12 december 2006

Julkalendern 12 december 2006

Gårdagens vinnare – Charlotte - the Goblin Girl – är en av de envisaste gissarna. Av vad jag har förstått, kommer det nu att bli bråk mellan Statistikern och Statistikerns överdängare eftersom de ju är lika envisa gissare ... och t-shirtfantaster.

Nu är vi inne på sista delen av första halvan av hela kalendern!

Det kan alltså vara – och är det oftast men inte alltid – en författare. Död eller levande. Duktig eller tafflig. Svensk eller inte. Er uppgift är att lista ut vem ”Hemlisbloggaren” är och sedan gissa i kommentatorsbåset. (Kolla här hur man gör om ni tvekar.) Ibland ska man koncentrera sig på formen, ibland på handlingen och ibland faktiskt blott och enbart på det underliga språket. Ibland finns det tydliga ledtrådar, ibland osynliga. Ibland är det hela bara jättekonstigt och ibland är det inte alls vad det ser ut att vara.

Här går jag och bara väntar. Jag älskar dig fortfarande, men hur känner du? Du mejlar ju aldrig, hur ska jag då kunna veta? Ja, det låter kanske konstigt, men även om det har gått 15 år sedan du flyttade till USA, är det först nu som jag förstår att jag har börjat vänta. Börjat vänta på dig.

Förlåt om jag upprepar mig, men jag kan inte annat än att vänta.
Du pratade med mig om dina planer på att starta en fabrik för att tillverka något slags pålägg där borta. Hur gick det med de planerna? Att jag undrar beror förstås på pengarna som du lånade av mig – räckte de till fabriken? Du sa – då – att du älskade mig och det var ju därför jag vågade ge dig mina besparingar. Älskar du mig fortfarande?

Den egentliga orsaken till att jag skriver är att jag behöver få tillbaka madrassen som du fick låna. Med innehåll, tack. Jag begriper verkligen inte (förlåt att jag upprepar mig igen) varför alla mina mejl till dig under åren bara har studsat tillbaka. Är ryktena om att du aldrig åkte iväg sanna? Om du fortfarande älskar mig kan du väl höra av dig och svara på min eviga fråga?

Nå? Älskar du mig?


Villkorslös kärlek? Huga.



___________
Facit.

76 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Är du kär i mig ännu Klas-Göran? - är det första so slår mig!
Nu -gonatt!

12 december, 2006 00:20  
Blogger Ica skrev ...

menmen!! den här känner jag ju igen!! Eller, så gör jag inte alls det, men det känns så. Schindler i filmen med samma namn+list hade en fabrik. Kalle fick åka till Willy Wonkas fabrik. Jag måste tänka på pålägg. Hm, ska ta en macka med räkost innan jag somnar tror jag.

12 december, 2006 00:20  
Blogger Ica skrev ...

Huga förresten? Det måste jag fundera mer på. Och sanningen om vem som åkte och inte åkte. Jeeez. Nu kommer jag ju inte kunna sova. Och inte blev jag först heller.

12 december, 2006 00:22  
Blogger Ica skrev ...

haha. Jag tror din blogg vill bli av med mig; wv: leanwsyns.
leave now. syns!

12 december, 2006 00:23  
Anonymous Anonym skrev ...

En vansinnig gissning: är du kär i mig ännu, Klas-Göran?
Ha, nu blev jag i alla fall forst, men jag tror jag har fel, ska fundera lite till.

12 december, 2006 00:26  
Anonymous Anonym skrev ...

Ehm, Lill-Babs?

Gonatt

12 december, 2006 00:28  
Blogger Studiomannen skrev ...

Min gissning idag blir ingen alls.

Jag kan inte. Men det förstås: med tanke på mailandet ska man nog inte leta för långt bakåt i tiden.

jag är en x-large och uppåt! :-D

12 december, 2006 00:35  
Anonymous Anonym skrev ...

Om det är så enkelt som slagdängan Klas-Göran, saå är det Stickan Andersson som är upphovet till den.

12 december, 2006 00:45  
Anonymous Anonym skrev ...

låter onekligen som Klas-Göran, och jag kommer därför osökt att tänka på visan om den utvandrade svensken som vill writa hem a litet letter-brev för att tala om hur very well han mår. Underbar. Och så kommer jag att tänka på Linda Skugge och hennes senaste tal till sin systers bröllop, trots att jag inte har läst den. Och så önskar jag ett önsk till kalendern och det är sången "Bär ner mig till sjön". Och min gissning är då alltså: Hundra år av ensamhet. Vem av dem är svårt att säga, men det får bli hon som äter jord och flagor. Vad hette hon nu igen, Rosa?

