26 mars 2008

Ett försök att kliva ur garderoben

Ibland måste man sitta på bröllopsmiddag bredvid en otrevlig filmkritiker och låtsas som om det är helt ok att sitta bredvid en otrevlig filmkritiker. Ibland måste man på bio sitta framför en fjortis med ologiska skrik och skratt och försöka ignorera knasfnitter. Ibland måste man prata med en Greenpeaceaktivist på gågatan fastän man bara inte vill.

Och idag måste jag prata om handboll i radion fastän jag bara vill skrika BASKET! mellan varje ord. För handbollsspelare och basketspelare tycker av princip inte om varandras sporter.

– Handbollsspelare har fula skor, för små shorts och måste ha klister för att orka fånga den där lilla fjöntiga bollen!
– Tsst, basketspelare orkar inte springa i sina stora skor och enorma tröjor utan ärmar och förresten är det väl inge svårt att göra mål utan målvakt!

Men ok. Jag är inte den som är den. Om jag här och nu ska göra ett försök att komma ut ur handbollsgarderoben skulle det kunna låta så här:

– Förvisso är det larvigt med deras klister, men det fysiska spelet och tjuvtricksen vid niometerslinjen imponerar. Och Per Carlén var snygg på sin tid. (Se bild.)

Wish me luck, kanske kommer jag att i radiopratet kunna vara allvarlig och analytisk i några minuter och analysera gårdagens förlustmatch mot Hammarby utan att hötta med näven och be dem sluta göra stegfel och dubbeldribblingar hela tiden och istället koncentrera sig på den stackars målvakten som i tjock collegetröja och täckbyxor håller på att få solsting redan efter två minuter.

Typisk handbollsspelare (och mitt intervjuobjekt) till vänster. Typisk basketspelare till höger.

Någon mer som vill försöka tycka om något som ni inte tycker om? Välkomna in/ut i kommentatorsgarderoben!

23 Reflektioner:

Blogger bengt skrev ...

Både basket och handboll är ganska likgiltigt för mig - förutom att de stjäl bollbegåvningar från den enda riktiga sporten, fotboll.

Jag skulle verkligen vilja gilla fullkorn, fibrer, grönsaker och vegetarisk mat. Kostcirkel och nyttigheter, vitaminer, alger, osv. Men det går inte hur mycket jag än försöker.
En kokt med bröd är alltid rätt, jag är VIP-kund hos Burger King. Jag vill att Max och Frasses erövrar världen. Sibylla är min drottning!
Hmmm, kanske inte riktigt så (men nästan). Men i vardagen så får jag inte till det riktigt nyttiga, glömmer riva en morot till maten, steker i smör och light-produkter kommer aldrig hem från affären.

26 mars, 2008 00:35  
Blogger bengt skrev ...

Jag är lite rädd för Lotten...
Tänk om jag stavat eller interpunkterat fel.
Light-produkter borde nog inte haft bindestreck? Fast kan ett engelskt ord och ett svenskt skrivas ihop. Jag borde kanske använt lättprodukter? Men far inte de upp i skyn?
Jag är ingenjör - vet inget om ord.

26 mars, 2008 00:59  
Blogger Jessica skrev ...

Men jag har alltid haft beundran för handbollsmålvakter. En handboll är hård som satan och kommer farande mot mål i sisådär 200 km/tim. Och dne där stackars saten ska stoppa den. Med sin egen kropp om så behövs. En hård boll i 200 km/tim. Jag skulle ducka för bolljäkeln.

26 mars, 2008 01:47  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ingenjör Bengt skriver med den äran och är dessutom uppe mitt i natten. Ingen skugga må falla över dig eller din drottning Sibylla.

Handbollsbeundrarinnan Jessika har rätt. Fan ska vara handbollsmålvakt! Och bandymålvakt. Samt rodelåkare.

26 mars, 2008 06:08  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Varför tycker ni inte om varandras sporter? De är ju ungefär likadana.
*duckar*

26 mars, 2008 07:55  
Blogger PGW skrev ...

Jag är ju inte så förtjust i sporter alls, men den där basketspelaren var ju rackarns snygg förstås ...

26 mars, 2008 07:57  
Blogger Pseudonaja skrev ...

Jag skulle vilja tycka om att fixa saker själv där hemma. Jag är pinsamt ohändig och tycker att verktyg och deras användningsområden är tråkiga.
En följd är att jag är beroende av välvilliga, händiga vänner och giriga hantverkare.

26 mars, 2008 08:27  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag trodde tills jag var trettio att jag måste tycka om att äta lax. Vilken fröjd att inse att jag inte alls behövde det! Det hela ledde till en sådan islossning i mitt system så att jag ett par år senare började tycka lax var gott. Kanske är det så du bör göra, Lotten: acceptera att du inte gillar handboll så kanske du börjar börjar smygtitta på handbollsmatcher på tv vad det lider?

