deliver'd by Pirates. Written by Himself. Av Daniel Defoe.

17 december, 2006 02:03  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag saknar en krabbsjö av uppslag, och kulingen har mojnat till stiltje..,vad gäller gissningar. Vill dock (kan man använda det ordet?) sända en stor kram till Dig, ty Din närvaro här på "nätet" har givit mig nya perspektiv och friska livsandar! Eller heter det; ny frisk anda i livet? / ledtråd: mat-tanten Ella

17 december, 2006 02:56  
Anonymous Anonym skrev ...

Man ska ha husvagn goes boating???

Med gamla psykiska problem i bagaget "..är jag faktiskt inte ett dugg bekymrad. Har inte ens svårt att sova..", "..den inre smärtan jag kände.." och "..jag tror att jag är helt återhämtad nu.."?

[Ska sista delen verkligen vara så? jag har återhämtat mig eller jag är återställd?]

Gå till sjöss och allt löser sig???

I am sailing med Roddan?
Fritiof Andersson hos Taube? Han var mig veterligen aldrig i Skåne.

Jag fattar absolut ingenting. Men jag dras mot musik, vet inte varför.

17 december, 2006 03:28  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag kan inte sova och vad är mer naturligt än att kolla bloggen då?!

Jag tar fasta på "Jag tror faktiskt att man är lyckligare när man åker båt – jag tror att de som åker båt till och med är trevligare än andra" och gissar på Ernst Kirchsteigers.

17 december, 2006 05:27  
Blogger aequinoxia skrev ...

En låt, Ica? Vad sägs om "Om du har det trist i Lund, åk över Öresund. Sätt dig på en färja, sen så kan du härja. Köp en öl, köp en till eller Köpenhamn. Köp så många öl du vill, smuggla om du kan."?

Sångarstriden 1992.

För övrigt undrar jag vem som hällde punsch i mitt exemplar av Kemisektionens sångbok (som jag var tvungen att konsultera för att få alla orden rätt...).

17 december, 2006 09:14  
Blogger Lisa skrev ...

Egentligen tror jag det är en klämmig bit atv Taube. men jag gissar på Speranza, för då kanske folk tror att jag är intellektuell.
Nu ska jag (med Lotten som ledstjärna/ursäkt) läsa om en rälig typ som skär upp rader av kvinnor i tändsticksaskstora bitar.

wv=flyut

Jag stannar hemma tack, men eskapism ligger nära till hands.

17 december, 2006 09:51  
Anonymous Anonym skrev ...

Först tänkte jag Göran Persson, sedan Anna Sjödin men mot slutet ångrade jag mig och tänkte att det var han tv-kocken i Landgång, German Zamudio.

Jag måste ju vara originell och göra en egen gissning nån gång. Så nu gissar jag på honom. Han gick ju iland i sista programmet.

17 december, 2006 09:52  
Blogger Ica skrev ...

aequinoxia- utmärkt. Den funkar med största säkerhet.

17 december, 2006 10:18  
Anonymous Anonym skrev ...

Och den skulle vara lätt idag! Håhåjaja jag har då ingen aning.

17 december, 2006 10:28  
Anonymous Anonym skrev ...

Lalla Hansson - Anna och mej.
Anna fann en gammal båt... Ur min tomma slitna ficka... o.s.v

17 december, 2006 10:29  
Anonymous Anonym skrev ...

Nä, det är ju Gustav Sjögren från Rederiet som bloggar. Den skånska inramningen är bara en täckmantel.

17 december, 2006 10:46  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu tänkte jag bara berätta en lite historia ur verkliga livet. När jag gick och la mig i går kväll och slog upp boken som jag håller på med så läste jag: "Det var söndag eftermiddag, och de åkte i tre olika bilar till tre olika adresser. Lotten fick avgöra." Och i mitt trötta och hemlisbloggarinfesterade tillstånd tänkte jag då: "Lotten? Är hon med i den här boken?"

