26 augusti 2006

Håll i pengarna!

Visserligen får man inte som egenföretagare lön den 25:e som andra, men vi brukar fira "lönehelgen" ändå, med lite pukor, trumpeter, pizza och chips. När vi bodde i Lund var det O'Vesuvios gigantiska pizza med färska grönsaker. Numera ligger det en farlig massa kebabbitar under köksbordet efter pizzamåltiderna.

Sedan 1985 äter jag inte skinka på pizza efter att ha köpt en strax bredvid Skatteskrapan i Stockholm. I munnen hittade jag nämligen plötsligt ett väldigt, väldigt litet lårben. (Ja, jag vet, Råttan i pizzan och Bengt af Klintberg, men detta är faktiskt sant. Och så kan jag ju passa på att i sammanhanget berätta att min mamma har varit barnvakt till Manne af Klintberg, fast innan han blev clown.)

Men vad jag skulle säga är att jag är dålig på att hålla i pengar. De rinner inte mellan fingrarna och det är inte hål i börsen – jag vet mycket väl att det är mitt eget fel att jag inte har en årslön på banken. Eller en månadslön på banken. Eller en dagslön på banken.

Fast man kan ju göra som de gör hemma hos min syster.

19 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Vi köpte pizza då och då, tills sist fick dom nog. Sen kom jag på att vi skulle göra egen och nu är det väldigt uppskattat! Jag kör med salami, oliver, fetaost och tomater slutligen Provence kryddor! Var och en har egen smak. Du vet smaken som är delad bak eller? Baken är som delad? Hjälp!

Sen för i övrigt har Manne varit och är min idol. Sen fick jag nötta franskan tillsammans med hans dotter på gymnasiet.

Den yngsta säger att hennes gudfar är väldigt rik. Jag frågar på vilket sätt?

– Jo, han har en massa mynt i den stora flaskan på golvet!

(En stor whiskeyflaska på ca 5 liter eller var det 10 liter?)

26 augusti, 2006 10:11  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Den allra allra bästa pizzan är i min mening den som jag äter i Italien. Sardeller eller kapris eller bara tomater och mozzarella, det spelar ingen roll -- bara jag får vara på plats i Italien. (Jag var där senast 1989, så egentligen vet jag inte vad jag pratar om.)

26 augusti, 2006 10:11  
Anonymous Anonym skrev ...

Lotten, du har rätt fast du inte vet vad du pratar om.
Vad är det förresten för grej din syster har hängt upp? En inplastad hundralapp? Så man inte kan slösa upp den?

26 augusti, 2006 10:50  
Anonymous Anonym skrev ...

Hellre en pizza i munnen än tio i Italien.

26 augusti, 2006 10:59  
Anonymous Anonym skrev ...

Bäst pizza i Stockholm (so far) får man på utsidan av Solna centrum, i en liten vedugns-pizzeria som vetter mot parkeringen. De lägger på tunnskurna salamiskivor av tre olika sorter när de tar ut pizzan ur ugnen - gudomligt gott!

De som spelar mycket och bra basket brukar visst ha ett annat mål här i livet än det där som Anne Wibble tyckte alla skulle ha:

"Hellre ett gräl i omklädningsrummet än en årslön på banken."

26 augusti, 2006 11:20  
Anonymous Anonym skrev ...

Hålla i pengar är svårt...mkt svårt. De liksom bara försvinner...
Hmmm
och var kommer alla räkningar i från?

http://kulturnorden.blogg.se

26 augusti, 2006 11:58  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ulla: hundralappen hemma hos min syster är inte inplastad -- bara upptejpad.

26 augusti, 2006 12:24  
Anonymous Anonym skrev ...

Skulle inte Riksbanken kunna reglera den privata konsumtionen – och därigenom inflation, valutakurs och bytesbalans – genom att applicera någon form av polymert klibbämne respektive flouretenplast (Teflon®), alternativt ACO Glidslem, på sedlar och mynt.

När ekonomin är överhettad och konsumtionen behöver stramas åt så ger man ut rejält kletiga sedlar som fastnar i plånbokens innersta veck. När konsumtionen ska höjas så lägger man på teflon så att de halkar ur händerna.

