26 juni 2007

Mina senaste 24 timmar

– FÖRBASKADE FULLMÅNE! skrek jag, hoppade upp ur sängen och viskade ”Somna om. Det var inget!” till min djefla man som skräckslaget och nyvaket satte sig upp med händerna som till skydd mot ett slag eller en fallande fullmåne.

Jag bytte säng. Vred mig ett par varv och fastnade i påslakanet. Bytte till en annan säng. Läste ut Frank McCourt-boken. Sneglade lite på datorn som jag bär med mig som en snuttefilt, men öppnade den ståndaktigt nog inte. Bytte säng igen. Fastnade i örngottet. Tänkte på Herkules Jonsson.
”Överliggande kramaxel och kalasvev och dubbla förknasare” säger de inte just här.

Jag ryckte ut ett näshår och tittade ut på fullmånen som såg ut som en halväten tortilla och därmed ju var spik nykter. Fick en tår i ögat eftersom näshårens utryckande har den effekten på mig.

Jag bytte till en obäddad bäddsoffa. Drack varm mjölk, åt en banan och borstade tänderna och hittade en finne i mungipan. Kliade bort en fästing i armhålan och beslutade att det var den som hade hållit mig vaken eftersom månen var oskyldig. Bytte till min egen säng. Somnade klockan fyranånting, vaknade klockan åttanånting, målade ett halvt staket, två fönster och tre barn samt tränade basket och sträckte en rumpmuskel ungefär som Per Elofsson.

Nu känns det som om rumpan sitter i ryggslutet och lite i blindtarmen. Jag tror att det bådar gott inför natten, ungefär som hokus pokus abrakadabra filiokus sim sala bim.

------
Redogör för era senaste 24 timmar! Det jag åt och gjorde på toa är utelämnat, så om man är helt sanningsenlig kan det bli hur långt som helst. (Sedan kan vi dessutom lägga alla redogörelser i en tidskapsel och se om de håller i 50 år.)

Före och efter. Då och nu. Hihi och aha.

---
Stort och fantastistiskt – dessa har lämnat redogörelser på egna bloggar:
Ewa
VBK
Anna
Solusfemina
Trulsa
Jessika
Studiomannen
Heléne
Lady Stalker
Den djefla mannen
Ica
Flinn
Moster Mjölgumpa
Jolie Suédoise
Gitto

Man kan som bl.a. R Skriverier skriva i kommentarerna också, förstås.

34 Reflektioner:

Blogger Miss Gillette skrev ...

Lotten: Jag ser att du också blir... nattisk om nätterna. Vissa nätter. Sistlidna natt var mycket märklig, och det konstigaste är att det känns som om den har varat ända till nu. Jag vill verkligen inte redogöra för sistlidna dygn, men kan ändå nämna att jag sett den största getingen nånsin: den var stor som en hamster (minsta hamstern nånsin, visserligen) och ingav faktiskt viss respekt till och med i mig. Jag tordes inte _lyfta_ ut den, utan väntade tills den själv hittade ut genom fönstret jag öppnade åt den.

26 juni, 2007 00:30  
Anonymous Anonym skrev ...

Var det dina senaste 24 timmar?
Jag sov, blev uppsparkad. Hetsade barn till dagis och fritis. Inget spännande än...
Jobbade, en kollega kom överraskande över från HK. Inget spännade, passera.
Veckohandlingsmänniskan finns inte, halvfärdigpaj och folköl från ICA. Bolibompakoma med lillen. Nattar alla. OK, inget spännande än.

Fan, jag ser ju rehug som wv, det kan jag ju inte slösa bort genom att berätta om främmandehånglet med grannen. Jag ska nog vara anonym denna gång...

26 juni, 2007 01:37  
Blogger den blyga skrev ...

Men det är ju inte FULLMÅNE förrän på lördag!
Messerschmidt
PS Ledtråd"fullmånen som såg ut som en halväten tortilla "
Nä, den är RUND!DS

26 juni, 2007 07:41  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu har jag!

26 juni, 2007 07:42  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu har även jag följt din uppmaning!

26 juni, 2007 08:10  
Blogger Anna skrev ...

Jag plitade nr mina 24 timmar vid midnatt igår men vi hade ingen uppkoppling förrän nu, så min beskrivning laggar lite. Skyll på tidsskillnaden!

Här är iallafall min koreanska rapport.

Jag försökte få in två bilder här till din ära Lotten, som bevis på att du är känd och dyrkad ända bort i österled! Men blogger ville ite ha bildkoderna så jag mailar dem istället.

26 juni, 2007 08:24  
Anonymous Anonym skrev ...

Here you go:

Vaknade. Snooze:ade. Duschade. Käkade frukost. Cykla-Tricken-Gå till jobbet. Jobba. Lunchpromenad. Jobba. Gå-Tricken-Cykla hem. Käka middag. Umgås med familjen. Natta sonen. Umgås med frun. Käka en halv pizza. Få ångest av tv-program (mer om det i min blogg). Borsta tänderna. Kolla en stund på tv i sängen. Somna relativt direkt.