17 december, 2006 11:23  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Översättarhelena: När VM- och EM-kvaltider stundar är jag med och avgör hela tiden. Dödens grupp? Ja, mitt fel. Drömlottning? Ja, det var jag igen.

17 december, 2006 12:00  
Blogger Lisa skrev ...

Det här är också sant: I morse när tidningen kom for jag upp ur sängen och vrålade: Jag måste upp. Det är någon som ska ha ledtrådar till adventskalender.

Min man var måttligt road. Sen drömde jag att jag skulle bli halshuggen.

17 december, 2006 12:48  
Anonymous Anonym skrev ...

Hemlisbloggaren är från Bayou County... fast det visste ju redan översättarhelena.

17 december, 2006 12:49  
Blogger Lisa skrev ...

Allvarligt så tror jag att det är Malte i Speranza. Den självupptagna, förnumstiga tonen, nostalgin och idealiserandet av tillvaron till sjöss. Ljuden från båten ...
Alla mina böcker är fortfarande nedpackade på vinden så jag kan inte kolla.

17 december, 2006 13:00  
Anonymous Anonym skrev ...

christer fuglesang, såklart. bytt jobb i vuxen ålder, inga bekymmer, ser allt så där på avstånd. vad lund och helsingborg har med saken att göra vet jag dock inte.

17 december, 2006 13:08  
Anonymous Anonym skrev ...

Dagens bloggare är Henrik Larsson. Han har slutat sitt senaste jobb i Barcelona, för han längtade tillbaka till Helsingborg. Men han hinner inte komma tillbaka förrän han börjar längta bort, den här gången till Manchester. Helsingborg är aldrig vackrare än när man är långt borta. Och pengarna är ju inget bekymmer. Resten är bara villospår.

17 december, 2006 13:48  
Blogger jovanna skrev ...

uhuu, är det inte dags för en ledtråd?

17 december, 2006 14:03  
Anonymous Anonym skrev ...

Ja, en ledtråd man inte måste vara beläst för att fatta! Pliiis!

17 december, 2006 14:11  
Blogger Petra skrev ...

Christer Fuglesang är en rätt bra gissning faktiskt! :)

17 december, 2006 14:14  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ok, man måste inte vara beläst för att lösa dagens hemlisbloggare. Däremot är det bra om man är vid andra sinnens bruk.

17 december, 2006 14:15  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Oj, skrämde jag ihjäl er nu?

17 december, 2006 14:56  
Blogger Ica skrev ...

Du skrämde ihjäl mig.

17 december, 2006 15:20  
Anonymous Anonym skrev ...

Det verkar så!

Jag vill dock härmed meddela att Jag lever.
Jag har färjorna inom synhåll - men blir inte klokare för det.
Troligen är väl de och kanske hela skånegrejen en metafor....
De som varit på båtar och sedan blivit författare
- Harry M.
- Mark Twain
är de enda jag kommer på
Men jag är beläst - däremot har jag inte sett mer än ett halvt avsnitt av Rederiet

Karon han får sin obol så han behöver inte bekymra sig om pengar
Carl Jonas Love flydde faktiskt via Helsingborg..
Det är nog inge´vidare lix på det här...
Ja det behövs tgxhcnpydligen fler ledtrådar.

17 december, 2006 15:30  
Anonymous Anonym skrev ...

Intressant! wv nästlade sig in tydligen, så det blev otydligt - det var väl tydligt.

Dunket från en fiskebåt?

Evert Taube?

17 december, 2006 15:33  
Anonymous Anonym skrev ...

Andra sinnen? Är det en sång alltså? Då gissar jag på Gamla Nordsjön med Harry Brandelius. "Det är så skönt när man får lätta ankar..."

17 december, 2006 15:41  
Anonymous Anonym skrev ...

ok, då tror jag på antingen Reine Larsson i Barnens Ö, eller Stollen - ni vet den lille korkade sjörövaren i Bamse. Nog bodde väl Rune Andreasson utanför Helsingborg någonstans?

17 december, 2006 16:12  
Anonymous Anonym skrev ...