12 december, 2006 00:46  
Anonymous Anonym skrev ...

Ska man vara petnoga med bokstävlarna så bör det stå: Stig "Stikkan" Andersson

12 december, 2006 00:51  
Anonymous Anonym skrev ...

Den där utvandrade svensken som skrev hem finns i visan Amerikabrevet av Ruben Nilsson.

12 december, 2006 00:53  
Blogger Ataharis skrev ...

Absolut ingen aning. Men det är något i bakhuvudet som tickar ... så vi säger eh-eh-eh nä. Jag kan inte. Fast jag krystar. Återkommer kanske imorgon när jag återhämtat mig efter tentajävvelen. Hur som helst låter vår hemlisbloggare både naiv och beklämmande så kanske handlar det om någon sol-och-vårare? Bildsköne Bengtsson? Eller hur var det nu, Översättarhelena, var han sol-och-vårare? Rivieraas guldgossar? Neee, nu drar jag ner rullgardinen för idag. Det där var ju inte ett dugg kreativt. Tack och gonatt!

12 december, 2006 01:13  
Blogger Ataharis skrev ...

Förtydligande: min insats var inte kreativ. Lotten är lika kreativ som vanligt. :)

WV: cizdbezd. Sisten i säng? (jag!) Sist bäst? (inte jag!)

12 december, 2006 01:15  
Anonymous Anonym skrev ...

Ett försök till en mer seriös gissning; Selma i romanen Pengar av Victoria Benedictsson (Ernst Ahlgren). Benedictsson skrev folklivsberättelser. Dagens text är folklig tycker jag, lix endast 25.

Pengar har en stor betydelse i dagens text. Pålägget som refereras till är pastej. Pastej förekommer i Pengar. Har inte läst Pengar, men Selmas äktenskap var inte lyckligt läser jag i Den Svenska Litterature av Delblanc och Lönnroth. Kan tänka mig att det fanns obesvarad kärlek till annan person än den äkta maken.

wv:wikemyf. Ja, jag vet, vilket nys.

12 december, 2006 04:45  
Anonymous Anonym skrev ...

Eftersom Klas-Göran i sången far till Amerikat för att starta pastejfabrik och vid flytten tar jäntans madrass med sig så låter det ju som om saken är biff. Men tänk om det bara är innehållet som är lånat, och det är foooormen vi ska titta på? :)

12 december, 2006 06:18  
Blogger aequinoxia skrev ...

Nu säger jag preciiiiis som Orangeluvan! Men jag har inget vettigt att tillägga.

12 december, 2006 06:20  
Anonymous Anonym skrev ...

Kan hemlisbloggaren vara en sångtext? I så fall låter det ju onekligen som Klas-Göran. I annat fall slänger jag iväg en totalt vild gissning på Vilhelm Moberg med alla hans amerika-farare.

12 december, 2006 06:48  
Anonymous Anonym skrev ...

Efter att ha fått bannor av gårdagens vinnare att jag inte varit inne o gissat på ett par dagar får jag ju ge mig på en gissning. Efter att ha läst första meningen började jag nynna på klas-göran och när jag läste vidare brast jag ut i inte allt för vacker sång,tro det eller ej men texten fanns nästan komplett någonstanns långt bak i skallen.. Men nu var det ju en gissning jag skulle försöka mig på o den blir Lill-babs eller Stikkan.. inte så orginelt men det var det första som slog mig..

12 december, 2006 07:55  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Studiomannen: Man ska inte låta sig lura av att Lotten skriver mejla, det kan vara ett avsiktligt villospår.
Trulsa: Bildsköne Bengsson var namnet. Hans kumpan hette Tatuerade Johansson. Jag tror jag gissar på den sistnämnde i dag, för fäbodjäntan har väl nästan fått tillräckligt med gissningar.
Tatuerade Johansson är det alltså som skriver till Bildsköne Bengtsson.

12 december, 2006 07:59  
Anonymous Anonym skrev ...

Precis som Malin (jag har inte läst fler kommentarer) var min första tanke:
Är Du kär i mig ännu Klas-Göran!