26 mars, 2008 08:45  
Blogger Jessica skrev ...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

26 mars, 2008 09:49  
Anonymous Anonym skrev ...

Håller med Helena. Bollen är väl rund i båda sporterna? På det stora hela samma sak.

26 mars, 2008 10:29  
Blogger Ica skrev ...

Var han snygg????

26 mars, 2008 10:54  
Blogger Cecilia N skrev ...

Handbollar skjuts i hög hastighet t ex mot min näsa. *tycker inte om*

Basketbollar är stora och hårda och det är lätt att stuka fingrar mot dem. Dessutom fick jag aldrig till de där tvåtaktarna. *tycker inte om*

Tacka vet jag lena hästar!

Jag gillar att sticka också.

Men virkning ... snygga spetsar kan man förvisso göra, men ett stycke i fasta maskor. Hur intressant är det? *tycker inte om*

26 mars, 2008 10:59  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Förmodligen, Ica!

(Det var en telefonintervju.)

Nu ska jag leta fram något att brutalt slå i huvudet på alla som säger att det inte spelar någon roll vilken boll man spelar med.

26 mars, 2008 11:00  
Blogger Ica skrev ...

Jag fattar inte denna respekt för handbollsmålisar. De har små mål, långbrallor på sig, och folk får dessutom inte gå innanför en linje för att få kasta i mål. Jag tycker mer att vi som fotbollsmålisar har taskigare läge: Vi har jäääättestooora mål, vi bär shorts och har därför trasiga knän, folk får stå uppe i fejan på oss och skjuta.

Dessutom tycker jag mer synd om basketspelarna. Deras bollar är ju stenhårda. Man stukar fingrar på den och att få den där i fejan måste ju vara som att gå in i en tegelvägg. cool-

26 mars, 2008 11:04  
Blogger Ica skrev ...

Jag menar ju han du skrev på bilden som var snygg. Det var liksom ett ifrågasättande. Var han verkligen snygg?

26 mars, 2008 11:36  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ok, Ica. Jo, frågan är befogad. Man undrar hur jag på den tiden var funtad som tyckte det jag tyckte. Men lite Pirates of the Caribbean är det välan över skäggstubben?

Bra smak, Pale Green Woman!

26 mars, 2008 11:56  
Blogger Ica skrev ...

Jag undrar lite stilla fortfarande hur du är funtad, men nääää, inte pirates heller. Han på bilden är liksom... fluffigare.

26 mars, 2008 13:43  
Blogger Ingela skrev ...

Jag skulle vilja tycka om avlägsna släktingar till maken som uttalar sig tvärsäkert i allehanda ämnen utan att besväras av brist på insikt och som anser att man gör sig märkvärdig om man inte äter upp det där brända i botten på stekpannan.

När det gäller sport önskar jag att jag älskade ljudet av sportradio och tipslördag eller vad det heter. Att den där blandningen av hysterisk kommentator och publikoväsen som böljar fram och tillbaka vore oemotståndlig.

En fotbollmatch i division tre eller fyra med kaffetermos och varmkorv i kiosken är helt OK, men ligafotboll i TV passar bäst som späkning.

26 mars, 2008 18:04  
Anonymous Anonym skrev ...

När man är kort i rocken men snabb i benen finns det bara ett val.
I skolan fick jag springa ytter i handbollen och spela i backposition i basket (om det nu heter så; poängen var att jag skulle vara i vägen så mycket som möjligt eftersom det mesta av bollhanteringen skedde högt över mitt huvud).

Efter att ha ådragit mig en bruten fot får jag inte längre ägna mig åt sporter som kräver snabba stopp och kursändringar på underlag av typen sporthall. Så innebandy (yes!), handboll, basket, innefotboll är uteslutet och tyvärr också badminton som jag gillade.

26 mars, 2008 21:12  
Blogger Ingela skrev ...

Korrigering: Jag vill inte tycka om det första. Bara stå ut.

26 mars, 2008 23:42  
Blogger Jessica skrev ...

En handboll med klister på i huvudet. Jag säger inget mer. Förutom att jag stod i målet.

27 mars, 2008 06:46  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Dieva ... Back i basket? Hihi! Man kan vara en liten dribblande guard en bit från korgen eller en stor slagskämpe alldeles under korgen ... eller mittemellan.

27 mars, 2008 07:59  
Anonymous Anonym skrev ...

Ja, du ser ... :-)

Jag kunde nog klassas som något mittemellan, men det är inte precis så att det är färskt i minnet.

27 mars, 2008 17:15  

Skicka en kommentar

<< Home