Det borde ju vara klart som vatten i dag när Lotten säger att det är lätt. Hmpf.

17 december, 2006 16:23  
Anonymous Anonym skrev ...

WV = iuzusd och det ger mig ingen ledtråd alls om huruvida man ska tänka i bokskrivna eller sångbara banor. Något lite till tips ger förhoppningsvis riktning för tankarna.

17 december, 2006 16:26  
Anonymous Anonym skrev ...

Kan det vara Sjörövarjenny från Brechts Tolvskillingsopera?

WV = nscva = nja skulle cunna va

17 december, 2006 16:44  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag går på Översättarhelenas linje idag: John Fogerty med Proud Mary!

Hemlisbloggaren skriver:

"… men den stan visade faktiskt aldrig upp sig från sin ljusa sida förrän jag såg den på avstånd, från färjan."

John Fogerty skriver:

"But I never saw the good side of the city,
til I hitched a ride on a river boat queen."

Memphis motsvaras av Lund och New Orleans motsvaras av Helsingborg.

Ja, så måste det vara... Tror jag...

17 december, 2006 17:06  
Anonymous Anonym skrev ...

Mer rätt kan det nog inte vara än Översättarhelenas och beas förslag.

»You don't have to worry 'cause you have no money,
People on the river are happy to give.«

Men inte kände jag till detta.
Förrän nu. Liiiteeeen anknytning åt Sjörövarjennyhållet tycker jag mig spåra i sången.

17 december, 2006 17:14  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag tror som Lisa, dagens bloggare är Malte Moritz von Potbus ombord på Speranza. "Ett skrämmande, stinkande men lysande mästerverk" skrev Kvällsposten.

Fast nog måste man vara lite beläst om detta stämmer?

17 december, 2006 17:21  
Anonymous Anonym skrev ...

Andra sinnens bruk?
Inte vid fulla sina fulla sinnen?

William S. Burroughs eller Carlos Castaneda, slänger jag ur mej för att se om de hamnar i god jord. För dem känner en obeläst som jag allt till.

17 december, 2006 17:34  
Anonymous Anonym skrev ...

(helt utan likör lyckades jag visst få med ett extra "fulla" där...)

17 december, 2006 17:35  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Här sitter jag, full av inte längre användbara ledtrådar.

17 december, 2006 17:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Du kan väl spara dem och använda dem som villospår en annan dag!

17 december, 2006 18:00  
Anonymous Anonym skrev ...

Ja, jag har googlat litet:
Melodin, refrängen har jag hört - men aldrig lyssnat på orden i
John Fogerties Proud Mary

Left a good job in the city,
Workin' for the man ev'ry night and day,
And I never lost one minute of sleepin',
Worryin' 'bout the way things might have been.
Chorus:
Big wheel keep on turnin',
Proud Mary keep on burnin',
Rollin', rollin', rollin' on the river.

Cleaned a lot of plates in Memphis,
Pumped a lot of pain down in New Orleans,
But I never saw the good side of the city,
'Til I hitched a ride on a river boat queen.

Chorus

Rollin', rollin', rollin' on the river.

If you come down to the river,
Bet you gonna find some people who live.
You don't have to worry 'cause you have no money,
People on the river are happy to give.

Chorus

Rollin', rollin', rollin' on the river.
Rollin', rollin', rollin' on the river.
Rollin', rollin', rollin' on the river.

Så det där med Mark Twain och en Mississippibåt var ju inte så helt fel...

17 december, 2006 18:07  
Anonymous Anonym skrev ...

Låttexter är jag usel på och totalt omusikalisk också, mina barn gråter när jag sjunger för det "låter inte som fröken på dagis". Jag är så imponerad av er alla som tycks ha mängder av både bokcitat och låttexter att välja bland när ni gissar. =)

17 december, 2006 18:13  
Anonymous Anonym skrev ...

Rolf Börjlind skrev manus till Kocken med Kjelle Bergqvist. Börjlind är från Skåne.

