24 september 2008

På väg mot bokmässan i Göteborg

Jag sitter på X2000 på väg mot Göteborg, och vi är än så länge bara en timme försenade. Nu är vi lyckligtvis i samma situation allihop här, eftersom alla tåg är sena.

I början av resan hördes en konduktör med både tång och rolig dialekt i högtalarna. (Oj, vilken rolig syftning. Den måste jag ha kvar.)

– Ja, vi har ett meddelande. Det är svart i hela Mälardalen, så vi kommer att stå stilla ... ett bra tag.

Jag och Ica (som inte alls hade planerat att resa ihop) kastade oss mot fönstret för att kolla på jordens undergång i Mälardalen, men såg inget annorlunda. Tydligen var det bara alla monitorer i Stockholm som hade svartnat – som om John Cusack skulle stirra på en tom skärm när han leder alla flygplan rätt.

Vi hade installerat oss på ett för benen väldigt snålt tilltaget säte. Det kändes instängt som på minimala toaletter, där man sitter med näsan i dörrhandtaget. Så på ungdomars vis slängde vi upp benen mot närmsta stöd. Som var en vägg.

Ica vill äga en sådan där röd hammare som man kan slå sönder vad som helst med. Vi enades om att det inte var lämpligt att stjäla en.

Nu ska jag snart ut på spårvagnsäventyr och köpa sms-biljett och installera på mig på ett hallgolv sova i ett hemligt rum hemma hos Översättarhelena. Om hennes man snarkar inatt, kommer jag att blogga om det. (Jag har ju med mig SR-mikrofoner, så jag kan ju spela in allt och lägga ut ljudklipp!)

10 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Hälsa Ica att man kan köpa såna där hammare (faktiskt en ännu smartare variant) på Bilia. En liten grej som man har och skjuter sig ut med om man krockat ned sig i nåt dike eller så.
SMS-biljett köpte jag till t-banan i Stockholm igår. Spärrvakten tittade mycket skeptiskt. Och konduktören på X2000 tittade ännu mer förvirrat på min utskrift av den biljettlösa biljetten…

24 september, 2008 20:09  
Blogger Gustav skrev ...

Stellan: "Biljettlös"?

24 september, 2008 20:17  
Blogger Howdy Sailor skrev ...

Välkommen till Sveriges framsida.

24 september, 2008 20:30  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Hoho, Howdy -- tack! Nu sitter jag i Översättarhelenas soffa med ett glas vitt vin som det simmar två bananflugor i. Snart simmar de inte längre.

Men Översättarhelena är inte här, så den snarkande maken (som fortfarande är vaken) agerar förtjusande värd.

24 september, 2008 21:58  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ica! Läs nu Stellans tips!

Jag trodde i min enfald och okunskap att biljettlösa biljetter bodde i datorer eller mobiler. Huserar de alltså på papper?

24 september, 2008 22:00  
Blogger Howdy Sailor skrev ...

Du sitter alltså i en soffa, med ett glas vitt (två bananflugor inkluderade), en trevlig värd -- och en uppkopplad dator! Jag är klart impad.

24 september, 2008 22:27  
Anonymous Anonym skrev ...

Var det svarta i Mälardalen månne en liten klick svart materia som skvätt ända hit från helvetesmaskinen under Genève? Som oljeutsläpp från en förlist tanker ungefär.

24 september, 2008 22:37  
Blogger Howdy Sailor skrev ...

Jo, enligt Broder Ola träffade Broder Erik broder Jakob igår. Bara sprang på varann. Man kan göra det fastän man bor i Stockholm.

Till Bokmässan ska det visst komma 100 000 så du kan nog springa på både den ena och den andra.

Jag börjar nästan önska att jag inte tackade nej till min inbjudan. Har lovat att spela pingis med en sjuåring istället. Oh well.

24 september, 2008 22:41  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Hennes man snarkar varje natt.

24 september, 2008 23:28  
Blogger Ica skrev ...

skitbra Stellan!

25 september, 2008 00:32  

Skicka en kommentar

<< Home