21 augusti 2006

Jag har ingen karaktär idag

Ni vet hur man får frysen avfrostad, ugnen rengjord, tvätten sorterad och fönstren putsade?

Antingen är man i tionde månaden och full av frustration eftersom bebisen tydligen har byggt bo och vägrar komma ut. Nu är jag förvisso inte i tionde månaden, men har varit det fem gånger.

Eller så har man bjudit hem någon som tycker att det är viktigt med ordning och som dessutom kommenterar isig frys, kladdig ugn, tvätthögar och smutsiga fönster även om man inte vill ha dem kommenterade. Nu har jag förvisso inte bjudit hem någon sådan på länge, men det har ju hänt under åren.

Eller så har man en deadline som man vet inte är en riktig, skarp deadline utan en saltad deadline på en text som skulle kunna skrivas om två månader och ändå hinna komma i tryck. Nu är jag där – ett kåseri ska skrivas NU, men inte publiceras förrän i november. Jag upprepar: november. Hur ska jag uppbåda novemberkänsla NU?

Mot frysen!

(Ska stoppa in huvudet i den och få novemberfeeling. Inte frosta av.)

13 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

www.studieplatser.nu - anmäl dig till en kurs och städa/skriv kåseri istället för att tentaplugga. Det har alltid funkat för mig ;)

21 augusti, 2006 11:15  
Blogger aequinoxia skrev ...

För mig med. Det är aldrig så rent hemma som när jag ska tenta...

21 augusti, 2006 13:12  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Nu är frysen avfrostad!

21 augusti, 2006 13:48  
Anonymous Anonym skrev ...

Mystiskt. Vår nya frys är ju självavfrostande.

21 augusti, 2006 13:50  
Anonymous Anonym skrev ...

Lotten, erkänn! Du har SLÄNGT gäddan som jag fångade förra sommaren!

21 augusti, 2006 13:56  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ja. Det fanns ju överhuvud taget ingen is, så jag slängde gammelgäddan, torkade av händerna och stängde igen.

Är det någon idé att tvätta fönster som har spruckit från kant till kant?

21 augusti, 2006 14:40  
Blogger Herr R skrev ...

Det är tyvärr en vardag för många med saltade deadlines. Alltså det är så befängt, för hela meningen med en deadline (finns det inget bra svenskt ord egentligen?) är ju att bakom linjen är det kört. Helt rökt, dött, svart, stopp och slut. Men bakom en saltad deadline finns det fortfarande hopp. Frågan är då om den linjen verkligen kan kallas död? Vad kan man säga; nej det är inte en deadline men en pretty sick line?

21 augusti, 2006 15:58  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Tack R: mina numera kallade pretty sick lines skall jag med svärd och onda formuleringar bekämpa ...

Nej tacka vet jag de skarpa dölägena. På NE kostade det fnutton tusen att ändra i en blåkopia. Detta visste jag inte när jag i ett obevakat ögonblick lade upp ett påhittat uppslagsord via redaktionssekreterarens för tillfället obevakade dator.

Jag, som aldrig busade i skolan!

21 augusti, 2006 16:21  
Blogger Herr R skrev ...

Ett påhittat låneord, vilket var det?

Jo jag vet det där, jag gjorde en folder som skulle djuptryckas för ett tag sedan. Då måste man blåsa om kopparcylindrar ifall man vill ändra något, a ca 140.000 kronor stycket.
Då fick det bli till att blunda för en taskigt kernad rubrik.

21 augusti, 2006 16:38  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Det påhittade ordet ströks för massa pengar och jag fick skäll. Fast jag var gravid och klappade mig bara förnöjt på magen, ty de gravida lida icke av ånger.

Men vilket var det? Vi försökte prångla in en himla massa uppslagsord, så jag kan faktiskt inte minnas ... men jag har det kvar i en pärm någonstans -- tillsammans med artikeln om den fantastiska skådespelerskan Lilly Lottstone.

wv: louiu = Kung Sol eller en apkung i Djungelboken?

21 augusti, 2006 16:45  
Anonymous Anonym skrev ...

Min frys brukar bli avfrostad när jag ligger på sjukhus och min mor kommer för att besöka mig och bor i min lägenhet utan att veta vad hon ska ta sig för om kvällarna. Det är emellertid inget jag skulle rekommendera som stående rutin...

21 augusti, 2006 18:23  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Jag måste bara säga att Emi förledde mig idag. Jag visste inte att www.studieplatser.nu existerade och har nu suttit och fantiserat om mig som pånyttfödd student.

Men så läste jag Sources karaktärsanalys, och vaknade. Så där måste det kännas att vara en simpel poet som kanske skrev

"... dock, som ett sjuarmat löv far jag i vinden ..."

men som sedan blir analyserad och upphöjd och tolkad. Poeten menade kanske bara att han var en villrådig vindflöjel med vändande kappa, medan recensenterna ser en blinkning åt judendomen och tror att poeten med ordet "vind" i själva verket menar FRAMTIDEN. (Olycksbådande musik hörs i fjärran.)

Ergo. Jag tycker mycket om att bli tolkad! Idag var jag dock en simpel poet som varken saknade roller eller danser eller ristningar. Med karaktär menade jag bara betydelsenyansen
"ofta med positiv betydelse förmåga att uppträda på ett ansvarsmedvetet och moraliskt riktigt sätt spec. i förh. till frestelser o.d." (NE förstås.)

21 augusti, 2006 20:28  
Blogger Bim skrev ...

Ja, om jag lyssnar noga just nu... så hör jag regnet på plåttaket (planja, ser ut som tegel), över mitt huvud... Det är mörkt, och dystert... Inga löv som blåser omkring, men björkarna och vissa andra träd är till viss del gula pga torkan som varit... Det kan få mig att tänka på höst, och novembers eländiga tid. November ÄR för mig, blåst, våta löv, lite rimfrost kanske och massor av regn, hua... Ja, och så mörkret till det då också, bläää. Då vill man långt bort till ett bättre klimat... ... ...
Må så gott... en Sjöbackabo på irrvägar ute på nätet... kramis...
http://sjoebacka.hotserv.dk

21 augusti, 2006 21:15  

Skicka en kommentar

<< Home