13 november 2008

Äcklig mat

Lever och njure.

– NEJ! Man får icke, inte och aldrig kalla någon mat som helst för äcklig!
– Exakt! Var glad för det som serveras. Tugga, svälj och var tyst!

Nu skulle man ju kunna tro att det där är jag som talar till mina barn, men så var det inte. Det där var reaktionerna jag fick när jag med fullt vuxna personer försökte dela med mig av gårdagens radiosändning, där vi pratade om ”mat man minns, fast inte med glädje”.

Komage.

Jag delar gärna med mig av mina egna äckelupplevelser med
  • lever runt 1969 (som bara resulterade i allmän leveraversion)
  • trippa 1988 (komage, som gav mig erfarenheten av hur det känns att äta bajs)
  • chokladbollar 1971 (som orsakade sprutfontänskräk).
Radiolyssnarna fick igår bidra med egna exempel – det blev sylta av grisknorrar, svartsoppa, stuvade möss och kebab med hårbollar. En man med stark, dansk brytning berättade:

– Det var 1947 när jag som liten dräng kom till Sverige. Vi serverades en jättegryta med gule ärter ... ärtsoppe. Men i den låg ett halvt gristryne och flöt bland fläskbitar med hår och bitar av grisöron. Jag tyckte inte om Sverige då.

Såkallade chokladbollar.

Jag frågar Sextonåringen här hemma om hemska matminnen:
– Ja! Du har tvingat mig att smaka på en oliv! Och en svamp! Och räkor! En sill med senap! Trådig tonfisk!

Terrormamman som hade hoppats på ett helt annat svar laddar om: jag ska servera honom surströmming, ostron, surhaj och kanske en liten lutfisk eller två.

Jag misstänker att jag har utsatt två (f.d.) kompisar för ett traumatiskt matminne. Det var när jag och Den djefla mannen i ungdomen skulle bjuda ett par på middag. Parmiddag kallas det kanske – då tyckte vi nog bara att vi var två tjejer och två killar, trallala. Vi lagade asiatisk gryta med 724 ingredienser och ris till. Matbordet stod i vardagsrummet på en ärvd, orange ryamatta och vi hade dukat så fint med vikta servietter och allt. När jag kom mot gästerna med den stora, ångande traktörpannan i famnen, snubblade jag på mina egna fötter och for framåt som en curlingsten på parkettgolvet. Innehållet i pannan spilldes ut på ryamattan. Förstås.

Vad gör man då – beställer pizza? Tar fram fil och flingor och mackor? Går in till grannen och ber att få äta med dem?

Nej. Man slevar upp den goda, asiatiska grytan och lägger tillbaka allt i pannan och serverar med ett ”oj hoppsan så tokigt det kan bli, hörni” och plockar små orangefärgade trådar ur munnen och tar fram tandpetare när samma trådar fastnar mellan tänderna.

Men det allra värsta jag har ätit någonsin var faktiskt ... en morotskaka. Det låter inte så farligt, men när jag satte tänderna i kakan och tog en jättejättetugga visade det sig den vita glasyren ovanpå var härsken. Rutten. Gone to meet its maker. Och den sociala situationen jag befann mig i tillät inga ulkanden eller utspottanden. Jag tuggade, svalde och var tyst.

Och ni?

Uppdatering
Jag vet inte riktigt vad det här är, men det kanske skulle se godare ut på en tallrik med lite grönsaker till?

Mat med tänder?

59 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Oliver?
Här har vi två små olivkungar som njuter som fan.
Med Junior på Kreta så kom personalen med extra oliver.
Minior kör olivkärneutplockaren med bästa stunsen; han äter upp alla men är lycklig.

Pölsa är min grej, men det är ju ett skolmatsalsminne.

13 november, 2008 00:19  
Anonymous Anonym skrev ...

Pölsa fick jag den 15 oktober 1972 på en restaurang i Stockholm. Jag trodde det var någon slags korv. Det var det värsta jag någonsin ätit. Kunde sedan inte ens läsa Torgny Lindgrens "Pölsan", när den kom. Jo, jag läste och mådde illa.

13 november, 2008 01:12  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Nämen dra på trissor: Museum för bränd mat.

13 november, 2008 05:38  
Blogger Plastfarfar skrev ...

