09 september 2006

Skrattar bäst som skrattar i glashus

Jag var hemma hos min lilla lillasyster - som egentligen är jättestor eftersom hon ju är vuxen men ändå aldrig i mina ögon kommer att bli äldre än ungefär sju år. När jag kom in i hennes badrum skrockade jag storasystrigt vid åsynen av detta.

- Tandkräm som räcker till år 2011?
- Jamen vi var ju på vahettere, och det var så billigt och då ...
- Jaja, men ska alla stå här? sa storasystern med ett överlägset leende.

Så fel, så fel. Alla vet att jag står i glashus hela dagarna och kastar stora stenbumlingar på allt som rör sig. Tyst. min mun. När jag kom hem och satt på toa och filosoferade över livets mångfald, i-ländernas överflöd och den där envisa finnen bakom örat, såg jag plötsligt detta på hyllan framför mig.
Om vi svettas riktigt rejält under de närmaste fem åren, kan detta kanske vara till någon tröst. Vaddå, enkelspåriga? Nej. Sponsrade? Nej. Dassiga på att planera inköpen? Ja.


Men egentligen kanske det bara beror på att jag ju tycker så mycket om att ha många. Många av vad som helst.

15 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Oj oj Lotten, då skulle du se vårt garage! Inte är det många bilar som står där, men mycket annat av många, många många. Jag hörde ett bankande och slitande i kartonger och annan bråte i över en timme där ute i går kväll. Till slut ropade jag från ytterdörren, "vad letar du efter". Från de inre regionerna hörde jag makens halvkvävda röst. Mitt betyg i engelska. Stön - jag ger upp och beställer en container vid första bästa tillfälle och kastar bort många, många, många av allt. Jag vill inte HAAA många av allt.

09 september, 2006 08:45  
Anonymous Anonym skrev ...

Lägg tillbaka min rullerull i gympapåsen, mamma!

09 september, 2006 08:48  
Anonymous Anonym skrev ...

En av dom rullirullrarna där ska ligga i min basketväska!

09 september, 2006 08:52  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Allt för konsten, barn!

09 september, 2006 08:54  
Anonymous Anonym skrev ...

Mycket av allting - det har vi varit inne på förr. Husch vilket nedtyngande ämne. Berätta hellre vad en rullerull är.

09 september, 2006 09:05  
Blogger Ica skrev ...

hahaha, nä, man ska inte kasta spjut i radhus.
Den deosamlingen var något extra måste jag säga. Jag har ingefär samma samling med festisflaskor, från den tiden då de var i glas. Mycket onödigt.

09 september, 2006 10:22  
Blogger Ica skrev ...

haha, du snor dessutom dina barns rullisar!

09 september, 2006 10:23  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ökenråttan: Deodoranten har ju en bläckpenneliknande kula längst upp -- den delen som man rullar mot sin nytvagade armhåla. Ergo: alla deodoranter heter hemma hos oss "rullerull".

Ica: När jag nu skulle ta den där bilden, nöjde jag mig inte med en miljon flaskor, utan fyllde på med två ur barnens väskor så att de till antalet istället skulle se ut som en miljard. (Jag fuskade.) Men .. tadaaa ... nu har jag hittat två till uppe i badrummet, så egentligen fuskade jag inte alls.

Quid Vis: Vi har ett antal gånger haft en container här hemma. (En hel rosa soffa fick en gång plats sedan jag med yxa hade huggit den i småbitar.) Men numera har de ändrat reglerna för sophantering så att det är svindyrt med containrar.

09 september, 2006 11:09  
Anonymous Anonym skrev ...

Ach so!

09 september, 2006 16:01  
Blogger Ica skrev ...

haha, det spelar väl ingen roll om man fuskar eller inte? allt för konsten, och de är ju ändå inköpta eller hur?

09 september, 2006 16:22  
Anonymous Anonym skrev ...

Meeeeen Lotten! säger jag bara..

09 september, 2006 18:07  
Anonymous Anonym skrev ...

Nu fick jag en vision av en spänstig sörmländsk blondin som spelar (svettfri) basket i glashus. Wow! Många bollar på Lotten istället för långa bollar på Bengt.

10 september, 2006 21:54  
Anonymous Anonym skrev ...

Åh, vårt förråd är ett under av många saker av samma sort. Tre barnvagnar. Fyra engelska grammatikor. Tre fågelburar. De är skrymmande, ska ni veta. Fyra påsar med tygblöjor. Fem vinterdäck. (Fem? Jodå, fem.) Fyra väldigt trasiga pinnstolar från 1894 som snart slängs på soptippen. (Eller, Lotten?) Pinnstolar är om möjligt ännu mer skrymmande än fågelburar, och omöjliga att stapla på varandra. När jag häromsistens skulle hämta lite graviditetsbyxor var jag tvungen att balansera på en jättestor fågelholk och dyka ner i största fågelburen för att fiska upp påsen.

Men vänta här nu, skulle jag inte ge någon råd om gasugn någonstans?

11 september, 2006 08:57  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Man kan ju inte säga annat än att ni är märkestrogna konsumenter i alla fall!

11 september, 2006 16:37  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Helt korrekt, Översättarhelena, här kör man med det som funkar. Jag och mina syskon har aldrig haft hål, och därför vågar vi inte byta tandkrämsmärke ... och egentligen skulle jag kunna sälja mig för att göra reklam för C.

De där rullerullrarna funkar absolut bäst av alla märken -- när vi provar andra, luktar vi som lök.

11 september, 2006 16:47  

Skicka en kommentar

<< Home