04 december 2006

Julkalendern 4 december 2006

Gårdagens vinnare – Stina – hade inte ens hört talas om Claude Simon. Men vann ändå! Hon var med och vann redan förra året, och om jag inte minns helt fel är hon nog en av dem som kommer att lista ut dagens hemlisbloggare. Efter en stund. När alla trevliga virrpannor och luringar har stickspårat färdigt.

Det kan alltså vara – och är det oftast men inte alltid – en författare. Död eller levande. Duktig eller tafflig. Svensk eller inte. Er uppgift är att lista ut vem ”Hemlisbloggaren” är och sedan gissa i kommentatorsbåset. (Kolla här hur man gör om ni tvekar.) Ibland ska man koncentrera sig på formen, ibland på handlingen och ibland faktiskt blott och enbart på språket.

Tur att ingen hör vad (eller att) jag tänker. Folk skulle inte tro sina öron om mina tankar plötsligt hördes ut över nejden eftersom jag i verkligheten är så mycket mer verserad och välformulerad än vad alla tror. Men det beror väl på min ringa ålder. Eller på att jag är så liten.

Det är ju det här med mina föräldrar. Far är ju så ... så ... stor. Mor läser visserligen när hon inte räknar, men annars ser jag inte så mycket av dem. Ja, jag får helt enkelt roa mig bäst jag kan. Mormor dyker visserligen också upp – på sin för evigt gröna stol – men det är mer action när katten, elefanten och björnen är med. Eller när jag blir riktigt arg ... när jag faktiskt kan gå så långt att jag (ni kanske inte tror mig?) till och med lägger armarna i kors för att visa min ilska.

Oj, min flickvän – henne höll jag ju på att glömma! När vi klär ut oss med de omoderna kläderna som ligger i den där lådan (som jag verkligen borde måla om), känner jag att livet nog inte blir bättre än just sådär … när man är utklädd. När jag inte är jag. Var det inte Hitler som sa ”Vill man ha de breda massornas sympati måste man berätta de dummaste och mest naiva saker för dem” … eller var det Oscar Wilde? Jag känner att jag för evigt har gett naiviteten ett ansikte. Äh, förresten, det är väl inget fel på det?

Nej, jag ska nog inte fördjupa mig mer i detta eftersom jag nu måste klä på mig. Nu ska vi se, mössan, str... Förstår inte varför jag inte som alla andra normala killar kan ha långkalsonger. Tja, min protest får väl bli den vanliga: jag tar på mig allt i fel ordning.


Guess away! Facit kommer på den gamla Julkalenderbloggen antingen runt midnatt eller när jag vaknar på tisdag morgon. (Börjar se lite ut lite grand som köttfärs i ögonen av allt nattsuddande.)

_________
Facit.

79 Reflektioner:

Blogger lina skrev ...

En barnbok helt klart. Tänkte på vilda babyn, han kan ju vara väldigt arg.. men han har ju en hund och inte någon elefant, och ingen mormor eller pappa heller vad jag vet. Totte klär ju ut sig med sin kompis, Emma hette hon visst. Ska tänka vidare efter en natts sömn, men min gissning just nu är Totte!

04 december, 2006 00:23  
Anonymous Anonym skrev ...

Mark Twain har skrivit en novell med en styck elefant, katt och björn i rollerna.

04 december, 2006 00:35  
Anonymous Anonym skrev ...

Nils Karlsson Pyssling. Äh, nån pyssling eller trädgårdstomte. Det är min kvalificerade gissning. (Irving gillar ju sina björnar... men resten?)

04 december, 2006 02:51  
Anonymous Anonym skrev ...

Det är ju Totte förstås. Jag minns att den stackaren hade kalasbyxor som var jättekrångliga att få på, precis som man själv tyckte.

04 december, 2006 06:53  
Blogger Lisa skrev ...

Fantomens son talar!

04 december, 2006 07:43  
Blogger Lisa skrev ...

Fantomens son beklagar sig!
Gissar Lisa och Egil och Hjalmar.

04 december, 2006 07:44  
Anonymous Anonym skrev ...

Kan det vara Alfons Åberg av Gunilla Bergström. Men mamma är inte med i böckerna (kan det vara en luring) däremot är är pappan med, sittandes i sin fotölj läsandes sin tidning och rökandes sin pipa.
/Pelle G

04 december, 2006 08:09  
Anonymous Anonym skrev ...

