Bildsafari från en barnfri fredag
Igår rymde jag och den djefla mannen hemifrån – utan barnvakt! De fem barnen for vind för våg med hjälp av pizza och dvd-filmer.
På tåget mot Stockholm tänkte jag på en timme hinna
Tyvärr somnade jag två sekunder efter att bilden ovan togs.
Jomen. Vi såg alltså på Hamlet med unge herr Malmsjö i titelrollen. Om man ska se den? Jo, som en intressant happening kanske. Men den enda gången det riktigt bränner till är närBarbapapa Börje Ahlstedt plötsligt drar en monolog ur ”Fanny och Alexander”. Det må låta absurt, men var jättecoolt. Fast om man nu gör om hela Hamlet till modern tid med fula kostymer och stoppade soffor samt referenser till Dramatens 100-årsjubileum, varför får aktörerna då inte prata lite ... slappare? Jag skulle ha bett om denna replik om jag hade fått bestämma:
– Ur led är tiden, och det är då själva fan att det är jag ska fixa skiten.
På tåget mot Stockholm tänkte jag på en timme hinna
- slå upp och memorera en Fakirenreplik
- uppdatera aktuell filmkunskap
- kontrollera punktens placering i komplicerade citatmeningar.
Vad man inte ser på bilden var att redan här såg jag elva killar med storstadsfrissa. (Kletigt och bakåtkammat.)
Tyvärr somnade jag två sekunder efter att bilden ovan togs.
Vårt hotellrum var så nyrenoverat att jag inte kunde ta en enda mögelbild. Förfärligt. (Ni ser väl att den djefla mannen har legat i vänstra sängen med fötterna på morgonrocken? Total dekadens.)
I tunnelbanan såg det ut som i Beneath the Planet of the Apes. Fast liksom tvärtom.
Ser ni så fint lamporna smälter in i konstverket? Not.
Ta en bild när jag kramar Dramaten! (Har hon joggingskor? Är hon inte uppklädd? Skandal!)
I tunnelbanan såg det ut som i Beneath the Planet of the Apes. Fast liksom tvärtom.
Ser ni så fint lamporna smälter in i konstverket? Not.
Note to self: ta bild innan du börjar äta, det ser läckrare ut då. (Den stora mängden pommes beror på att de som låg på tallriken inte ens var ljumma.)
Här ser ni anledningen till att det alltid är kö till damtoan: killarna får kissa i grupp. (Det var kollektivtoa även på damernas, men får man verkligen trotsa skylten bara sådär?)
Ta en bild när jag kramar Dramaten! (Har hon joggingskor? Är hon inte uppklädd? Skandal!)
Under hotellfrukosten hann jag studera rökrutans beteende. Uppåtdragna axlar, ständigt stampande med rosa stövlar, armarna i kors. Lite som pingviner.
Jomen. Vi såg alltså på Hamlet med unge herr Malmsjö i titelrollen. Om man ska se den? Jo, som en intressant happening kanske. Men den enda gången det riktigt bränner till är när
– Ur led är tiden, och det är då själva fan att det är jag ska fixa skiten.
19 Reflektioner:
Och Herr Norén stoppade in monologen ganska ibörjan av pjäsen, och då läst "ungefär i kör" av hela ensemblen. Det påminde ganska mycket om trosbekännelsen om söndagarna.
Dessutom hade han strukit och flyttat om andra saker också berättade dottern med vänner som är mer hemma i Hamlet än jag.
Jag var nog den enda i mitt sällskap som gillade den.
Ledsen, Cecilia N, men monologen (även om den var i talkör) var på alldeles rätt ställe i Noréns Hamlet. Att den kom snabbare än man tror berodde på att en del soldaterier var strukna innan. Så din dotter har rätt om strykningarna, men det som var kvar kom i korrekt ordning. Minsann!
De diskriminerar te-drickarna, så enkelt är det!!!
Jag upptäckte att jag har antagit en något konstig inställning till pjäser. Är de übertragiska så blir jag sådär rätt kvickt att det här är ju så konstigt så att det är roligt!
Jag och min mamma var på en pjäs av Po och jag med min skruvade humor småfnittrade när ingen annan gjorde det. Den pjäsen var en fin blandning av komedi och tragedi.