Jag är litet omtumlad: Jag har bytt till Blogger beta!
Hela dagen i går trodde jag att jag misslyckats!
Men i morse hade jag ett mejl och en länk - och Hurra! Alla gamla "posts" och "drafts" hade följt med.
Men man får ju en "ljusshock"-vi får berätta den gamles Degerforshistoria "De bidde för ljuust" snarast.

12 december, 2006 08:20  
Anonymous Anonym skrev ...

Äntligen något jag kände igen! Det är "Är du kär i mig ännu Klas-Göran" som är stommen till bloggtexten... Vem är det då som bloggar? Lill-Babs kanske, eller är det Stickan Andersson?

12 december, 2006 08:21  
Anonymous Anonym skrev ...

ja, min första gissning (vilket inte är helt unikt, ser jag nu) var Klas-Göran. Men vem är det som är kär? Lill-Babs, eller har jäntan något namn?

Det grämer mig oehört att jag inte kom på Spoon River. Så mycket som jag har läst den.

12 december, 2006 08:28  
Anonymous Anonym skrev ...

Visst Är du kär i mig ännu Klas-Göran? Allt stämmer så när som på "mejl", men det är väl ett litet villospår.

Men den som bloggar är varken Lill-Babs eller Stikkan, det är ju visans "jag".

Hon beskrivs inte närmare i texten, så Fäbodjäntan blir mitt svar.

12 december, 2006 08:34  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu kommer jag väl vara sist men det är en sån där gång då jag måste gissa utan att titta på kommentarerna för att jag har RÄTT. Är du kär i mig ännu Claes-Göran!

För övrigt bestod mitt första jobb i att jobba i Lill-Babs souvenirbutik. Jag var sexton år och komplett usel. Men jag lärde mig att beundra innehavaren av butiken eftersom hon alltid lyckas vara så sjukt jävla trevlig mot alla.

12 december, 2006 08:41  
Anonymous Anonym skrev ...

Oj, jag är både skakad och rörd! Detta visar ju helt klart att det är en helt slumpmässig dragning, för så usel som jag har varit på att gissa rätt (och först!) i år så borde Lotten hämta tillbaka förra årets tröja! (Den var f.ö. som vanligt populär läsning i lördags!)

Allt stämmer på Klas-Göran! 15 år, madrass och kärlek! Jädrar vad snabba alla var!

Nu ska jag kolla in Olles skivtips.

12 december, 2006 08:46  
Anonymous Anonym skrev ...

Själva historien låter lite Ruben Nilsson. Han skrev ju bland annat amerikabrevet, det här låter lite som ett komplement skickat åt andra hållet.

12 december, 2006 09:04  
Anonymous Anonym skrev ...

Förutom Klas-Göran får jag bara en (helt felaktig) association - Christer Fuglesang som skriver brev hem från Stjärnstaden i Percy Tårar. "Kära Elsa ..." (<- kolla, jag gjorde ett mellanslag!).

12 december, 2006 09:05  
Anonymous Anonym skrev ...

Lill-Babs! "Är du kär i mig ännu Klas-Göran?" MÅSTE det ju vara.
Nu ska jag se vad den övriga flocken gissat på idag

12 december, 2006 09:11  
Anonymous Anonym skrev ...

Tror allt att Raskenstam körde med pastejfabriktricket också. Han hade många ess i rockfickan.

12 december, 2006 09:13  
Anonymous Anonym skrev ...

Så, nu har jag läst och ser många röster på Klas-Göran/Lill-Babs. Och en på Fuglesang! Honom brukar ju jag försöka få in i kalendern, trevligt att vi är fler i Fuglesangfalangen :-)

12 december, 2006 09:17  
Blogger crrly skrev ...

Jag tänkte direkt på att detta måste vara Lina som skriver till Alfred, efter att Emil och Ida har vuxit upp och det blev lite omodernt att ha piga och dräng. Alfred drog till Amerikat och Lina trånar fortfarande...

12 december, 2006 09:29  
Anonymous Anonym skrev ...

Åhhh, det här känns så bekant! Måste vara nå't man blev skedmatad med i gymnasiet, eller kanske redan i högstadiet?
Klas-Göran känns för uppenbart, så det är säkert den, men bara för det måste jag säga...
...
...
Ja', vad måste jag säga?
Nej, jag ska fundra lite mera...

12 december, 2006 09:36  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag tror också det är "Är du kär i mig ännu Klas-Göran", med Barbro, Lill-Babs, Svensson och skriven av Stig "Stickan" Andersson! Första, och antagligen enda..., gången jag trott mig veta (kan ju inte säga att jag är bergsäker) vad som döljer sig bakom luckan i julkalendern.

