25 december 2006

Bonusjulkalendern 25 december 2006

Förlåt, alla ni som vill ha vanliga blogginlägg om makaroner i strumpan och flugpapper i håret. Gårdagens vinnare – Agneta – var inte den sista vinnaren!

Fjortonåringen här hemma har nämligen övertagit hemlisbloggarrodret. Om sanningen ska fram, har han velat ha ut denna hemlisbloggare i 24 dagar. Inte nog med detta – även min djefla man har varit på mig med små textstycken som han tycker skulle kunna bli bra hemlisbloggare. Jag har varit hård och orättvis och hållit hårt i mina lösenord, samlat böckerna runt omkring mig, suttit uppe till midnatt och skrockat för mig själv på det med egocentriska vis man kan tänka sig. Men ok. Fjortonåringens alster är värd att läsas och gissas på.

Här kommer alltså den allra sista hemlisbloggaren. Vilken författare skriver på detta vis? Gissa i kommentarerna som vanligt!

Jag tar en paus i mina berättelser för att meddela detta: När jag skriver detta befinner jag mig i en väldigt liten städskrubb i en av världens största spikfabriker, medan min värsta fiende vandrar omkring i rummet ovanför mig, och jag är klart medveten om att jag inom en timme kommer befinna mig i världens största städskrubb i en väldigt liten spikfabrik, medan min värsta fiende rusar ifrån en tiger som troddes vara utdöd. Det är det som är planerat, och det är det jag tror på. Men möjligtvis lyckas han hitta mig och min skrivmaskin, och då kommer jag aldrig kunna skriva igen, vilket är bäst för dig och alla andra som läser detta.

Men det jag vill få fram är att hur säker du än är, kan det du tror är omöjligt faktiskt inträffa. Och nu är mina historier är som mörkast, men det verkar helt självklart att det snart blir bättre. Men jag är tyvärr tvungen att berätta att så blir det inte. Därför råder jag dig ännu en gång att sluta läsa detta, och försöka glömma allt jag någonsin skrivit, för att slippa dåligt humör.

Jag kan berätta att jag medan jag antecknar detta blir jagad av en tiger, medan min värsta fiende har stulit min skrivmaskin och försöker ta reda på varför den är så värdefull. Och jag är så utmattad att jag gång på gång skriver samma mening igen och skriver samma mening igen. När jag lyckas få tillbaka min skrivmaskin ska jag se till att denna text blir läslig, eftersom att jag inte skriver särskilt vackert medan jag springer, i det här fallet från en tiger. Jag ska nu säga något som jag har bett dig göra många, många gånger. Och lyder du inte kommer du få höra det många, många gånger till. Sluta läsa NU!





Gissa på! Facit kommer förmodligen lite tidigare än midnatt eftersom Fjortonåringen borde komma i säng. (Om jag fortfarande har något att säga till om, vill säga.) Om man är storväxt och verkligen kan motivera sig (mig), så är jag beredd att även dela ut några extrapriströjor.
Tillägg och förtydligande:
Det är alltså inte jag som har skrivit hemlisbloggaren idag, det är Fjortonåringen. Jag har inte ens kunnat komma med redaktionella påpekanden eller åsikter eftersom jag (tyvärr) inte har läst författaren. Än.

32 Reflektioner:

Blogger Ica skrev ...

Homer Simpson! Bara för att det är Erik, eller, Frodo i sagan om ringen. Byt skrivmaskin till ring.. eller så läser jag lite till. Jag har utvecklat ett farligt beroende.

25 december, 2006 00:05  
Anonymous Anonym skrev ...

Eoin Colfer Artemis Fowl. Mest bara för att det kan tänkas vara något en fjortonåring läser... Fast... jag hade väl börjat läsa Gardell när jag var 14. Och började strax efter det läsa Fjodde...

25 december, 2006 00:09  
Blogger Ica skrev ...