Jag hoppas att ni hade det trevligt i största allmänhet. En kompis brukar beskriva rökrutefenomenet när det är kallt som flamingos för då lyfter folk på ena foten först och andra sen för att inte frysa ;).
Ack ack sjuttiotal när man bytte skor i garderoben på teatern...
Vilket hotell, förresten? Jar ni sett det där nya på Norra Bantorget som lutar utåt? Skulle aldrig våga bo där.
Ny-Hamlet med referenser till Dramatens hundraårsjubileum låter inte särskilt lockande. Sorry.
suziluz, jag har alldeles för lite hamleterfarenhet/kunskap för att kunna föra en vettig diskussion, men brukar inte monologen komma på kyrkogården? Det där med skallen, you know.
Och här måste jag ju tillägga att dödgrävardialogen framfördes på ett elegant sätt av en person med två huvudbonader hos Romateatern (Norén that is).
Cecilia N: nej, det är precis det där som är den generella missuppfattningen när det kommer till Hamlet. Scenen med dödskallen och "att vara eller icke vara" har intet med varandra att göra. Dödskallen är ju Hamlets gamle kompis och den delen handlar om obeständighet, han har redan bestämt sig för vad som måste göras oavsett att döden är det enda som kommer ut av det, medan "att vara" är liv-eller-död-ångest och tvekan. För att vara lite kortfattad.
Annars håller även en kulturpotta som jag med om att en nymodighets-ironiserad-Hamlet på Dramaten inte lockar så mycket.
Nej, för vad fan bryr sig Shakespeare om Dramaten?
Jasså, nehej. Det var ju synd, det låter inte som denna Hamlet är något för oss heller. Jag får studera det andra utbudet.
Men, jag, svärmor och mina svägerskor ska ta oss iväg och titta på Bodil Malmstens "Nakna damer ..." nu under våren. Det är kanske ett bättre alternativ.
"Punktens placering i komplicerade citatmeningar."
"Hur komplicerade då?" undrar jag.
"Hur komplicerade som helst", svarar Lotten. "Jag är minsann inte rädd av mig!"
:)
Den tunnelbanestationen har jag byggt.
Fast inte inrett, den byggdes nästan klar och låg i malpåse under kanske 5 år.
AB: Jag ska vara stjärna i en film som heter The Attack of the Quoteskiljetecken.
Bengt: Mycket välbyggd tunnelbanestation! All heder! (Malpåsen lät intressant, vad berodde den månne på? Kan du blogga om det?)
Ujuj vad här är mörkt -- vi har följt uppmaningarna om att spara energi mellan 20 och 21 och slår nu av smalbenen på osynliga möbler och leksaker.
Det gjorde jag för ett år sedan
Kungsträdgården
Jag tittar hellre på Hamlet i ny regi och tolkning än något Bodil Malmsten...
Ah, sorry Bengt, mitt minne är som min farmors. Men det är ju kul när jag får mig upprepad och gammal information till livs -- och blir glad igen!
Ingen fara, det lustiga var ju att jag var inspirerad av dig.
Visste du om att under rulltrappan så gjuts en trappa, det är inte slätt lutande utan trapplikt.
Jessika: Va, är inte Bodil Malmsten heller något att se?!
Bengt: Om inte Lotten visste, så ska jag erkänna att jag visste. Jag har gått i dem, i den uppgång i Frescati som SL vägrar öppna annat än när det är Vårruset och det är 10 000 (ca) personer som ska passera stationen på mycket kort tid.
Om den eländiga timmen mellan kl.20 och 21 kommer mitt inlägg imorgon handla om.
Aha, Bengt, så när aporna tar över världen och rulltrappan har ruttnat bort, kan de ändå gå på en trappa där? Coolt.
Den käre gamla Yorrick, jag kände honom väl.
Trappa i Kungsan? OJ jag blir trött i benen av bara tanken!
Ha ha!
"– Ur led är tiden, och det är då själva fan att det är jag ska fixa skiten."
Kom dagen innan sommartidsomställningen.
Tanke?
Skicka en kommentar
<< Home