Honung, liksom lever och stekt banan, vänder i magen på mig.

Det var mycket pinsamt när vi besökte New York 1971 och åt en middag på en restaurang som ägdes av någon av de Stora Boxarna, som till och med själv var där och tog gästerna i hand. (Var det Joe Louis eller Jack Dempsey som jag hälsade på?)

Sedan ställdes ställets paradrätt fram: Anka, glaserad i honung och socker. Jag åt en hel tugga och hoppades att Boxaren inte såg det.

13 november, 2008 06:55  
Anonymous Anonym skrev ...

Brukar skryta med att jag äter allt, men det är förstås inte sant.

Pölsa. Komage. Gröt.

Det är ett konsistensproblem.

En av fördelarna med att gå ut skolan är att man aldrig mer behöver välja mellan att äta pölsa till lunch och dö av hunger!

13 november, 2008 07:07  
Anonymous Anonym skrev ...

Aladåb, sylta och sånt är lite otrevligt. Fast jag brukar också skryta med att jag äter det mesta.

Och det jag egentligen tänkte bidra med var den andra benämningen på parmiddag, som jag hörde härförleden: Abba dinner. Rätt bra, tycker jag.

13 november, 2008 07:59  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Gröt av alla slag, men särskilt havregrynsgröt. Det är så färdigspytt på nåt vis, både till utseende och konsistens.

13 november, 2008 08:35  
Blogger Anna skrev ...

Sushi, Janssons frestelse, blodpudding, falukorv, prinskorv och ärtsoppa hör inte till favoriterna. Men idag är jag ändå en slukerska jämfört med hur jag var som tonåring: åt nästan bara spaghetti.

Bilden på chokladbollarna var kul, för de som missade min tjuvlyssning av en helt absurd bolldialog så finns den här (i mitten, mellan *** och ***).

13 november, 2008 10:25  
Blogger Anna skrev ...

Äsch, nåt blev fel med länken, så här ska det vara

(och för säkerhets skull: http://annatoss.blogspot.com/2008/07/dagarna-p-waltic.html)

13 november, 2008 10:27  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Åh, spring till Annas tjuvlyssning!

Anna -- du och Sextonåringen har samma preferenser när det gäller mat. Pasta. Pasta. Och lite pasta.

Fru Decibel: Jag trodde som du fast tvärtom! Jag visste vad pölsa var, och trodde att danskarna serverades pölsa ur små vagnar på Köpenhamns gator.

Plastfarfar: Så ugnsgrillad banan i honung är inget för dig?

Dagens vetenskapliga undersökning ger av kommentarerna att döma detta resultat: konsistensen är jävligt viktig.

13 november, 2008 13:28  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Uh-oh: Bizarre foods.

13 november, 2008 13:52  
Anonymous Anonym skrev ...

Kul (nåja) ämne! Jag avskyr isterband och blodpudding. Mest för vetskapen om vad det innehåller.

Det absolut värsta jag någonsin ätit var maten på ett "youth hostel" i södra Frankrike under en tågluff. Minns inte ens vad det var, bara att det såg ut som en oätlig sörja och smakade vedervärdigt. Hela rummet började snurra och jag kände paniken närma sig, medan alla andra glatt åt på.

Kvällen slutade på en bättre restaurang, där riktig mat intogs.

13 november, 2008 14:15  
Blogger Ingela skrev ...

Jag gillar pölsa! Men det ska vara hemlagad pölsa och jag vill vara närmast personligt bekant med råvarorna.

Det var ett tag sedan jag gjorde nån, men när man står med en låda älgkött som är styckad så att det inte går att räkna ut var i hela friden de där bitarna satt när de fortfarande var en del av en älg, då blir det pölsa.

Tillagas sålunda:
Ner med hela klabbet i största grytan, salta och krydda traditionellt men rejält, koka länge, sen lite till, ända tills det går lätt att dra bort hinnor och slafs och att pilla köttet av benen.

Mal med grova hålskivan, koka korngryn i buljongen (hade de hetat "bilgyr" eller nåt liknande hade de varit inne utav bara den), blanda det kokta malda köttet med gryn och späd sen med buljong till trevlig och lagom saftig konsistens.

13 november, 2008 14:18  
Anonymous Anonym skrev ...