26 augusti, 2006 13:35  
Blogger Ica skrev ...

Om man ändå kunde göra så med sina pengar. fast, å andra sidan. jag har inga pengar att göra så med. Jag har inte fått ett öre sen jag skrevss in här. gruff. men jag åt pizza i förrgår. Dock utan både skinka, kebab och grönsaker. men det gick bra ändå.
glöm inte utmaningen!

26 augusti, 2006 14:07  
Blogger den blyga skrev ...

Smalalternativ (både budget-ochdiet-dito)=

Bruschetta med tomat

1 skiva lantbröd rostas i vanlig brödrost.
Det varma brödet gnids in med en vitlöksklyfta.
En GOD olivolja droppas över.
En tomat delas i små delar, blandas med finriven basilika,salt och peppar, strös över;
Ev mer olivolja...
Ecco!

26 augusti, 2006 15:16  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ica: Jag har glömt utmaningen! (Hurra ... eh?)

Hakke: Det är alldeles för få slagsmål i omklädningsrummen numera.

Bättre en pizza i omklädningsrummet än ett slagsmål med Riksbanken.

Jag såg Sources nyttighetstips och Den Blygas recept för sent. Får vara nyttig imorrn istället. Nu ska här ätas, nu ska här drickas, nu ska här skrålas i Skottens karaokemaskin och överallt springa levande hjortar! Nej, barn menar jag.

26 augusti, 2006 18:52  
Blogger den blyga skrev ...

Jag uppskattar att Du använder pluralis av verben - också en besparing = högtidligt utan utgift!

26 augusti, 2006 19:24  
Anonymous Anonym skrev ...

Anne-Maj- Vi har en whiskeyflaska på fem liter som Skotten samlar pengar i. Det skramlar i botten ... men flaskan är snygg:)

Nu ska vi gå och sjunga karaoke!

26 augusti, 2006 20:50  
Anonymous Anonym skrev ...

wv: vscklyc=wiskey?

26 augusti, 2006 20:52  
Anonymous Anonym skrev ...

WHISKY

26 augusti, 2006 20:59  
Anonymous Anonym skrev ...

Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Whiskey):

”The spelling whisky (plural whiskies) is generally used for whiskies distilled in Scotland, Wales, Canada, and Japan, while whiskey is used for the spirits distilled in Ireland. A 1968 directive of the U.S. Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives specifies "whisky" as the official U.S. spelling, but allows labeling as "whiskey" in deference to tradition, and most U.S. producers still use the latter spelling.
A mnemonic used to remember which spelling is used is that "Ireland" and "United States" have at least one "e" in their names, while "Scotland", "Canada" and "Japan" do not. International law reserves the term "Scotch whisky" to those whiskies produced in Scotland.”

26 augusti, 2006 21:03  
Anonymous Anonym skrev ...

Och alla som nu undrar hur det går till när vi sjunger, äter mat, dricker vin, bloggar och kommenterar i en enda sörja på en gång, så: ja. Det går bra. Trådlöst.

26 augusti, 2006 21:17  
Anonymous Anonym skrev ...

När våra barn gick på samma fritis som clownen Mannes barn hände det sig att barnen skulle övernatta på fritis. Jag föreslog Manne att vi skulle smyga dit på natten och spela hartsfiol - fritis var beläget i bottenvåningen ut mot gatan, som gjort för ett dylikt puts - men han tittade bara dystert på mig. Jag förstod då att clowner har nog av lustiga puts i sitt jobb.

26 augusti, 2006 23:49  
Blogger Studiomannen skrev ...

Jag tror inte att Oves pizzor finns längre. Själv brukade jag handla mina Lundapizzor långt ner på Stora Södergatan på ett också numera stängt ställe. Mest på grund av bagarens språk. När vi satt ett gäng bakfyllehungriga studenter och gnölade om att det tog en evighet att få mat svarade han: "Det är lognt mannen. Jag har pissat i ognen!".

27 augusti, 2006 11:23  

Skicka en kommentar

<< Home