11 juli 2006

Uppvaknanden

Om jag vaknar före alla andra och inte kan somna om, tassar jag upp med indiansteg och aktar mig för knarrande golvplank och stänger av mikrovågsugnen innan den säger pling eftersom det är underbart att få sitta ensam med tidning och frukost.

Sedan finns det sådana som gör tvärtom. I min barndom väcktes jag ”när det minsann var dags att vakna” med träskor inomhus i den skallrande sjuttiotalstrappan i ekoalstrande furu, med klingklong när diskmaskinen tömdes med ett stänk av bitterhet och med ett högt ”Oj förlåt, att jag tände, soooov du, jag ska bara ha den där lådan med grejjer, oj, har du inte den, nävisstja ...”.

Och så har vi sådana som jobbar med decibelmaskiner redan klockan sju. Någonstans i grannskapet hällde någon idag klockan 07:04 ut ett ton bullerstenar kryddade med städ och plåttak och lät det hela sedan puttra under omrörning med en nätt liten motorsåg. Tyvärr är det ett långkok.

6 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Sluta wajna! (säger jag som sextonåringen). Här börjar de bygga studentskrapa med buller och bång och gnissel och gnäll och tackel och tåg klockan FYRA på mornarna! Och slutar i bästa fall före nio på kvällen!

"En som också älskar ensamma mornar (utan barn och byggare)"

11 juli, 2006 10:53  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Milda makter, vilka ob-tillägg de måste ha, de där som bygger hos dig!

Jag har helt slutat wajna nu. Nu ska jag sliiiiiiiiiiiiipa en eller två garderobsbrädor!

11 juli, 2006 11:00  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Uppdateringsrapport!

De tar kaffe kl kvart i nio och lunch elva och paus igen klockan två och nu ... nu är det tyst som i graven. Ute på gatan, alltså.

I mitt hus är det däremot kusinkrig: åtta barn gör en våldsvideofilm.

11 juli, 2006 15:16  
Blogger den blyga skrev ...

Jag minns den ljuva tiden...

Gossarne spelade in ja, va´hette det, det var något med 8 - vi har en del filmer kvar men projektorn har ju pajat - ett höstprojekt inför julens förlustelser?

Ser fram emot dagens resultat!!

11 juli, 2006 16:01  
Blogger bästisgrannen skrev ...

Kanske har någon granne blivit inspirerad av vårt golvprojekt? Eller är det Skotten som städar i huset?

11 juli, 2006 19:05  
Anonymous Anonym skrev ...

I min ungdom vaknade jag vid 05.45 då min pappa åkte till jobbet och tände taklampan i mitt rum. Lysknappen satt (och sitter fortfarande på det som numera är datorrum) på UTSIDAN av rummet.

13 juli, 2006 22:00  

Skicka en kommentar

<< Home