Lever, mums! (Usch och äckel: Getögon, skulle jag tro. Levande larver. Färsk kalvhjärna.)

Ett annat mums som jag inte sett sedan femtiotalet: Är den någon här som vet vad klappgröt är? Eller är det bara jag?

13 november, 2008 15:21  
Anonymous Anonym skrev ...

ab: Var inte klappgröten på tapeten i samband med att Ö-Helena skrev om sagogryn? Jo, det tror jag. Gott är det, det är min uppfattning.

13 november, 2008 15:51  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag gillar inte svamp.

Min kemilärare gillar svamp.

Han är medlem i Strängnäs Svampklubb.

srsly

13 november, 2008 15:56  
Anonymous Anonym skrev ...

Min mamma brukade göra klappgröt på sjuttiotalet. Om jag minns rätt gjorde hon en rätt tunn mannagrynsgröt med lingon- eller blåbärsdricka i stället för vatten. Sen vispade hon den tills den blev nästan som mousse i konsistensen. Jättegott! (Jag vet inte om det är så andra gör!)

Jag är en sån där tråkig sort som äter det mesta. Mat som är skämd eller dåligt tillagad är förstås äckligt, men om råvarorna är OK brukar allt gå bra. Det konstigaste jag ätit är nog snigelkaviar (=snigelägg). Det gick det med!

13 november, 2008 16:05  
Blogger Plastfarfar skrev ...

Pölsa, klappgröt: Mums! Honungsgriljerade bananer: Får jag låna badrummet?

13 november, 2008 16:27  
Blogger Anna skrev ...

Strängnäs Svampklubb! Har de kantarellhattar, som kamouflage?

13 november, 2008 16:49  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Har de ett smurfhus som klubbstuga?

13 november, 2008 16:52  
Blogger den blyga skrev ...

Kära plastfarfar:
Joe Louis var "bruzzato" för att citera Berlusconi, vilket Jack Dempsey INTE var - så Du bör kunna dra Dig till minnes vem det kan ha varit.
Dessutom råkar jag veta att Jack Dempsey hade en bar i New York eftersom en äldre vän har berättat hur han en gång uppsökte honom och ställde honom till svars för att han slog ut dennes idol Carpentier. Jack Dempsey var förstående och bjöd på drinken som försoningsgest!

13 november, 2008 16:57  
Anonymous Anonym skrev ...

Anna
Ang chokladbollarnas namn på engelska, och äckelmat för vissa
Balls -slang för testiklar.
Recept finns bl a under beteckningen "Rocky Mouintain Oysters"

Som 16-åring tyckte jag inte heller om oliver. Fick mig att kväljas. Nu älskar jag dom.
Tack för att han inte sade något om våra sniglar.Men han var ju själv med och såg när de plockades.

Eget äckel
Tusenårsägg. Tvingades lämna bordet efter en tugga.
Grodor.
Grodlår (eller bergskyckling som det iland kallas) är ju gott.
Men en rätt med tillagade grodor i bitar, nej tack. När jag fann munpartierna i rätten försvann lusten att äta hela portionen. (Thailand)

Däremot. Kycklingfötter
Matälskaren LisaFW, hade det på en kurs. Ja tack.

Ja tack även till andra gelatinösa rätter, som
-svålen på fläsklägg
-grisfötter -Au Pied de cochon i Paris
-pressylta
-pölsa - jag använder svinsvålar i min egenkokta

13 november, 2008 17:13  
Anonymous Anonym skrev ...

den blyga
Vad är en "bruzzato"?
Googling gav mig inget svar

Wv "pressedl"- nästan rätt (ädel) från falsmynteriet, men ändå lite fel. (Skickad)
ny Wv
"propso"- ny förkortning av proposition?

13 november, 2008 17:31  
Blogger Ica skrev ...

haha, påminner mig när jag var på jillarooschool i Australien och vi kastrerade kalvar... la deras kulor på grillen och sedan åts de. Jag vägrade. Jag som alltid testar allting, men det var för mycket. Just att kunna peka på "den" kalven, som fortfarande gick och blödde (bedövning och att sy vad är det?).

13 november, 2008 18:48  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

What's the grossest thing you ever ate?

Jag är sooooooo not alone när det gäller detta ämne.