Jag tänker mig med Robin Williams i Jumanji. Och nu har till och med hunden tröttnat på mig och lämnat min säng för bättre sovplats. Hrmf, och inte fick jag igång lilldatorn heller så jag kunde lösa hemlisbloggarna i sängen. Bror suckade och pustade och satt i fyra timmar med den.
Men hallå. Det är ju "bara" tio år sedan man var fjorton... fast å andra sidan: en fjortonåring i ert hus kan ju vara en smula mer intelektuell.

25 december, 2006 00:12  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag gissar på Jules Verne av den enkla anledningen att vi brukar göra det i vår familj när vi inte har en aning.

25 december, 2006 00:16  
Blogger Lisa skrev ...

Måste vara Stephen King och "The Shining". Galna jakter, blottade huggtänder och samma mening om igen. Om igen. Om igen.

25 december, 2006 00:20  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ah, vad trevligt, ni är ju här och gissar!

Hur går det nu med vår skönhetssömn?

25 december, 2006 00:21  
Blogger Ica skrev ...

puh, kommentargrejen funkade inte. Det här tog med andra ord sin tid. Men gah. Tänkte ju med på King, sen hade jag Ingela Frössling. Men King är bättre. Eller också Recident evil där man kan fuska med hjälp av tigrar och skrivmaskiner. Har jag för mig.

25 december, 2006 00:23  
Blogger Ica skrev ...

Skönhetssömn? Vad är det när det finns bloggar? Din egen sömn förresten? Även om du kan ha datorn i sängen får det ju knappast dig att sova mer.

25 december, 2006 00:25  
Anonymous Anonym skrev ...

Öh, Homer Simpson är det inte. =) Lite klurigt måste det ju vara!

25 december, 2006 00:32  
Anonymous Anonym skrev ...

Man får sova snabbare helt enkelt.

25 december, 2006 00:32  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Aaaaha. Jag ska sova i racerfart!

Fast inte nu. Jag ska bara ...

WV är en gammal sovjetisk hockeyspelare i en berömd kedja, hoppas nu att Statistikerns överdängare är här och läser: laruniof.

25 december, 2006 00:45  
Blogger Johanna skrev ...

Jag säger JK Rowling, Harry Potter. Byt skrivmaskin mot typ..kvast!?

25 december, 2006 01:00  
Anonymous Anonym skrev ...

Julaftonen inlagd, upplagd, uppäten, inpackad uppackad och så avlutade vi med ett frågesällskapsspel innan var och en trötta men nöjda for till sitt och min man damp i säng och själv röjde jag det sista i köket och gav mig så in till datorn och såg att jag, som grädde på moset, vunnit en tröja. Vad glad jag blev!

Nu funderar jag på fjortonårings text och fick för mig att det skulle kunna vara Klas Östergrens Gentlemen. Men säker är jag då rakt inte. Har inte läst boken sedan den kom ut för bortåt 25 år sedan.

25 december, 2006 02:37  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag tänkte på Loranga. Han och Mazarin har väl en tiger i garaget?

25 december, 2006 07:44  
Anonymous Anonym skrev ...

God & glimmande juldagsmorgon! Det är självaste Lemony Snicket som bloggar, fast det bara kan sluta i elände och man inte borde läsa det alls.

PS Om jag har rätt är det tack vare min fjortonåring, eftersom det var hon som upptäckte serien om syskonen B till vår familj. Hon fick sista delen - The End - i julklapp igår. Fantastiskt roliga böcker, jag kan verkligen rekommendera dem!

25 december, 2006 08:54  
Blogger jovanna skrev ...

Men, detta har jag läst ju! Har just nu för mycket gröt i kroppen för att komma på....

25 december, 2006 10:21  
Anonymous Anonym skrev ...

För mig låter det här som upptakten till Foucaults pendel. Det är säkert fel men jag tycker verkligen att Eco förtjänar att bli hemlisbloggare!

25 december, 2006 10:28  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag har några olika svar, beroende på utseendet på själva tigern:
En gul tiger - Jack Nicholson
En vit tiger - Jocke Berg i Kent
En svensk tiger - Per-Albin Hansson

25 december, 2006 10:35  
Blogger crrly skrev ...