Idag bloggar den lille killen som är huvudperson i Günter Grass roman Blecktrumman. Som en protest slutar han växa när han är fem år, han trillar nerför en trappa och växer sedan inte en millimeter till. När han blev arg reagerade han visserligen starkare än att bara lägga armarna i kors som det står i bloggtexten -- han skrek så att glas splittrades och folk blev galna, eller så bankade han på sin trumma. Hmmm. Men jag gissar i alla fall på honom ett tag till, att Hitler nämns ser jag som en viktig ledtråd som passar in på Belcktrumman. Dock kan det hända att jag ändrar mig under dagen (har hänt förr).

04 december, 2006 08:40  
Anonymous Anonym skrev ...

En favorit är utesluten. Han omger sig nämligen bara med sig själv och det är han som har en stol och den är blå. Vem då? Jo Nalle, Grete av Janus Hertz.

En annan favorit i barnbokdvärlden är Lillebjörn av Maurice Sendak, men inte heller han ser ut att ha något med denna skribent att göra. Inser att mitt barnbokskunnande känns avlägset åtminstone då det gäller nytt. Barnbarnet får höra det som utflyttade söner inte tagit med sig. men den här huvudpersonen vars mormor har en grön stol, tycks inte vara riktigt i barnform. Oförmågan att dra på långlasonger kan ju bero på att han är en orm eller mask eller krokodil.

04 december, 2006 08:47  
Anonymous Anonym skrev ...

Hjälp, det här känner jag igen (och nu har jag ju dessutom press på mig eftersom Lotten tror att jag ska kunna det här...). Men jag måste nog vänta tills sömngruset har rensats bort ur hjärnan.
Det där med att klä på sig saker i fel ordning.... och en jättestor pappa.... Argh, jag återkommer.

04 december, 2006 09:17  
Blogger Lisa skrev ...

Ingrid: Jag är mållös! Du är ett geni!
Men lådan som måste målas om? Den känns viktig.
Annars kunde man ju gissat på Simon igen. Jag har just lär mig att han jobbade mycket med paranteser. Julkalendrar är sååå bildande.
För oss gick ju tanken till en superhjälte med kalsongerna ovanpå strumpbyxorna.

04 december, 2006 09:26  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag gissar Barbro Lindgren som författaren men så blir det knepigt;
Skulle kunna vara Vilda Babyn (Han har ju gärna en kastrull på knoppen)eller möjligtvis Max (som lägger armarna i kors när han blir arg) men undrar om det ändå inte är pojken i Barnhan böckerna (VLMF) för där finns ju nallen och elefanten om jag minns rätt...
Men jag har säkert helt fel och är aldeles för insnöad på mina pojkars favoritböcker...

04 december, 2006 09:28  
Anonymous Anonym skrev ...

Och jag antar att eventuella stavfel är ledtrådar? ;-) Måste klura lite till på den här, känner jag.

04 december, 2006 09:34  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ni vet att jag ligger här i värnet och lurar och inte säger något ... förrän Emi skriver om stavfel ... Rättstavningsrevelj!

*rättar snabbt och suckar lite*


Luriga stavfel ska jag däremot inkorporera med flit i någon av de kommande texterna.

04 december, 2006 09:39  
Anonymous Anonym skrev ...

Usch, nu var det svårt igen. Blecktrumman lät som en sån bra gissning, även om jag inte har läst den... Totte har väl ingen flickvän? Det har väl inte Nils Karlsson Pyssling heller? Jag tror att det är Kalle i Kalle & Hobbe!

04 december, 2006 09:46  
Blogger crrly skrev ...

Husmusen...? Eller vem är det som är med Pellefant...?

04 december, 2006 09:56  
Anonymous Anonym skrev ...

Totte, givetvis!
Jag sa ju att jag var fd litteraturvetare. Numera mamma. Därför är Totte lätt som en plätt, men Claude Simon låångt bort. Så var också Vägen till Flandern nog faktiskt den enda boken under littvetstiden som jag inte alls orkade mig igenom. Det ångrar jag nu.

04 december, 2006 09:58  
Anonymous Anonym skrev ...

ps
Tottes flickvän heter Malin. De är helt lika och likadant klädda ända ner till under underbyxorna.
"Om jag får se din, får du se min", i bokform.

04 december, 2006 10:01  
Blogger crrly skrev ...

Tänkte på Lilla Skutt också... Hmmmm. Men... nej. Och inte Lilla My.