26 juni, 2007 08:43  
Anonymous Anonym skrev ...

"målade ett halvt staket, två fönster och tre barn"

Hmm...

26 juni, 2007 09:21  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Den där hamstern kan vara en bålgeting, Miss Gillette. Flera centimeter lång? Lite science fiction-varning på dem är det allt.

Ack, du anonyme, rehug är kanske alls inte en återkram utan en felstavad refug, som ju alls inte har något med grannarna att göra?

26 juni, 2007 09:22  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu har jag också redogjort för mina 24 timmar :D

26 juni, 2007 09:47  
Blogger Miss Gillette skrev ...

Eller: rehug kan vara det man har för nåt man varit sugen på förut men tröttnat på. "Jag knypplade mycket som tonåring, och nu i medelåldern är jag rehugad igen. Min rehug står till knypplingen."

Jaså bålgeting! Det var första mötet vad jag vet. Min respekt för den var kanske på sin plats, då?

26 juni, 2007 09:58  
Anonymous Anonym skrev ...

Bålgetingen, Vespa crabro, är en zurrande zeppelinare som kan bli upp till 3,5 cm från gadden till fasetterna. Den är inte lika sticksugen som sina mindre släktingar, men det lär göra hilsickes ont att bli stucken.

Zurre Bålis var tidigare rödlistad. Så även om det inte är olagligt att slå ihjäl den numera är det väluppfostrat att låta bli.

AAAARGGGH -- wv berättar sanningen om mig:

afake

26 juni, 2007 10:39  
Blogger Ataharis skrev ...

Nu har jag gjort min trista redogörelse. Var är mitt liv?

26 juni, 2007 11:45  
Blogger Marika skrev ...

Mitt oerhört "intressanta" dygn...
frukost, målade fönster utan att katterna hjälpte till (hurra), segade framför datorn, oroade mig för att det skulle regna så att fönstren inte skulle torka.
Dusch, förtvivlad över håret, bil, nästan fast för fortkörning (puh).
Biltema, nähä de hade inte det jag skulle ha, igen!
Mellanmålsinköp, parkering, undvika cyklister (Uppsala, det säger väl allt), inköp av pärlor, cafésittning med stick-kompisarna (och mat, det behövdes), asgarvande, hem och det var fortfarande ljust...mmm, sommar!
Lite stilla nördande vid datorn och till sist i säng.

26 juni, 2007 12:14  
Blogger deeped skrev ...

Jösses. Jag som har svårt att hålla ordning på min tidsrapportering på jobbet...

26 juni, 2007 12:47  
Blogger Jessica skrev ...

Har skrivit här

26 juni, 2007 12:50  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

deep.ed -- Jamen tidsrapportering på jobbet måste ju vara med sanningen överensstämmande, that's why.

Trulsa och Marika, ni ska inte tala om i förväg att maten är salt, låt middagsgästerna tycka det själva. (Eller som jag: gilla salt mat.)


Tolkningsfacit till det obegripliga om saltet: Säg inte att ni är trista eller dåliga eller något annat negativt. Skriv inte saltet på näsan! Liksom.

Oj och jaha. Förbaskat. Nu har jag spaghetti innanför tröjan. (Trist? Ointressant? Eller rentav en lögn? Strunt samma!)

26 juni, 2007 13:22  
Blogger deeped skrev ...

Måste den? :)

26 juni, 2007 14:15  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Jag skulle inte kunna redogöra för mina senaste 24 timmar om jag inte visste om det i förväg, om du fattar vad jag menar. Däremot hade jag också en sån där natt i natt. Till sist stjälpte jag i ren desperation i mig ett glas whisky och det hjälpte faktiskt! Efter det somnade jag gott klockan halv 5 ungefär. Alltså: Är du sömnlös? Drick sprit!

26 juni, 2007 14:16  
Anonymous Anonym skrev ...

Efter lunch spelade jag plump med mina kollegor. Sjabblade bort en klar ledning i sista sticket.
Gjorde urklippsbanor på ett gäng bilder, förberedde en artikel och tog fram försäljningssiffror över ekologiskt. Satte ihop dagsinfo. Gick lite tidigt, körde kringelikrok för att undvika vägarbeten och tog en sväng förbi plantskolan.
Kom hem och kramade på mina barn. Mycket. Åt middag och kramades lite till. La barn två och tre.
Gick ut i regnet och planterade för glatta livet och mös med jord på halva mig. Kom in och såg på Harry Potter med maken. Sov. Gick upp och ammade två vändor.
Klev upp och gjorde lyxfrukost med fil, jordgubbar och havrefras. Ansiktet på plats och till jobbet, Något mindre kringelikrok på det hållet.
Letade info till internpresentation och började skriva artikeln. Skrev info om vitlöksstänger, och ordnade en bild. Korrade direktreklam. Åt lunch och vann i plump.

(Nej, jag spelar inte varje lunch det bara blev så denna gång.)

26 juni, 2007 14:42  
Blogger Bloggblad skrev ...

