16 juli 2006

Dear Mr Jobs. I don’t like my computer!

And trust me, I’m not picky. I’ve loved them all since 1986. Thirteen Macs … and still counting. There’s nothing wrong with the software – it’s the hardware that’s really hard to like. You know the sharp edges? Has anybody told you? I’m slicing my wrists on MacBooks sharp edges, Mr Jobs.

Jag är jättearg på min nya dator. Den förbaskade knölen till designer har gjort rakbladsvassa kanter som skär in i händerna och vristerna handlederna och hjärtat. I used to löööööv min dator jue.

Those gloves will never work properly again. It got really uncomfortable and hot. I wanted to shoot my darling Mac.

Den där pistolen råkade bara ligga där. Måste ha varit en av Olles forntida, de säljs väl inte längre i leksaksaffärerna? Jag klippte förresten inte av vanttummarna eftersom jag räknade med att man skulle klara av mellanslagstangenten ändå. Tumsvett blev raskt ett helt nytt begrepp.

Toiletpaper won’t do as protection, I tell you. It’s really slippery and way too thin.

Fotografen vid detta tillfälle var åttaåringen. Han tyckte att det hela var en mycket konstig idé, men underligare saker har ju hänt än att mamma poserar på toa.

Kind of like Bjorn Borg, I tried to use wristbands, but without a headband to match. Now, will people really find me reliable and competent in this outfit?

Den vänstra är faktiskt ett pärlarmband, som funkade rätt bra som kantskydd. Skärmarna i bakgrunden? Japp, datornördar har det så.

This is how I plan to fix my problem. But, it really isn’t my problem ... right, Mr. Jobs?

Sågen råkade i detta fotoläge drössla lite sågspån ner i tangentbordet. Bra, det kommer att suga upp framtida tespill jättefint.

This is how I flaunt my computer these days. Of course “The Others” attacks me with rude comments like “You don’t have to scotch-tape Windows computers nowadays”.

Ja. Så här ser min dator ut. Smutsäcklig tejp på vassa kanten. Jag kan inte lämna tillbaka datorn eftersom det de facto inte finns ett enda fel på den – den går som en atomklocka i ur och skur och tangenterna är så sköna att jag stundom formulerar mig nästan lika vackert som historiska storheter:

It provokes the desire but it takes away the performance.
(William Shakespeare)

11 Reflektioner:

Blogger Lotten Bergman skrev ...

Jag kanske kommer att få liktornar på handlederna! Handledsvalkar? Blödande handsår?

16 juli, 2006 21:35  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Men du använder väl inte det inbyggda tangentbordet när du jobbar? Det är jätteoergonomiskt! (Observera den snygga vokalanhopningen i mitten av det ordet.) Ett externt tangentbord måste du ha! Det inbyggda ska man inte använda för några längre pass.

16 juli, 2006 22:52  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Helena: Särskilt vokalanhopningar tär på lederna när man är oergonomisk.

Men ... men ... jag sitter always, alltid, immer och nuuuu sådär. Helt fel, alltså. Men allt som har hänt är att jag har fått ont i knänas ledband. Det kan ju förstås ha med basketen att göra också.

Olle, däremot. Han! Han har 314 tangentbord och möss med penna, med kula, med svängar som passar handflatan och han har därför musarmar och musarmbågar och musknölingar och ont i armbågen. Musarmbågen.

(Och jaa, jag har fortfarande ont i mina källararmbågar.)

Word verification: mhvslur = någon sluddrar "med vänlig hälsning" på engelska ("slur") och när man sluddrar hamnar ju bokstäverna lite huller om buller.

17 juli, 2006 00:16  
Blogger den blyga skrev ...

Jag som ju sitter här med avlagda,nednötta smeksamt åldrade,ärvda grejor UTAN kanter (till skillnad från MIN HATT) reagerar på "8-åringen"!
Snart ett minne blott.

17 juli, 2006 08:36  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Såna där ergonomiska anordningar trivs jag inte heller vidare bra med. Inga vinklade tangentbord, musfällor och sånt där. Däremot gillar jag att röra på mig så gott det går när jag jobbar. Att sitta på lite olika vis hela tiden liksom. Och det är lättare med ett löst tangentbord (som jag i och för sig ofta tar i knät). Jag funderar på att köpa ett sånt här för omväxlings skull också. Det ser väl mjukt och skönt ut för dina stackars handleder också?
Annars drömde jag faktiskt i natt att du satte tätningslist på kanten av datorn (sån där som man har i fönster). Det kanske kan vara nåt?

17 juli, 2006 09:43  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Va, Source, funkar inte dina batteriladdare? Eller är jag trööög?

Helena: Ja! Tätningslist! I think you've got it!

(Sedan är det väl läskigt att vi för varandra okända bloggare börjar drömma om varandra?)

Skrrnff! Fick just ett mejl från USA! Någon hade läst! Fast det var inte Mr. Jobs.

17 juli, 2006 10:19  
Blogger Herr R skrev ...

Det går ju att ha ett externt tangentbord till laptopen. Den blir dock inte så värst smidig och bärbar då. Men det fungerar om man sitter hemma. (Kanske inte så bra på muggen, dock).

Och ett riktigt tangentbord är onekligen en fröjd för fingrarna, när man väl har aklimatiserat sig.

17 juli, 2006 17:43  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ahmen nuuu fattar jag sladdproblemet. Men det har de fixat nu. På min nya, sylvassa dator (som jag ibland johodå och helt utan extra tangentbord sitter med på muggen) har de en sladd som är magnetiskt konnektad med datorn. Så fort man råkar snubbla över sladden, hoppar den bara loss, plopp. Ingen skada skedd!

Herr Jobs har inte hört av sig, förresten.

17 juli, 2006 23:21  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Nu är jag i Norge, förresten. Vi har kört bil i tolv timmar. Åttaåringen sa nyss:

-- Har de internet i Norge?

Jomenvisst. Och vin ... med en lapp som det stod "Till Lotten" på.

17 juli, 2006 23:24  
Anonymous Anonym skrev ...

Hoppsan, den är visst vass i kanten! Har inte märkt av det alls och då är MacBooken den nya Mac jag kört mest och längst eftersom Apple är på semester. Kanske armskydden som används vid bågskytte kan hjälpa? Eller sådana där kabaréhandskar fast med klippta fingrar. Är inte snowboardhandskar väldigt skyddade vid handlederna?

18 juli, 2006 12:21  
Anonymous Anonym skrev ...

Jamen stackars ni mactyper alltså. Tacka vet jag pc (smeker min lena dell över de mjuka kurvorna).

PS Vi såg Macbeth häromdagen, där han säger det dära! Sammanträffande!

PPS wv: zhwku = polska för smek mig här, genast.

18 juli, 2006 13:12  

Skicka en kommentar

<< Home