12 december, 2006 09:37  
Anonymous Anonym skrev ...

Lill-Babs, såklart, eller om nu hennes naiva alter ego har något namn. Men det är ju SJÄLVASTE att jag igår lyckades gå och lägga mig klockan elva istället för att sitta uppe till klockan tre. Då kunde jag ju fått vara först med att vara SÄKER! Arrrgh! Inte höll jag på att komma in på kommentarsidan heller. Nu ska jag läsa alla 30 svaren -drumroll-.

12 december, 2006 09:38  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag måste bara dementera min stavning däruppe. Det ska naturligtvis vara KLAS-Göran och inte något fjomsigt Claes.

12 december, 2006 09:41  
Anonymous Anonym skrev ...

Eller så är det Madame Bovary, det osäkra lilla stycket, som skriver sin eviga fråga till Léon i Paris. Pålägg och juridik är nästan samma sak.

12 december, 2006 09:42  
Blogger Ica skrev ...

Hm, med tanke på alla gissningar som verkar vara rätt får jag väl säga då att jag INTE känner igen det. Men idag skäms jag inte för att inte kunna svaret. Jag är ICKE förtjust i Lill-Babs, och just denna sångs refräng gick en kompis till mig och skrålade dag efter dag i Australien tills jag var redo att strypa henne. Den refrängen ger mig verkligen uppkastningskänslor.

12 december, 2006 09:45  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu sitter jag och lipar över min dumhet som visar sig vara större och önskar mig Lottens Littertära bok i julklapp. Kan du inte utforma en tävling som passar de minst begåvade? Nej allmänbildade,alltså.

12 december, 2006 10:02  
Anonymous Anonym skrev ...

För en gångs skull har jag samma tro som de övriga. Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?
Så det torde vara fäbostintan, Babsan eller Sickan.
En annan tanke som flög förbi, kan det inte vara ngn person i utvandrarna? Ngn stackare som inte fick följa till Amerka.
Funderar vidare.

12 december, 2006 10:20  
Blogger Lisa skrev ...

Madame Bovary! Möjligen Julian Barnes. Vem är Lill-Babs?
Egil och Hjalmar tackar och bockar dör det spontana hederspriset . De tycker att du, näst deras favorit Harold Bloom, är den skarpaste litteraturkännaren de vet.

12 december, 2006 10:26  
Anonymous Anonym skrev ...

Men va?! Jag har nog aldrig tidigare hört något annat än refrängen på den här låten (sorry lill-babs), och har faktiskt trott att den när Klas-Göran var en trevlig karl som skulle komma tillbaks. Men icke!

12 december, 2006 10:28  
Blogger Cecilia N skrev ...

Min första känsla var Bob Hansson, men skruvade mot slutet till hon som går på fäboden och längtar efter Klas-Göran.

(Då är frågan: ska man svara Lill-Babs, eller textförfattaren, eller hon som gick där på fäboden och väntade? Heter hon något känt namn?)

12 december, 2006 11:03  
Anonymous Anonym skrev ...

Klas-Göran var det som slog mig först (redan strax efter midnatt, men jag var för trött för att kommentera då, ska inte göra om det misstaget, nu är jag ju inte alls originell.) så jag gissar på det. Lill-Babs alter ego, eller vem är det som bloggar då?

12 december, 2006 11:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Det är naturligtvis prosten Brusander som går och ångrar sig och grämer sig i smyg över att inte han också fick lov att följa med över oceanen till de ogudaktigas rike!
Alla hans hemliga underklädeskataloger med korsetter och mamelucker låg ju i madrassen för bövelen!

12 december, 2006 12:02  
Anonymous Anonym skrev ...

Näe! Jag VÄGRAR tro att det är så enkelt. Nu får Lotten komma in och styra upp.

12 december, 2006 12:06  
Anonymous Anonym skrev ...

Eftersom alla andra varit så svåra kan det inte vara Klas Göran så jag gissar inte Klas Göran eller Stikkan A alltså.......
Linda Skugges bok har jag nyss läst och han for ju till USA och svarade inte på SMS alla gånger, så varför inte......teater är ju som en slags pastej också eller....eller var det film han ägnade sig åt, Mannen i hennes liv.......

12 december, 2006 12:17  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag vägrar också och principgissar på Hjalmar Söderberg.