13 november, 2008 19:02  
Anonymous Anonym skrev ...

Apropå burken med det där med tänder på så är det i alla fall något "Atlantiskt" enligt texten. Kan det vara nån slags fisk?

13 november, 2008 19:14  
Blogger Ingela skrev ...

Svinsvålar i pölsan???

Det är därför jag kokar min egen. En bit fläsklägg kan däremot ha något att tillföra pölsan.

13 november, 2008 19:23  
Blogger Plastfarfar skrev ...

*kolla inte länkarna före matintagande*

Jag tog mig för att Googla på 'Disgusting Foods'. Det skulle jag inte ha gjort. Kolla här. Eller här. (Ett visst överlapp, men ändå). Den här listan har ett inslag från vårt julbord på 6:e plats. En sista lista. Det verkar som om ankf*****n är högst rankat. Ormvin likaså.

You Have Been Warned.

[Den Blyga: Det är styvt 37 år sen Anktuggan. Men en snabb Googling ger vid handen att det bör har varit Joe Louis jag skakade tass med, och detta på 125:e gatan.]

13 november, 2008 19:59  
Blogger den blyga skrev ...

Bruzzato betyder solbränd på italienska.
Berlusconi väckte ju uppseende i världspressen genom detta sitt omdöme om Obama.

13 november, 2008 20:11  
Blogger den blyga skrev ...

Oppsan, det blev något fel på länken.
Vi försöker igen.

13 november, 2008 20:16  
Blogger Jessica skrev ...

Jag avskyr inälvsmat, kött ingår inte, men lever, njurar, komage (för jävla äckligt!).

Skylten "kalla det för vad du vill" är takt på pricken :)

13 november, 2008 21:15  
Anonymous Anonym skrev ...

Vad jag minns så har jag bara serverats pölsa en gång i skolan. Sen tror jag att den försvann.

För att hålla med tidigare skribenter så äter inte heller jag havregrynsgröt. Det går inte. Däremot, blandar du hälften rågflingor och hälften havregryn och äter det med lingonsylt. Ja, då kan det gå mycket bättre.

13 november, 2008 21:54  
Blogger Huskorset skrev ...

Är det inte det som är sur-haj, då? i burken på bilden.

13 november, 2008 23:34  
Anonymous Anonym skrev ...

Trenne mataversioner förde barndomen med sig.

1) Anno 1948 i Småland: Vår familj (som föddes upp med skånska matvanor eftersom föräldrarna kom från Skåne), var bjudna till kaffekalas på småländksa landsbygden. Många goda kakor satte sexåriga jag i mig. Pricken över i, tårtan, sparade jag till sist. Det var en något udda tårta med sylten och vispgrädden för sig, men det såg mycket gott ut och jag lade upp ett stort lass i synnerhet av själva tårtan. Stoppade en välfylld sked i munnen och höll på att kräkas ... Ostkaka var det! Sådant hade vi aldrig haft i vår familj. Det tog nog trettio-fyrtio år innan jag gjorde nytt försök med denna småländska specialité och numera gillar jag den fullt ut.

2) Från samma lantgård där vi bjöds på kaffekalas, inhandlade vi våra ägg. Några år efter ostkakechocken, då vi satt och åt söndagslunch på smör och bröd och ägg och sill, så höll jag åter på kräkas när jag stoppade en första sked ägg i munnen. Mitt ägg var dåligt, riktigt dålig. Det stank och det hade ett rätt stort embryo till kyckling i sig. Det tog åtskilliga år innan jag åter vågade smaka på ägg, och då fick det bli i hårdkokt form. Så äter jag fortfarande mina ägg.

3) I stan låg vår lägenhet på andra våningen ovanpå ett konditoribageri. Det var mumma för ett kakmonster! En skön vårdag stod jag på gården och tittade in genom det öppna bagerifönstret. Därinnaför var bagerskan i full gång med att tillverka chokladbiskvier, min älsklingskaka, och hon hade en stor skål med smörkräm på arbetsbordet. Då jag sa att jag gärna ville smaka lite smörkräm uppmanades jag att kila upp för trappan och hämta en sked i vårt eget kök. Sagt och gjort, jag kilade upp och tog ur bestickslådan en »pappasked« (den största sortens matsked som pappa brukade äta soppa med). Bagerskan fyllde hela den stora skeden med smarrig smörkräm. Den första smakbiten var ljuvligt god, men med fler stycken därav började smörkrämen växa i munnen och jag klarade inte att äta upp den och sedan dröjde det många år till jag åter ville äta den sortens kaka.