(Jag hade lika gärna kunnat gissa på Ulf Lundell eller George W Bush)

17 december, 2006 18:34  
Anonymous Anonym skrev ...

Okej, men om det är Stolta Maria så känns Old man river nästan nästan relevant.

17 december, 2006 18:40  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Iiiih, knutpunkterna äro rasande många, Rolf Börjlinds son har jag pussat.

17 december, 2006 18:41  
Anonymous Anonym skrev ...

Ogissar idag men talar i alla fall om att din blogg är rolig, Lotten! Nä, jag slänger väl in en gissning då.... Harry Brandelius??

17 december, 2006 18:54  
Anonymous Anonym skrev ...

Erika gissar på Stollen, ser jag. Varför diskriminera Slusken, Rusken och kapten Buster?

17 december, 2006 18:56  
Anonymous Anonym skrev ...

Slusken, Rusken och Buster tänker inte på dimmor och blanka vatten och skönheten med båtar. De är alldeles för Sluskiga, Ruskiga och Bustra för det såklart!

17 december, 2006 19:31  
Anonymous Anonym skrev ...

Jaha, precis som den blyga har jag ju hört låten men aldrig lyssnat på texten.
Det där med engeska texter är inte lätt i vilket fall som helst.

Ni minns väl den gamla välkända "Tji lattjo jä jä jää" med den orkester, vars frisör var på semester?

17 december, 2006 19:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu kan det ju vara så att Lotten är så lurig att det är Tina Turner som bloggar. Det var nämligen hon som sjöng "Pumped a lot of 'tane" (där 'tane ska betyda octane) i stället för "Pumped a lot of pain" som det lät i Creedences version. Detta har jag googlat mig till i dag, eftersom jag undrade var den där macken kom ifrån. I och för sig har jag aldrig fattat vad "Pumped a lot of pain" betyder heller. Men det är väl nåt med knark, kan jag tro. Fast det är ju John "Flanellskjortan" Fogerty som står för resten av den odödliga lyriken i vilket fall som helst.

17 december, 2006 19:45  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu ska jag härma en gissning för första gången. Och det är en som ulrika hade med kocken German som har lagat mat på alla de sju haven hur många år som helst. Mig veterligen har han aldrig skrivit något, inte ens en kokbok, men det skiter vi i just nu. För det var en så perfekt gissning!

Jag såg sista programmet med honom och han visade sig vara en riktig hemmakarl som sköter precis allt i hemmet när han är hemma från alla resor. Tänk sig det, goblin girl!!!

17 december, 2006 19:52  
Blogger Cecilia N skrev ...

Gjorde en sån där "så ska det låta"-översättning och fick just den där "Rollin' Rollin'"-refrängen i huvudet. Men hade inte riktigt koll.
Men just det. John Fogerty heter han ju.

17 december, 2006 19:54  
Anonymous Anonym skrev ...

Nä, nu blir jag nästan riktigt upprörd! Skulle inte KAPTEN Buster tänka på de sju haven?!

Jag börjar mer och mer luta åt kapten Buster faktiskt.

17 december, 2006 20:01  
Blogger Petra skrev ...

Efter att ha läst texten till Proud Mary som Den blyge så fint postade här så vänder jag kappan efter vinden och tror nu på Proud Mary också! :-)

17 december, 2006 20:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Naturligtvis är det den envetna proud Mary, inte minst för "det klara vattnet" (Creedence Clearwater) och dimman (FOGerty).

17 december, 2006 20:54  
Blogger crrly skrev ...

Båtar, pengar, fria associationer:

Joseph Conrad/berättaren/Marlow.

Tom Sawyer.

Pippi Långstrump.


Japp, dä va dä dä.

17 december, 2006 21:05  
Anonymous Anonym skrev ...

Pippi Långstrumps pappa? :)

17 december, 2006 21:06  
Anonymous Anonym skrev ...

Pappa Långstrump som var negerhövding tills norrmännen la sig i eller Tina Thörner, ja det är frågan... Hon har ju kört bil i öknen och i öknen finns kameler som ju är öknens skepp.