Fast jag har ju googlat lite och hittade texten på Lyricspedia , en site jag inte visste fanns. Så jag får väl egentligen hålla med alla Lill-Babs-gissarna.

12 december, 2006 13:12  
Anonymous Anonym skrev ...

Nej, länken blev ju fel! Fast jag följde länkskolan och allt....

Ni får sudda ut www.blogger.com så borde det funka

12 december, 2006 13:14  
Blogger Eva-L skrev ...

Min första gissning i morse var Lillbabs och den kvarstår efter diverse forskning (skrev Karl-Oskar hem med en gång eller väntade han kanske 15 år???).

12 december, 2006 13:15  
Anonymous Anonym skrev ...

Detta är ju ett klockrent fall av Lill-Babs, på den tid hon fortfarande var sopran. Är du kär i mig ännu, Klas-Göran? Författare: Stikkan Andersson.
By the way - gillar din blogg starkt, Lotten. Grät blod (det var kanske att ta i lite) när du inte längre fick skriva i Sydsvenskan. Lycka när jag hittade dig på nätet.

12 december, 2006 13:22  
Anonymous Anonym skrev ...

jag tänkte direkt på fäbodjäntan, som varit dum nog att låna ut sina gömda pengar till den där sol och våraren, som sen försvann till Amerikat. Vi såg och hörde förresten Lill-Babs framföra den "landsplågan" i Eskilstuna folkets park, som det hette då, i slutet av 50 eller var det början av 60-talet?
wv=vwhwjs (i jultider, wischy wiskey glögg?)

12 december, 2006 13:23  
Anonymous Anonym skrev ...

Hahahaha *grymt skratt* LINDA SKUGGE var ju dagens bästa gissning. Jag har alltid undrat varför hennes karlslok aldrig figurerar någonstans (LS själv påstår att jag ska ta mig i r*ven och skita i hennes privatliv och sånt om jag frågar) och nu fick jag svaret - hon är sol- och vårad! Undrar på att hon vill mörka det. Och undrar vem som är far till de tre små snittblommorna *fundera*

12 december, 2006 14:24  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag skulle vilja slå ett slag för Jules Sylvain för att det är ett snyggt namn. Eller kanske Simon Brehm, som skrev Onkel Charlie (tror jag):

Hello, kära, gamla Sverige
Onkel Charlie's coming back
Jag har varit borta nu
i fyra långa år i sträck
osv (med amerikanska r).

Och är det inte någon av dem, så borde det definitivt varit det.

12 december, 2006 14:34  
Anonymous Anonym skrev ...

Typiskt! När jag för en gångs skull lyckas, och tar det på första, så har 52 andra hunnit före. Jag protesterar!
Men Stikkan Andersson är "författaren". Och Lill-babs lanserade den, tillsammans med Simon Brehm.

12 december, 2006 14:42  
Anonymous Anonym skrev ...

Okej. Jag bara skojade. Jag erkänner, det är JAG som sitter här och trånar efter Adam Brody som egentligen jobbar undercover för ett företag som försöker tillverka smör, ost, gurka och tomat i en och samma tub! KARLJÄVULEN KOMMER JU ALDRIG OCH FRIAR! Här går man och väntar och väntar, ja, jag åkte tillochmed till Los Angeles men inte då heller! Vad ska man behöva göra?

12 december, 2006 15:30  
Anonymous Anonym skrev ...

Är det så enkelt som att det är Lill-Babs som sjunger om Klas-Göran? Nu ser jag att ungefär 57 andra också gissat på det, men jag sätter min slant på den försmådda fäbojäntan ändå. (Jag vill vinna en hemlisbloggartröja, ju!!!!)

12 december, 2006 15:48  
Anonymous Anonym skrev ...

"Är du kär i mig ännu Klas-Göran?"
Fattade jag när mamma sa "sångtext".

12 december, 2006 15:54  
Anonymous Anonym skrev ...

haha, jag kom att tänka på Per Hagman som alltid skriver om den där Petra han kände som liten och som var hans första kärlek. Men det skulle nog ha varit Per Hagman som lånat pengar och inte tvärtom.

12 december, 2006 16:15  
Anonymous Anonym skrev ...