Klä ut sig...? Ååå, det känns så bekant. Men det känns ju mer som en tjej än en kille! Men flickvän, liksom.

Tankarna rinner också in på Fröken Ensam hemma men nääääää... Det var det där med flickvän, som sagt...

04 december, 2006 10:03  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag tror på Stuart Little Av E B White. Elefanten, katten och björnen är bara fågeln Margalo.
Han är visserligen lugn och försynt men kan nog lägga armarna i kors när han blir arg.

04 december, 2006 10:04  
Anonymous Anonym skrev ...

Lisa: tack! Underbart att bli utnämnd till geni så här en glåmig måndag. Jag fortsätter att tro på Blecktrumman ett tag till då om det får mig att verka smart.
(Har både sett filmen och läst boken, fast det var mycket länge sen. Jag mådde ofantligt illa hela natten efter filmen -- maginfluensa, men jag tänker fortfarande med fasa på det äckliga äckliga ålfisket de ägnade sig åt, uuääähh. Boken läste jag fånigt nog i en engelsk översättning så särskilt mycket av Grass originalprosa har jag inte kommit i kontakt med. Vilket inte hindrar mig från att gissa.)

04 december, 2006 10:11  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag gissar också på Totte. Han och Malin älskar ju att klä ut sig, det där med elefanten låter bekant och Totte har ju kalasbyxor (strumpbyxor).

04 december, 2006 10:15  
Anonymous Anonym skrev ...

Alltså, det är ju Totte. Jag blev bortkollrad av att jag tyckte att det skulle vara någon bilderbok som jag inte kom ihåg just nu. :)
Tur att det finns andra kommentatorer som får en på rätt spår.

04 december, 2006 10:33  
Blogger Herr R skrev ...

Det måste ju vara Totte. Jag har sett den ganska mycket då den varit grabbhalvans favorit en lång tid (även om Pingu numer tagit över den titeln).
Ja, det måste vara Totte, eller Gunilla Wolde då beroende på hur man ställer frågan.

04 december, 2006 10:35  
Anonymous Anonym skrev ...

Snacka om att ta på sig kläder i fel ordning: http://gunillans.se/totte/totte.htm

04 december, 2006 10:40  
Anonymous Anonym skrev ...

Handlar inte Totte om en alldeles vanlig liten kille? Skribenten här förefaller mer komplicerad. En tummelitenfigur, kanske?

04 december, 2006 10:45  
Blogger Peter Ljungkvist skrev ...

Visst, det måste vara Totte, i alla fall kändes det så utifrån "påklädningen". Detta var en av de sagor min dotter tyckte bäst om när hon var mindre...=)

04 december, 2006 10:49  
Anonymous Anonym skrev ...

Totte känns ju som det självklara svaret MEN Lotten, med sin stilistiska träffsäkerhet, försöker säkert kollra bort oss och lägger ut Tottedimmor framför det verkliga svaret. Innehållet och själva textstilen skiljer sig ju åt rätt markant.

04 december, 2006 10:50  
Blogger jovanna skrev ...

agneta: Precis, de där första raderna förvirrar och får mig att tänka på nån mer komplicerad H C Andersen-figur...
Och mamman som räknar och läser?

04 december, 2006 10:51  
Blogger crrly skrev ...

Lille Viggs äventyr på julafton dyker också osökt upp. Hmmm.

04 december, 2006 10:56  
Blogger crrly skrev ...

Nä. Nä, nu vet jag. Det är en leksak. Som ev själv är ett djur.


WV: foulc. Så sällsynt träffande i just den här bloggen. Åker jag ut nu?

04 december, 2006 11:08  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Ledtrådarna pekar onekligen mot Totte, men själva berättarrösten låter snarare som jag tänker mig Max, som väl är lite mer mångbottnad än Totte. (Djupsinnig analys va? Men på nåt sätt måste jag ju kompensera att jag har legat och sovit med feber halva dagen så att alla bra gissningar redan är upptagan.)

04 december, 2006 11:17  
Anonymous Anonym skrev ...

Visst är det Totte som bloggar!

Han leker ju med mormors katt och då är det action!

Flickvännen är Malin och de klär ut sig i kläder från den brandgula (som det hette på 70-talet) lådan!

Då blir de "farfar Totte och farfar Malin" med mera ...