I övrigt delade jag, och delar fortfarande, in mat i älsklingsrätter, inte så dumt, rätt gott, ätbart och går i alla fall att äta. ed andra ord har jag inga övriga aversioner mot föda. Möjligen skulle det vara pizza, som jag undviker. Pölsa och en del annat har jag aldrig kommit i kontakt med.

14 november, 2008 00:28  
Blogger den blyga skrev ...

Mitt problem är att jag tycker alldeles för bra om mat!
Hvergang...

Det är dock en fördel med att vara pensionär - man behöver inte utfordra mer än sig själv (+1) och kan välja litet men gott!

14 november, 2008 07:38  
Anonymous Anonym skrev ...

Om man övergår till barbarisk mat - eller matvanor - så är det ju en konstig idé att hugga huvudet av en stackars gris, pryda det med glasyr i öronen och stoppa ett äpple i munnen på det och sedan sätta det på bordet. Jag menar, vi skulle ju inte göra det med en häst eller en hund?

14 november, 2008 10:05  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu blir jag tvungen att korrigera Den blyga. "Abbronzato" är rätta ordet för solbränd på italienska och det var det Berlusca använde.

14 november, 2008 10:11  
Blogger den blyga skrev ...

Kära Ullah!
Tack för påpekandet. Jag hörde Berlusconis uttalande på TV och gjorde ett hörfel - (liksom för övrigt en tysk reporter!)

Har nu gått till källan och hör nu att han ju säger
abbronzato
http://www.youtube.com/watch?v=lkebeLps1bY

Så nu vet jag det!

14 november, 2008 10:39  
Blogger Cecilia N skrev ...

Vad ÄR det i burken på sista bilden?

Alligator?

14 november, 2008 12:08  
Anonymous Anonym skrev ...

Härsken chokladbiskvi är väldigt äckligt. Väldigt väldigt äckligt.

/Monica

14 november, 2008 14:37  
Anonymous Anonym skrev ...

Ingela
Visst absolut med svinsvålar.
-om man inte tar till färskt nykokta fläsklägg, där kött fett och svål mals ned i pölsan.

14 november, 2008 15:27  
Anonymous Anonym skrev ...

Håller med Ingela m.fl. Pölsa är ju gott! Men då ska det inte vara någon grön-grå fabricerad pölsa med diffust innehåll - utan den hemmagjorda av t ex älgkött. Mmmmm...

14 november, 2008 16:48  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Herrejistandes vilket förfärligt äggminne du har, Agneta!

14 november, 2008 17:20  
Anonymous Anonym skrev ...

Vad är det för äckligt i den där burken???

14 november, 2008 18:17  
Anonymous Anonym skrev ...

Sista bilden: Uuuäääääk! *Kräks*

Lotten: Du måste bara anta min utmaning.

14 november, 2008 18:31  
Blogger Pysseliten skrev ...

Nä, jag kommer inte på något äckligt jag ätit som matchar alla äckliga upplevelser ovan, men däremot kommer jag att tänka på ordet man säger vid maten när man pratar om äckliga saker kräkmagad. 1) Heter det så i hela Sverige? 2) jag tappar inte aptiten av äckliga samtalsämnen/bilder, men att höra ordet kräkmagad gör ju nästan att man blir det...

14 november, 2008 19:05  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Dumma, dumma, dumma Lady Stalker: uppmanings-ok.

(Ni ser att jag fortsätter att anta "utmaningar" mot min vilja? När kommer mitt rätta jag att avslöjas?)

14 november, 2008 20:51  
Blogger Ingela skrev ...

Pölsdebatten blir nästan en egen debatt ...

Absolut godast är det ändå med pölsa på renkött. Mycket ben ska det vara i koket, för då blir buljongen så god. Fett (eller feta som det heter) är OK i lagom mängd, men absolut ingen svål!!!

(Ja jag vet att Örjan är Diplomkock men det struntar jag i.)

