19 juli 2006

Sju personligheter i 30 °C

Jag vill ligga stilla på stranden, läsa, bada korta stunder och gärna äta svettiga ostmackor och dricka avslaget bubbelvatten. Hemma vill jag inte ligga stilla någonsin, inte ens på nätterna.

Olle vill inte vara på stranden alls. Ska det varas på stranden ska det badas hela tiden. Eller möjligtvis ätas hela tiden. Strandsejourer på över en timme är ett djävulens påfund. Hemma kan man sova, ligga och vila, fundera, kontemplera och undersöka navelludd utan paus. Och dricka läsk när inte barnen ser det.

Fjortonåringen är precis som far sin, fast han kan bada i fyra timmar i sträck. Och funderandet hemma måste ske vid en dator.

Tolvåringen är precis som mor sin. Väldigt praktiskt.

Åttaåringen är en kameleont. Anything goes med ett glatt humör.

Sexåringen trivs överallt och är aldrig någonsin stilla – på stranden, i vattnet, hemma – men har därför en vidunderligt god nattsömn. Som far sin.

Treåringen är en sådan där aracua – Kalle Ankas ara-pappapapa-parrrio-irriterare på julafton. Aldrig tyst, aldrig stilla. (I detta nu dammsuger – han spritt näck – huset som vi bor i samtidigt som han sjunger Crazy Frog.)

Undrar vad som hade hänt om vi hade infört representativ demokrati (efter att ha störtat mig som diktator, förstås).

5 Reflektioner:

Blogger den blyga skrev ...

Finns det strand och är det 30°?
Här i Viken har vi den varmaste dagen hittills - +! 22° i vattnet. Det har inte regnat mer än 3 mm på 2 månader! Bolmens vatten tar nog snart slut som vi vattnar...

19 juli, 2006 16:21  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Nej, det är inte 30, det är ... 33 °C i Norge just nu. Pfuuuh.

Det finns en vidunderlig strand, men den ligger 15 minuter bort -- bilvägen. Och vi var där redan kl halv elva i morse. Och (förstås) hemma igen runt halv ett.

GLASS!

19 juli, 2006 16:28  
Blogger den blyga skrev ...

Har Du inte redan börjat tala norsk - IS heter det väl?

19 juli, 2006 22:34  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Läskförbudet är tillfälligt upphävt!

(Det var jag som var listig, hörde hur det mullrade lite myteri i leden.)

20 juli, 2006 14:37  
Anonymous Anonym skrev ...

Läsk är opium för folket!
Saft, glass, godis och olika bakverk kan också fungera.

Hemma i vår diktatur har jag planterat en uppsjö olika bärbuskar och detta stillar alla eventuella uppror effektivt under juni-oktober. Funkar bra med små barn, det är dock mindre effektivt på äkta hälfter och tonåringar.

20 juli, 2006 15:00  

Skicka en kommentar

<< Home