04 december, 2006 11:18  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Men jag gissar alltså på Totte.
Förresten minns jag nu att förra året så fanns det vissa kommentatorer som gissade utan att först läsa vad tidigare kommentatorer hade gissat. Jag tror till och med att jag försökte mig på det nån gång, trots att det strider mot min nyfikna natur. Hur gör alla i år?

04 december, 2006 11:19  
Blogger crrly skrev ...

Klassikern Nötknäpparen kommer jag också att tänka på. Ja, nåt i den stilen.

04 december, 2006 11:20  
Anonymous Anonym skrev ...

Det där med kläderna och Totte låter onekligen övertygande. I den Totte-bok jag hittade i min egen hylla förekommer också en elefant och en björn (Nalle).

Men nästan varenda mening får mig att associera till olika typer, så för min del skulle det lika gärna kunna vara en pyssling, kanin eller någon liten prins, men just nu kommer jag inte på någon som riktigt passar.

Mest fastnar jag för detaljer som mormoderns "för evigt gröna stol". Vad ska det betyda? Är det en metafor? Bor hon ute i skogen? Är hon död och står (sitter) staty på torget?

04 december, 2006 11:57  
Anonymous Anonym skrev ...

Får man förresten fortfarande göra lite reklam för sin egen kalender? (Ifall någon mot förmodan skulle behöva ännu mer att klura på än vad som erbjuds här.)

04 december, 2006 12:07  
Blogger crrly skrev ...

Hänger på flinn och marknadsför mina julfrågor här!

04 december, 2006 12:38  
Blogger crrly skrev ...

Tottes mormor har uppenbarligen en katt. Ja... det inte bara bränns väl, det måste vara glödhett nu, det där Tottespåret.

04 december, 2006 12:40  
Blogger jovanna skrev ...

Ett helt annat spår: En naiv man som glömmer bort sin flickvän. Erlend Loe?

04 december, 2006 12:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Kan det verkligen vara Totte? Den där Malin känner jag igen... Jag hade bara en Totte-bok, "Totte klär ut sig". Statistikern och Kungen (som lagt sig till med nytt alias i år) hade tydligen ALLA Totte-böckerna! Bortskämda j-r!

04 december, 2006 12:49  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Javisst, gör reklam för fullt! Här är en till.

(Fast för varje reklam man gör måste man väl lämna ett sannolikt villospår?)

04 december, 2006 12:51  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Eller Horace Engdahl kanske? Det där med stolen kan vara en ledtråd.

04 december, 2006 12:52  
Blogger crrly skrev ...

Jag hade bara "Totte bakar". Och sockerkakan man bakade efter den boken gick inte ens att äta. :-/

Men böckerna fanns på dagis. Det var fruktansvärt att heta Malin (som jag gör) när man läste den där "snopp och springa-boken" Totte och Malin. Jag rodnar nästan än idag när jag tänker på det. Det är ju tur att de klädde ut sig också, inte bara klädde av sig.


Villospår... har jag väl lämnat ett antal här va?! Utan att ens mena det. *hmpf*

04 december, 2006 13:01  
Blogger Cecilia N skrev ...

Av någon anledning lyckades vi smita förbi Totte-böckerna när barna var små. Men jag hänger på de gissningarna när jag nu sett dem. Annars hade jag nog någon tanke åt Kalle med Hobbe. Att ingen tiger nämndes skulle i så fall vara ren dimridå från Lottens sida.

04 december, 2006 13:02  
Anonymous Anonym skrev ...

Ett alternativ till Tottes skapare skulle kunna var Stina Wirsén som illustrerat en hel hop med småbarnsböcker. Om det nu är i den kategorin vi ska leta!

04 december, 2006 13:05  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag tror det är Lilla Nemo.

04 december, 2006 13:09  
Anonymous Anonym skrev ...

Helt inne på barnboksspåret men jag gissar på Max. Han pratar ju lite knepigt och är säkert mer vältalig i verkligheten, har en liten tjejkompis och det är mycket armar i kors när han är arg. Max Max Max! Barbro Lindgren.

04 december, 2006 13:10  
Blogger Lisa skrev ...

Lotten: Jag kräver att du börjar utdela stilpoäng i de fall folk anstränger sig att avvika från huvudspåret. Hävdar bestämt att Blecktrumman, Horace och för den delen Cole Porter var värd ett par dylika.

04 december, 2006 13:29  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ett huvudspår är ett huvudspår, en irrväg är en irrväg. Ibland är irrvägarna bredare än huvudspåren.