Tiger? Berättelsen om Pi! En underbar bok.


Eller nåt av Stanley eller Livinstone?

25 december, 2006 11:18  
Anonymous Anonym skrev ...

Men hur är det med Makarov, Fetisov, Krutov och Kasatonov?

Dagens gissning går till Tretjak, målisen bakom den fantastiska femman.

25 december, 2006 11:18  
Blogger aequinoxia skrev ...

Detta har jag nog inte läst. Men what else is new...

Är spikfabriken en spikfabrik? Är tigern en tiger? Är skrivmaskinen en skrivmaskin?

Jag gillade tanken på Jumanji. Eller kanske Anna Cnattingius (tror jag att hon hette, fast jag har glömt bokens titel.) Jag ska googla!

25 december, 2006 12:04  
Anonymous Anonym skrev ...

God Jul!
Skyndar att gissa innan kalkonfyllningen ska i:
Jag tror att det är Knut Olvon
se mera på Supermegatax

25 december, 2006 12:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag ser Bruce Willis framför mig. Fast han är väl inte precis någon författare. Så jag sällar mig till Syskonen Baudelaire-lägret, utan att ha någon större erfarenhet så låter undergångstonen äkta.

25 december, 2006 13:05  
Blogger Ica skrev ...

Fjortonåring- Lisa då? Hon skriver ju och hennes fiende Bart kan säkert jaga henne runt runt och tigern kommer ju givetvis från de där två cirkusmännen med bara bringor.
Om du tycker min gissning är bra looovar jag att du får stanna uppe extra länge då jag ska ansvara för barnen B. *Ica ler väääldigt inställsamt*

25 december, 2006 16:22  
Blogger The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman skrev ...

Skriver samma mening om och om igen, det låter ju som The Shining. Var det King som skrev den?

Å andra sidan skulle det ju vara lite lurigt. En värdefull skrivmaskin och en utdöd tiger låter lite som om det skulle förekomma i en roman av Jasper Fforde.

Jag tror egentligen att nyckeln ligger i att hemlisbloggaren uppmanar sin läsare att sluta läsa.

25 december, 2006 19:30  
Blogger Moster Mjölgumpa skrev ...

Den enda bok jag kom att tänka på som innehåller en tiger är Loranga av Barbro Lindgren. fast när jag var liten så läste jag förståss en saga som hette Lilla svarta Sambo. Den handlade om en liten svart pojke i afrika. Där jagade tigrarna runt ett träd ända tills de blev förvandlade till tigersmör.

25 december, 2006 20:12  
Blogger Lisa skrev ...

Jasper Fforde är så tråkig och pretto att en Fjortonåring skulle genomskåda det på nolltid.
Vansinnigt bra skrivet, förresten. Jag tycker att den så kallade Röda Tråden syns tydligt.

25 december, 2006 20:18  
Anonymous Anonym skrev ...

Nä, jag struntar i skrivmaskinen, gör om tigern till lejon och anammar garderoben. Tadaa! Narnia.

25 december, 2006 21:02  
Anonymous Anonym skrev ...

Alltså städskrubb = garderob, menar jag ju förstås.

WV berättar att man tjänar bra som underredsbehandlare, man kan köpa en SUV när man pensionerar sig: xgynxuvc

25 december, 2006 21:04  
Anonymous Anonym skrev ...

Ujujuj, det här var intressant! Jag kan nu berätta att en person har svarat rätt och det är en författare som hemlisbloggar. (Inte jag)

25 december, 2006 21:33  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Aha, här är det ju full rulle!

Fjortonåringen sitter och skriver facit i detta nu. Det rätta svaret finns – till min stora förvåning – bland gissningarna här.

Ojoj, vad jag har frossat i dopp i grytan. Raap.

25 december, 2006 21:34  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ojoj, förlåt, här sitter vi i varsin ände av huset och simultankommenterar.

25 december, 2006 21:36  

Skicka en kommentar

<< Home