Efter några dagars mental och fysisk frånvaro måste jag än en gång beundras över hur snabba vissa är! En Malin till var rysligt snabb med det rätta svaret. OM det är rätt!? Kanske är Lotten så lurig så hon pratar i liknelser? Kan det vara Djurgårdens IF som saknar ishockeylegendaren Mats Sundin? DIF har lagt en massa besparingar på honom, vi saknar honom, han skickar fina mackor (passningar) och gör pastejer (mål). Han hör inte av sig, det går för bra där borta i USA så han vill inte dela med sig av stålarna. Äntligen har jag kommit på något. Eller inte. Nähänä. Då röstar jag på Stikkan.

12 december, 2006 17:35  
Anonymous Anonym skrev ...

Jamen, jag fick ju också Klas-Göran i huvudet direkt.

Och här hittar man både Klas-Göran och den där "rita hem ett letter":
http://www.lottaworld.com/personal/songindex.html

12 december, 2006 17:37  
Anonymous Anonym skrev ...

Klas-Göran, på min ära.

12 december, 2006 18:10  
Anonymous Anonym skrev ...

Jajamensan: Är du kär i mig ännu Klas-Göran? Det bara måste vara den!

12 december, 2006 18:23  
Anonymous Anonym skrev ...

Ingen som gissar på Uffe idag? Konstigt, nu när det är musik också! Om inte annat börjar jag ana att den röda tråden är Uffe himself. I vilket fall har Lotten varit lite vidare i år, med både sport och musik i hemlisbloggarna. (Statistikern ville visst ha dagens ämne till sport också??)

12 december, 2006 18:29  
Anonymous Anonym skrev ...

Äntligen nåt jag klarar av Är du kär i mig ännu Klas Göran är det ju

12 december, 2006 19:03  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Nyss hemkommen och ikappläst efter en hel dag utan julkalendervakt ringer Salts ord i mina öron:

"Näe! Jag VÄGRAR tro att det är så enkelt. Nu får Lotten komma in och styra upp."

Jag som styrde fel redan i Södertälje. (Igen!)

12 december, 2006 19:14  
Anonymous Anonym skrev ...

Lotten!

Min gamla mor som bor i din stad säger att idag är du visst i Kuriren igen. Med stor bild å allt!

12 december, 2006 19:16  
Blogger Ica skrev ...

Jag styrde uppenbarligen fel vid stationen.

12 december, 2006 19:45  
Anonymous Anonym skrev ...

Det kan förstås också vara Thure Billsten, också känd som Marmeladkungen. Han lämnade hastigt och lustigt textilbranschen (därav madrassen) och startade Svenska Marmelad AB (som senare bytte namn till Svea Choklad).

Den som undrar om kärleken fortfarande är besvarad skulle kunna vara deras mest kända godsak, Polly.

12 december, 2006 20:40  
Anonymous Anonym skrev ...

Lucianattens köld är hård,
min litterära ådra behöver vård.
En infusion av nya verk
att läsa i Luciasärk
Jag har dock löst detta problem, och har glöggfest via modem
i skamvrån i Lottens kalender,
läsandes hemlisbloggare en i sänder ...

12 december, 2006 21:23  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Åh, ett rim till!

(Jag tycker om rim.)

12 december, 2006 21:50  
Anonymous Anonym skrev ...

"Är du kär i mig ännu Klas-Göran, har du kvar dina känslor för mig..."
Något annat kan det nog inte vara.

12 december, 2006 21:52  
Anonymous Anonym skrev ...

Men om det är Klas-Göran som är den onde, är då Lill-Babs den rättfärdiga och Stikkan Andersson herden som skyddar Lill-Babs på vandringen i dödsskuggans dal?

12 december, 2006 21:59  
Anonymous Anonym skrev ...

Det är inte lätt att vara fäbodjänta. Antingen är man känd för en slagdänga i tretakt från slutet av 50-talet eller en porrfilm från 70-talet. Det är inte konstigt att landets fäbodjäntor ligger lågt nuförtiden.

12 december, 2006 23:07  
Anonymous Anonym skrev ...

Ähh, jag gissar på alternativtexten "Ostlandet" i stället. Den har H C Andersen skrivit, fast det står Lotten under. Men det är bara en illvillig ledtråd från Lottens håll.

13 december, 2006 13:20  
Anonymous Anonym skrev ...

Philip skrev om Per Hagman. Det är ju faktiskt så att Per Hagman i en bok för något år sedan skrev om hur hans farbror förförde Lill-Babs i baksätet på en bil utanför en folkpark i slutet av 50-talet. Det kanske är PH:s farbror som är Klas-Göran?

19 december, 2006 21:27  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Coolt med inside information, Lars!

19 december, 2006 21:31  

Skicka en kommentar

<< Home