(Förlåt, detta gillar inte min syster Orangeluvan, men jag har idag sett följande wv-kavalkad: emujehu, atjafs, heepyou och idmig. Poesi, på min ära.)

04 december, 2006 13:39  
Blogger Ica skrev ...

Men hjälp. Det tror ju inte jag. Nu måste jag verkligen börja fundera här. Totte verkar ju vara en bra idé iofs efter alla Totteböcker man läst på dagis... men nja... jag gillar inte att följa strömmen när jag inte är säker... fast det kanske är då man borde?

04 december, 2006 13:53  
Anonymous Anonym skrev ...

Roald Dahls Häxorna är en annan möjlighet. Han bor med sin mormor, där är katter och andra djur med och mot slutet blir han en liten mus vilket borde innebära att hans föräldrar blir mcket större än honom. (De är i och för sig bortgångna men ändå....)

04 december, 2006 13:54  
Anonymous Anonym skrev ...

Rune Andréasson

04 december, 2006 13:59  
Anonymous Anonym skrev ...

Ja, jag håller på Rune Andréasson, som berättar om Bamse, Pellefant, Katten och de andra.

04 december, 2006 14:08  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Det kan också vara min man, som enligt egen utsago kläddes i "str..." när han var liten.

04 december, 2006 14:15  
Anonymous Anonym skrev ...

Det är ju Totte, jag glömmer inte det där om att pappan ska läsa färdigt och mamman ska "räkna ut vad allting kostar" innan de kan leka med Totte.
Och flickvännen heter ju Malin...

04 december, 2006 14:17  
Blogger aequinoxia skrev ...

Crrly: Totte bakar var ju en höjdarbok! Verkligen!

Jag kan inte tänka idag, så här kommer varken gissning eller villospår. Än, i alla fall...

04 december, 2006 14:25  
Blogger Eva-L skrev ...

Klart det är Gunilla Wolde och Totte. Elefanten och björnen är med i Totte städar. Boken med mormorn och katten är på sommarstället så jag kan inte kolla om stolen hon sitter på är grön, men jag känner på mig att det stämmer.

04 december, 2006 14:30  
Anonymous Anonym skrev ...

Lotta på Bråkmakargatan har en blå stol.

04 december, 2006 14:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Får jag ändra mig igen? Jag tror hemlisbloggaren är Astrid Lindgren. Lotta, Pippi, Nils K-P, Karlsson på taket och de andra.

04 december, 2006 14:47  
Anonymous Anonym skrev ...

Katten bär en kastrull på svansen och mormor kokar honung. Björnen är ute och leker upplyst despot, snällast och starkast är en slagkraftig kombination. Men elefanten?

Måste ändå gissa på Husmusen (varför är man aldrig först?). Som hakvgardering gissar jag på Pip, Pellefants lilla vän. Rune Andreasson må ha skapat dessa världar men det är knappast hans egen röst. Så kan det gå när verket får ett eget liv, bortom författarens kontroll. Då börjar det lilla livet blogga.

04 december, 2006 15:01  
Anonymous Anonym skrev ...

Stundtals får jag för mig att Lewis Carrol är inblandad.

04 december, 2006 15:49  
Anonymous Anonym skrev ...

Det är såklart Tjorven! Och katten, elefanten och björnen är Pelle, farbror Melker och Båtsman. Jag vet inte, men sydväst kanske räknas till omoderna kläder, och säkert finns det många lådor på Saltkråkan som behöver målas om vid det här laget.

T är LITEN. Men T:s pappa är STOR.

Japp, så måste det vara.

04 december, 2006 15:50  
Blogger crrly skrev ...

flinn: Är Tjorven liten?! ;-) Nåja... :-)


aequinoxia: Tja, men man borde ju kunna baka efter receptet också, om det ska räknas som höjdarbok...?!


Hakke, du kan få äran att vara först med att nämna Husmusen. Jag menade i själva verket givetvis Pip.

04 december, 2006 16:02  
Blogger Ica skrev ...

jag fastnade på långfillingarna och tänkte Peter Pan, men det hör ju inte så mycket ihop med resten. Stål-Långben? Han har iofs inte långfillingar utan en hel overall.
Men jag tänker på någon mer liten filur som släpar runt ett blått gosedjur. Är det Totte? Känns inte så egentligen, men jag kommer inte på någon annan. Fast nä. Då tänker jag mer i teckningsanda på Bella och Gustav. Eller varför inte Lill-Erik- äh, jag vet helt enkelt inte.

