07 juli 2006

Dagens lunch

Nästan hela kostcirkeln, huh?

Annars är det väl mest bio man längtar efter? En sådan där kall bio som man måste ta på sig collegetröja och jeans för att inte få lunginflammation av?

Jag trivs som en mask i en soptunna i denna värme. Svetten rinner mellan bröna, fötterna halkar omkring i sandalerna, håret klibbar i pannan och jag blir full av energi och livslust. Med Olle är det en helt annan sak.

Han får skavsår. Han får solsting. Han svär och domderar och pekar med hela handen på vad som helst och säger:
– Ska den ligga där?
– Får jag slänga den här?
– Hur hamnade den där?
– Vem har ställt den här här?

Vi andra hummar och svarar så gott vi kan.

Så här såg mitt garderobsbygge ut i en hel vecka.

Så här ser det ut sedan i förrgår. Men nu har garderobsbygget lagts på is.

Jag ska istället inreda ett arbetsrum i matkällaren. Konservburkarna och pastalagret får flytta till andra jaktmarker för att Olle ska få svalka sin överhettade hjärna.

Åhå, ser man på, jag sitter visst på ett par vilsekomna kalsonger. Hihi. Ska jag fråga hur de hamnade där och vem som har lagt dem där?

Nej.

11 Reflektioner:

Blogger Lotten Bergman skrev ...

Uppdatering:

De vilsekomna kalsongerna jag satt på var visserligen Olles, men ... jag satt dessutom på min egen hög av nytvättade, sorterade kläder. Tyckte inte ens att det var obekvämt eller knöligt.

Avtrubbad?

07 juli, 2006 15:18  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Jag är också en sån som tycker att allt är lättare i 30 graders värme. Inklusive att jobba. Kanske inte bränna löv och kvistar i ett hörn av trädgården förresten.

07 juli, 2006 20:04  
Blogger The Female Dinousaur skrev ...

Men sluta va' så där duktig och skapande, och liksom byggande...! Hur orkar du? Eller förresten, om du har mycket bygg-energi över är du hjärtligt välkommen hit för garderobsbygge. Vi kan bjuda på räkor... ;-)

07 juli, 2006 23:08  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Tack, Biggis, jag kommer gärna! Men med min fart blir det till att bjuda på räkor i ett halvår, misstänker jag.

Helena: en annan sak som är närapå olidlig när det är varmt är dammsugning. Det blir liksom varmt i overload. (Eller så vill jag bara inte dammsuga.)

Våra grannar har poolparty. Högst osolidariskt.

07 juli, 2006 23:17  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Source -- känslorna får du läsa mellan raderna.

Virginia -- nu släpper jag ut håret och lägger bort verktygen!

08 juli, 2006 08:29  
Anonymous Anonym skrev ...

Håller inte alls med Source.
Jag tycker att det är känslor överallt.
En fantastisk blogg helt enkelt!
Jag är gravid i åttonde månaden och oerhört inaktiv i den värme som varit. Idag regnar det och temperaturen har sjunkit lite så nu ska här jobbas!!!

08 juli, 2006 12:46  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Tiila: jag var precis som du spränggravid den fantastiska sommaren 1997. Till slut (gick 16 dagar över beräknat datum) sydde jag mig ett tygtält, nej, snarare en korv, som hölls uppe under armarna och inte räckte längre ner än till strax under rumpan. Jätteskönt, icke åtsittande och fläktande.

De som kom på besök fick skratta tills de tröttnade, sedan vande de sig. Dagens modebloggar hade satt kreditkortet i halsen om de hade sett mig.

08 juli, 2006 12:54  
Anonymous Anonym skrev ...

Ditt klädtips verkar himla bekvämt Lotten, men kanske inte så bra på jobbet. Speciellt inte med de obligatoriska stödstrumporna till....

08 juli, 2006 19:00  
Blogger bästisgrannen skrev ...

Det fungerar! Jag är uppkopplad. Jag har väntat i tio minuter för att komma in på denna sida. Allt går i snigelfart men det fungerar.

Vilka äckliga larver. Var det i min eller din soptunna?

Underbar garderob.

Ringer snart.

Hälsa alla.

08 juli, 2006 21:13  
Blogger bästisgrannen skrev ...

Lotten, jag kommer in på din blogg men inte på någon annans. "Server not found" står det. Servern ligger väl i granriset och har semester:)

08 juli, 2006 23:44  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ah, men snigelfarten är inte helt och totalt modemets fel -- det är mitt också. Jag har ju en hel månad uppladdad på en gång på förstasidan. Stackars alla modemare. Ska genast ändra det så att det bara tar 2,5 minuter!

08 juli, 2006 23:45  

Skicka en kommentar

<< Home