Ha - då får jag väl tacka grannens och hans förbaskade 1000-wattslampa för att jag inte såg fullmånen - för då hade jag inte kunnat sova.
Nån redogörelse.... näe, fy fasen. Då skulle alla mina snälla och trogna bloggläsare genast stryka mig från listan, så trist skulle det bli...

26 juni, 2007 15:33  
Blogger Ica skrev ...

cool. Jag sträckte en rumpmuskel igår.

26 juni, 2007 15:33  
Blogger Heléne Eriksson skrev ...

Sysselsättning, jaa! Tack!
Här är min redogörelse

26 juni, 2007 15:35  
Blogger Studiomannen skrev ...

Peter är tragiskt inaktiv.

Synd att jag redogjorde för mitt senaste dygn. Det händer inte mycket i dessa dagar. Jag är lite vissen, med betoning på lite, ska kanske sägas. Jag har hört alla åsikter om hur vi män är med en liten förkylning i kroppen... :-)

26 juni, 2007 17:04  
Blogger Cecilia N skrev ...

Jag åt nog middag: löksill, färskpotatis, gräddfil, gurka, tomat, kokt ägg.
Sen satte jag mig att planera för jobbet om två veckor. Och sen surfade jag.
Så småningom stängde jag av datorn och gick och sov. (Det var duktigt ety jag har ingen askungegrej på den här datorn och ingen som kan skälla på mig. Helt enkelt en Pippi Långstrump-tillvaro. Mycket ovant.)

Sovningen var inte lika problematisk som Lottens, men inte helt i koma. Bl a drömde jag att sonen hade några tår för mycket. Jag tyckte det var konstigt att ingen hade räknat dem när han föddes (för sisådär 16 år sen, även i drömmen). Ordentlig som jag var så började jag klippa bort överflödiga tår. Nej, nu vill varken ni eller jag veta mer om den drömmen!

Sen steg jag opp och slog av 30-kr-klockradion (loppisfynd) precis innan den skulle till att skrika.
(Också imponerande, då makens klockradio vanligtvis inte rör mig det minsta. Här vaknar jag strax innan jag behöver.)

KL 9 var jag där jag skulle och sen har jobberiet hållit igång tills strax efter tre, med avbrott av en god lunch med tacoköttfärsfyllda crepes med creme fraiche-sås och färska grönsaker ovanpå.

Javisst ja, jag for på apoteket också och hämtade ut meducin och de hade inte lunchstängt.

Sen kom jag tillbaka "hem" och läste båda lokaltidningarna för idag. Maken ringde då och berättade att han inte fått körförbud på "sin" bil. Sen satte jag mig här.

Nu har jag utelämnat några andra telefonsamtal och andra privata saker.

26 juni, 2007 17:05  
Blogger Cecilia N skrev ...

... som tydligen frukost är?

26 juni, 2007 17:11  
Anonymous Anonym skrev ...

Hur många sängar har ni egentligen?
Kul var i alla fall att läsa om ditt dygn.

En (inte lika naturalistisk) rapport finns nu på min blogg också.

26 juni, 2007 17:31  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Jag har tappat mitt internet och sitter ute i busskuren och snipsurfar på grannarnas nät. När bussen kommer, måste jag vifta iväg den för att den inte ska stanna och propsa på att jag istället för att bloggkommentera ska åka iväg till Torshälla. [tåshella]

Hur många sängar vi har? Se hääääär.

(Ber om ursäkt att jag inte kommentatorkommenterar alla era kommentarer, men denna arbetsmiljö är inte koncentrationsvänlig. Det blir nog bättre inom kort.)

26 juni, 2007 17:57  
Blogger Ica skrev ...

Så, nu har jag med rapporterat.

26 juni, 2007 19:00  
Blogger Flinn skrev ...

Jag också! Fast inte på det vanliga stället, utan här. Visst är jag besvärlig?

26 juni, 2007 19:16  
Blogger Moster Mjölgumpa skrev ...

Då har jag också följt uppmaningen.

26 juni, 2007 21:25  
Anonymous Anonym skrev ...

Var det fullmåne i natt? Jag vaknade av att jag var helsvettig, fick ta snabb dusch och torra kläder på mig..

26 juni, 2007 22:12  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Nej, Anne-Maj (och alla andra som jag verkar ha förlett) -- det var just det det inte var. Men jag trodde det eftersom jag är en konkret och faktabaserad människa som vill ha förklaringar till varför allt är som det är. Om jag inte har druckit kaffe och heller inte ligger på en spikmatta borde jag sova. Gör jag inte det, måste det ju vara fullmåne.

Men icke. Det var i allra högsta grad naggad i kanten. Inte förrän på lördag ser den ut som en oäten tortilla.

Och då kommer jag bombis att sova som en björn eftersom jag ju inte tror på mångubbens krafter.

26 juni, 2007 22:53  
Blogger Gitto skrev ...

Jag har lämnat redogörelse hos mig nu!

27 juni, 2007 22:55  

Skicka en kommentar

<< Home