04 december, 2006 16:12  
Anonymous Anonym skrev ...

Crrly: Pelle då? Då är det Tjorven som är e... ett av de där djuren?

04 december, 2006 16:21  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag tror att det är boken om Ida och elefanterna.

04 december, 2006 16:22  
Anonymous Anonym skrev ...

När jag nu tar mina första stapplande steg i denna julkalender ser jag hur lite jag vet om bla.tottes liv o leverne. Men med tanke på hur många gissningar han redan fått o det lilla jag vet om honom så kommer min första gissning att landa på just denna lille kille..

04 december, 2006 16:47  
Anonymous Anonym skrev ...

Översättarhelena: Jag brukar inte kunna låta bli att kika på andras gissningar men i morse hade jag så bråttom att jag slängde ur mig en gissning och sen efteråt såg att Lina som var först redan gissat på Totte. Måste nog hålla mig vaken till tolvslaget för att ha en chans att gissa först. Å andra sidan brukar jag inte lista ut svaret så lätt...jag behöver nog er andra för att ha en chans.

04 december, 2006 18:07  
Anonymous Anonym skrev ...

Översättarhelena! Jag gissade på Totte direkt innan jag gick in i kommentatorsbåset. Då såg jag att jag inte var först.

04 december, 2006 18:14  
Anonymous Anonym skrev ...

Gustav i "Bella och Gustav". Förstås! Gustavs mamma fick läsa sagor eller räkna (tills hon somnade) när han lekte kurragömma.
Mormor hade säkert en grön stol, i lägenheten, som de trodde att de var i, fast de hade gått fel o var i grannens bostad. (alla som läst boken förstår vad jag menar).
Pappa var så stor, så gustav försvann i rocken.
Eller är det Jan Myrdal? Han såg ju inte till sina föräldrar.

04 december, 2006 19:28  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag tror att det är tredje Mosebok, där Adams mor (gamla Mor Revben) kommer flygande på sin gröna stol för att hjälpa sin son när han har tagit på sig fikonlövet före långkalsongerna.
Mitt svar är alltså Moses.

04 december, 2006 20:09  
Anonymous Anonym skrev ...

Lotten, jag hoppas verkligen inte att det var mitt erbarmligt dåliga svar som gjorde aå att din blogg gick sönder, men jag kan iallafall bara se fragment av den nu, både i FF och Explorer.

04 december, 2006 20:31  
Anonymous Anonym skrev ...

Just det ja. Ett till irrspår hinner jag med innan kudden kallar.

Jag kan inte min Kipling bra nog för att ha full koll på stamtavlan, men om vi struntar i föräldrar och mormor och istället koncentrerar oss på djuren blir det ju glasklart. Överste Hati, Bagheera och den dumma djungelbjörnen Baloo. Kom an katten, det svänger ju! - även när lilla Mowgli hemlisbloggar.

04 december, 2006 21:16  
Anonymous Anonym skrev ...

Äh, jag tänker vara jättetråkig och bara hålla med alla som gissar på Totte... orkar inte tänka ut nåt annat skoj just nu.

04 december, 2006 21:30  
Anonymous Anonym skrev ...

Ett par frågor hopar sig dock. Luckorna i Olles bokhylla? Läser Olle Totte? Vad menas med att dyka upp på den evigt gröna stolen? Har mormor en miljövänlig rullstol? Här ligger en hund begraven, kanske en hel kennel. Mitt liv som hund? Jag kryper nog till korset och röstar ändå på Totte+Gunilla Wolde.

04 december, 2006 22:01  
Blogger The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman skrev ...

Min omedelbara reaktion var Jan Myrdal, men Totte-anhängarna verkar ha mer kött på benen.

04 december, 2006 22:11  
Anonymous Anonym skrev ...

När jag var i mellanstadieåldern önskade jag så att jag kunde rita hästar som Gunilla Wolde. Det lärde jag mig naturligtvis aldrig, det är kalkering som gäller än idag om det ska likna nåt (och den Woldeska önskehästen Putte finns således i femtontusen ex på smörpapper någonstans i gömmorna). I samma anda gissar jag på Totte. Se där, tre inlägg för fem små bokstäver. Ineffektivitet är min bästa egenskap.

04 december, 2006 22:33  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att ni ska gå och sova er skönhetssömn eller om jag vill att ni ska rusa till facit ... som kommer strax ...

04 december, 2006 23:52  

Skicka en kommentar

<< Home