Tänk vad Lotten måste ha kul åt våra spretiga gissningar!

17 december, 2006 21:15  
Anonymous Anonym skrev ...

nää ja vet ingenting, ja kom mä mjölkbiln i morse ja...

17 december, 2006 21:24  
Anonymous Anonym skrev ...

Som överlycklig gårdagsvinnare slår jag till och härmar en annan gissare. Jag tror också på Vreeswijk. Men det är säkert lika illa som alla mina andra gissningar. Fast en vinnare är jag och det kan ingen ta ifrån mig!

17 december, 2006 21:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Jamen C, Buster är ju ingen romantiker! Han skrockar elakt åt Bamse och sjunger den taskiga sången om att de minsann har lurat tramsebamse. Han är ju elak. Har affärer ihop med både Krösus och med den där sorken som också har ett sjörövargäng. Minns någon vad han heter? De är riktiga pirater med svärd och hatt!

17 december, 2006 21:45  
Anonymous Anonym skrev ...

Den som syr ihop texten i Proud Mary med en bensinmack får med sig mig på just Proud Mary.

Annars tror jag på Östen Warnebring och blabla-bla från Eslöv bara för att sticka av

17 december, 2006 21:46  
Blogger Cecilia N skrev ...

Femton minuter från Eslöv, med moped.

17 december, 2006 22:06  
Blogger The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman skrev ...

Båtresa, behöver inga pengar, sover mycket; metaforer för döden. En bok som handlar om hur bra livet efter döden är. Hmmm. Jag kommer att tänka på den där som kom för några år sedan, som var skriven av en ung flicka som hade blivit mördad, och ville berätta för sina släktingar och vänner att hon egentligen hade det ganska bra.

Eller var det en film?

17 december, 2006 22:15  
Anonymous Anonym skrev ...

Det verkar luta åt stolta Maria
men det hade jag aldrig listat ut på egen hand.
Jag var mer inne på ute i det fria
och skillnaden mellan hav och land.
Idag har min hjärna krympt till en illitterat dvärg
så jag drar (som vanligt) till med Hjalmar Söderberg

17 december, 2006 22:19  
Anonymous Anonym skrev ...

Ahaaaa! Du menar så, Erika! Du har ju tänkt över det här ordentligt, märker jag. Romantiker är ju dessutom ett ord som får mig att falla fullständigt.

Så visst är jag med på Rusken. Din slipade argumentation vann över mig på din sida. Nu är jag tvåa med Rusken - men jag är ju åtminstone med på vinnarsidan! ;D

17 december, 2006 22:22  
Blogger Ica skrev ...

Äsch, jag har tänkt, tänkt och tänkt. På pengar, båtar, skåne och mackar. Jag kommer ändå inte fram till ett skit. Det är lite tråkigt. Jag kommer inte ens på något långsökt. Håkan Hellström kanske? Han bär ju sjömanskostym, har en väldigt underlig karriär, säger åt Lena att komma igen och kommer ju från Göteborg, vilket är lika luddigt som Skåne.

17 december, 2006 22:48  
Anonymous Anonym skrev ...

Proud Mary. I dessa juletider måste det vara Jesus ömma moder som bloggar!

17 december, 2006 22:56  
Anonymous Anonym skrev ...

Har inte Joakim von Anka jobbat med en del obskyra saker i sin inte lika rika ungdom?

17 december, 2006 22:58  
Blogger Lisa skrev ...

Ensamma mammam: Du tänker på den gräsliga The Lovely Bones av Sebold. Inga båtar där.

17 december, 2006 23:08  
Anonymous Anonym skrev ...

Hjälp va spännande det är nu! Och C, Stollen! Stollen! Inte Rusken..

18 december, 2006 00:00  
Anonymous Anonym skrev ...

Ja, mycket!!!

18 december, 2006 00:02  
Anonymous Anonym skrev ...

hello sis!

18 december, 2006 00:05  

Skicka en kommentar

<< Home