Maken Örjans moster Maj-Britt är alldeles odiplomerad men oöverträffad kokerska och specialist tillika kokboksförfattarinna om traditionell samisk mat.

14 november, 2008 22:26  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag försökte förgäves kommentera detta igår ... men Blogger var inte med på noterna. Nytt försök idag.

Mitt äckligaste ätminne? Hmm. Jag måste erkänna att det har jag nog förträngt. Men jag ska erkänna att jag äter inte blodpudding om jag kan undvika det.

Det i burken tycker jag ser ut som en orm (pyton vet jag finns konserverat), om jag ska göra en gissning baserat på garnityret.

14 november, 2008 22:40  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Jag tror banne mig att Huskorset har rätt: det kan vara sur-haj i burken!

14 november, 2008 23:20  
Anonymous Anonym skrev ...

Det heter kräsmagad om man minsann inte äter vad som helst, men kräkmagad är ett jättebra ord som härmed finns, tycker jag!

(Nu önskar jag wv hade sagt "Justdet!", men tyvärr säger det bara wompu.)

15 november, 2008 09:31  
Anonymous Anonym skrev ...

Wv forti.

*suck* Var länge sedan man fyllde det.

15 november, 2008 09:32  
Anonymous Anonym skrev ...

Ingela
Jag ger Dig rätt såtillvida
"har man fått smaka på riktig renpölsa vill man inget annat ha"

Men här i Sörmland finns inga renar och malkött från rådjur, hjort, älg har jag använt till andra rätter.

Svålen har jag lärt mig från traditionella kokböcker om svensk husmanskost
Gamla och nya.
Bland annat Det Goda Sverige med Inger Grimund och Björn Halling som medförfattare.

Gamla referenser
Oskar Jakobsson:Svenska Landkapsrätter från 1963 (och senare årgångar.
Jämtlandspölsa
med kokt sidfläsk, kalvkött och grishjärta
Hälsingepölsa (Norrlandspölsa)
med Kokta köttrester, svinsvålar och oxlever
Renpölsa
citerar ur boken
Renpölsa lagas på samma sätt som Norrlandspölsaa men med renlever, renbringa, etc i stället för kalv och fläskkött. Servera renpölsan med kokt potatis och rödbetor.

Jag är helt säker på att jag skulle tycka om din exklusiva ren-variant.
Ej säker på det omvända.

15 november, 2008 20:30  
Blogger Unknown skrev ...

Morrn Lotten

LUNGMOS, en 1:a klassens
rysare från skolan.
Låter som 1:a världs kriget.
Jag får "ståpäls" över hela
kroppen.
Ha de bra
Hasse

15 november, 2008 21:21  
Anonymous Anonym skrev ...

Vad är ditt kommentar-rekord, Lotten? Jag kan fylla på lite här.

16 november, 2008 12:58  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ingen idé att vi försöker, AB -- 237 var det en gång i julkalendertider.

Vad säger ni om denna text på en t-shirt?
"Den som har flest kommentarer när han dör, vinner."

16 november, 2008 13:04  
Anonymous Anonym skrev ...

Oj! Nä, vi får nog vänta tills nästa julkalender då.

16 november, 2008 13:22  
Blogger Ingela skrev ...

Jag ska fylla på med en sista pölskommentar:

Ja jag vet att det står både inälvor, hjärta och mellangärde m.m. i gamla recept. Så var det ju förr, inget på ett slaktdjur var skräp och kunde slösas bort.

Men jag gillar inte inälvsmat, så är det bara. Hjärta är undantaget, men då ska det vara rökt och skuret i tunna skivor.

Och hemma kokade pappa och mamma pölsa på det vis som jag gör, med bara kött. Givetvis är det sånt kött som inte går att göra något annat vettigt av, slaksidor och framdelskött väldigt långt fram och sånt. Jag lagade faktiskt en tiolitersgryta nästan full i september. Det är utmärkt snabbmat en sån där dag när man bara har tid att tina och värma.

16 november, 2008 17:53  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Men hörni, alla som är pölsafanatiker -- skapa Pölsabloggen! Vilken succé!

Kommer ni ihåg skammen när man tyckte om någon maträtt som man "skulle" ogilla? Jag hade inget alls emot pölsa, men låtsades äta under tvång.

16 november, 2008 18:51  

Skicka en kommentar

<< Home