19 oktober 2007

Nämen var har jag hamnat?


Gud måste ha blivit förvånad när han klockan fyra i morse fick höra en helt okänd röst mumla:
”… som haver barnen kär … om vi överlever flygresan lovar jag att aldrig mer lämna barnen hemma, jag ska äta grönsaker varje dag och lära mig rätt fingersättning på tangentbordet ... låt oss bara överleva flygresan!”

Det var ren och skär dödsångest. Jag såg framför mig hur planet sprängdes i småbitar och våra fem föräldralösa barn hamnade på barnhem eftersom ju varken min djefla mans eller mina släktingar kan hysa alla fem barnen på en gång. Bästisgrannen och Skotten tar hand om dem i vårt hus i detta nu, men det är ju en himla skillnad på att vara helgvakt och attt adoptera fem oregerliga bergmän. Jag måste skriva testamente, det måste jag.

Vi har redan hunnit ooooa och aaaahaa på The Globe, ätit sushi, fotografera sånt som alla andra fotograferar in absurdum och vandra över The Millenium Bridge. (Allt detta i väntan på att få checka in på hotellet Lord Jim.)
Sushin for som i en omloppsbana runt kockarna i små färgglada skålar. Man högg en skål och åt, tog en ny och åt och betalade sedan en miljard kronor.

När ett stort, vitt husschabrak dök upp bland de moderna kontorshusen, sa jag som den bimbo jag tydligen är:

– Oj, vilket stort hus mitt i alltihopa!
– Mmm. Det är S:t Paul’s Cathedral.

Jag ska nu leta efter bättre internetvågor, de här är så skakiga och tillåter inga bilduppvisningar. (Sitter alltså på en trottoarkant mitt i London.)

Uppdatering
I jämförelse med japanska sovlådor är hotellrummet riktigt rymligt! (Jag står alltså i dörröppningen – som till skillnad från allt annat är ganska bred.)

Vi har installerat oss nu. Åttiotalsöverkast och dito gardiner och en säkerligen näringsrik heltäckningsmatta gör vistelsen perfekt. Nu ska vi bara slå en stekpanna i huvudet på hotellvärden om han inte erkänner att det är fel på duschfläkten som låter som en flygplansmotor. Hela tiden.

Apropå det!
Sedan när ser flygplansvingar ut som åttiotalsfrisyrer?

12 Reflektioner:

Blogger Översättarhelena skrev ...

Londontips! Gå på en guidad promenad med London Walks. Jag och barnen gjorde det när vi var i London förrförra sommaren och det var jättekul!

19 oktober, 2007 16:25  
Anonymous Anonym skrev ...

Eww, påminner om min och IT-mammans bröllopsresa. Blixtarna ljungade runt vingarna på planet, som for som en vante över himlen.
Ha det så trevligt, i alla fall! Och om jag kommer på vad den där mysiga italienska krogen i Kensington heter, så hör jag av mig.

19 oktober, 2007 17:08  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Bor ni vid Earls Court? Gatan ser precis ut som den vi bodde på för två år sen. Fast vårt hotell hette inte Lord Jim utan ... tada: House of Windsor!
Om det är där ni bor så finns det en jättebra indisk restaurang på en tvärgata som går in ungefär mittemot tunnelbanestationen. Tre bord med vaxdukar, en takeawaydisk och lysrör. Men fantastiskt god mat!

19 oktober, 2007 19:17  
Blogger Cecilia N skrev ...

Inte var du okänd inte.

Om man befinner sig i S:t Pauls kupol, så långt man kan ifrån varandra, så kan man med låg röst tala rätt in i väggen och den andre hör det. (Och den tredje med. ;-))

19 oktober, 2007 19:26  
Anonymous Anonym skrev ...

Men jösses - min ena son och hans flickvän är i London nu, och troligen även min halvbror och hans dotter! bergis att ni springer på varann allihop.

19 oktober, 2007 20:19  
Blogger lilla my skrev ...

Åhh, London. I love! Enda nackdelen (förutom risken att bli sprängd på tunnelbanan) är att man måste flyga dit. Läskigt, speciellt när det skakar, gungar, knakar och ljungar av blixtar runt om.
Utmaningen är förresten antagen. Åtta saker jag inte ger en andra chans.

19 oktober, 2007 21:17  
Anonymous Anonym skrev ...

Scheisse lemonade! Är den där kärran fortfarande i trafik? Det var ju den Uri Geller lattjade med i tv på sjuttitalet.

19 oktober, 2007 22:32  
Blogger Cecilia N skrev ...

Måste man flyga till London? Är det bara jag som fortfarande lever på 1900-talet? Finns det inte båtar längre?

19 oktober, 2007 22:45  
Anonymous Anonym skrev ...

Det går ju att åka tåg till London från Frankrike.

19 oktober, 2007 23:35  
Anonymous Anonym skrev ...

Åttiotalsfrisyr? Vinge? Det får mig osökt att associera till förstaplatsen på topplistan för "bisarra översättningar". Som alla vet var Chandler i Vänner syntare en gång i tiden. När det talades om hans A Flock of Seagulls-frisyr" blev översättningen "måsvinge-frisyr".

Fast detta kanske är skåpmat för läsarna av Lottens blogg?

20 oktober, 2007 10:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Det är så patetiskt med åldrande narcissister. Tänk att för evigt känna att man är en betydelsefull person i världen för att man har en frisyr som alla talar om.

20 oktober, 2007 10:53  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ja, jag vandrar i Översättarhelenas spår vid Earl's Court!

Cecilia N: Men båtar kan ju råka ut för vad man på försäkringsspråk kallar "en sjunkningsskada".

hakke -- tänk vilka djupa spår Uri satte i våra barnasjälar. Han bor förresten här i London, har jag hört. Och lever på att berätta om vad han gjorde förr ...

Nu ska jag ut och spana efter AB:s släktingar och bekanta!

20 oktober, 2007 11:03  

Skicka en kommentar

<< Home