19 juni 2006

Ur led är ... tiden?

I morse flögs vi 36 år tillbaka i tiden på börssidorna. Normalt sett slänger jag inte ens ett getöga på dessa siffror i spalt eftersom vi äger 0,00 % aktier i detta hushåll.
Spännande. Via rigorös faktakontroll kan jag tala om att det var i januari 1970 som John Lennon klippte håret (Yokos fel förstås), Hylands Hörna återkom efter en paus och maximodet avlöste minimodet.
Bildtexten under lyder:
På bilden ovan ses en ensemble i ylle-jersey från SCAN-MAN. Lediga, funktionella kläder, men självklart mest efterfrågade av de unga herrarna.

Unga herrar till skillnad från äldre män, alltså. Längst ner i den gula rutan (klicka på bilden om ni vill läsa själva) står det ”Med midi-lanseringen ansågs tonårsdiktaturen inom modet åtminstone tillfälligt vara avskaffad.”

Jomenvisst.

Nu till ett annat tidsdokument: hälarna. De får vara med om mycket. Treåringen kallade hälen ”den jättestörsta tån” när han var mindre, de gör ont på mig (inflammation i slemsäckar någonstans) och får orienteraren Olle att stöna och stånka eftersom de spricker upp i Marianergravar.
Min häl, len som en barnrumpa. Kanske rinner slemsäckarnas innehåll ut på utsidan som lotion?
Olles häl. Fotografen ryggade kraftigt tillbaka av åsynen, varför skärpan istället hamnade på orienteringssåret på andra benets vad.

Tiden går och modet skiftar, men hälarna består.

30 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Fotfil och bisalva är tipset för läbbiga hälsprickor.

19 juni, 2006 11:09  
Anonymous Anonym skrev ...

En gång i tiden hade de en jättebra produkt på apoteket som hette "Akla salicylsyretalg", som till största delen bestod av fårtalg och som var jättebra mot sådana hälar som Olles. Jag har kvar en "burk" ("stick"?) som minne, helt tom tyvärr. (Tips på var man kan få tag på liknande produkter tas tacksamt emot.)

19 juni, 2006 11:33  
Blogger Herr R skrev ...

Man ser ju klart och tydligt att du har hälproblem av minikaraktär. Emedan Olles kanjonförsedda hälar förespråkar maxihälproblem.
Kanske kan ni enas över en fotfil i något midi-aktigt?

WV: tklcav = The Claw!

19 juni, 2006 12:41  
Blogger crrly skrev ...

*urk* Fotfobi...!

SCAN-MAN, vad de gör kläderna av (eller vem de gör kläder för) vill man väl inte veta...?


jo, jag har en skärmdump med ett skojigt wv till dig men jag kan inte lägga in det som en bild i nåt blogginlägg för det är sparat i Word som .doc. Var det dumt...?

Förresten fick jag "mjderau" nu. En misse som blir avbruten...?

19 juni, 2006 12:49  
Anonymous Anonym skrev ...

Olle ser ut att vara i behov av hundtassalva. Bra också mot mänskliga självsprickor, och fungerar dessutom som luftfräschare eller för att göra en inneskridskobana för barfotabruk. Det är helt enkelt för lite tjärdoft i hushållen numera.

19 juni, 2006 13:06  
Blogger crrly skrev ...

Måset göra reklanm för Medevisalvan förresten, till Olles fossingar. Köps på Medevi brunn! :)

19 juni, 2006 13:31  
Blogger crrly skrev ...

Måset, moset, måste, var det.

19 juni, 2006 13:32  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Crrly: Ja, jag vill ha wv! Skicka i ett mejl till roligt@lotten.se! (Jag lider inte som du av fotfobier, jag hatar däremot öronvax.)

Emi: Här har vi tjärdoft i en mysko linimentgegga som jag smetar på mina sedan i april ömmande armbågar.

Med alla era salvetips och R:s midifil ska jag badda Olles ömma hälar.

19 juni, 2006 13:36  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Vänta nu, är det inte lite Peter Siepen över modemannen på bilden?

19 juni, 2006 15:07  
Anonymous Anonym skrev ...

passa på att pussa Olles fossingar när du ändå håller på. (var det inte Jesus som fick pussar på fötterna)

19 juni, 2006 15:11  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

PUSSA? Det där?

(Nu känner jag mig lite som Crrly med fotfobin.)

19 juni, 2006 15:38  
Blogger crrly skrev ...

Huuu, jag säger också så! Pussa det där?! :D


Fresten har jag hittat en ny tjusig bloggtröja, men rätt elak. Kolla mitt senaste inlägg. Där har jag ett förslag till dig också, bästa affärsidén ever, så klart. :p

Jaja, jag måste ta och mejla dig. Ska nog t o m göra det från min jobbadress, fuck anonymiteten, I trust you! Jag har ju träffat dig i verkligheten, hehe.

Svåraste wv någonsin? -- gör ett ord om det, om du kan! :)

19 juni, 2006 15:46  
Blogger crrly skrev ...

Hahahaha, sorry, det blev fel. Skulle kopiera mitt wv från förra kommentaren men råkade visst dra iväg det helt. Well, ingen förlust. Bara en massa w och en massa g och en massa r och q och sånt.

Jag mejlar.

19 juni, 2006 15:47  
Blogger crrly skrev ...

Jo, karln ser ut som Siepen (hans pappa?) och du säljer ju tydligen redan tröjor (men varför inte den med wv?!) och... och... och så var det nåt mer men det kommer jag inte på nu för nu ska jag hem snabbt som fan och sola och bada och NJUTA lite värme som alla har mage att klaga på! (Ja, jag är lite upprörd.)

19 juni, 2006 15:49  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag har själv haft kroniskt inflammerade hälsenor. Det hjälpte med så kallad excentrisk, vilket innebär att gå baklänges nerför en trappa och använda de "bromsande" musklerna. Men det krävs tålamod. Många trappor blir det...

Hälsprickor har jag aldrig haft, men om man har tillräckligt riklig produktion ska det tydligen göra under med (håll i dig nu) öronvax.

Blir man inte lite skeptisk mot Ulla tips? Allting som är jättebra mot hälar verkar farligt. Saltsyra till exempel tar bort hälarna på ett kick.

Jesus fick fötterna inoljade, men vad som är mindre känt är att han tvättade fötterna på alla lärjungarna. Sedan instiftade han fottvagningen på samma sätt som han strax efteråt instiftade nattvarden. Varför har kyrkan tappat bort det på vägen? Crrly, du har möjligen inte ett finger (eller en fot) med i detta?

(yzpfazqh - Ny excentrisk medicin?)

19 juni, 2006 15:57  
Anonymous Anonym skrev ...

"Det hjälpte med excentrisk träning" skulle det stå. Så du inte råkar gå och satsa på en excentrisk slemsäck, boendesituation, äkta man eller så. ;)

(nncal - den teoretiska förbränningen av 5 min excentrisk träning?)

19 juni, 2006 16:00  
Anonymous Anonym skrev ...

Nej Hakke, mitt tips är jättebra, och skulle vara ännu bättre om jag fick tag på produkten igen! Jag minns med saknad de lena och fina hälar jag fick på den gamla goda tiden när jag hade den i min ägo.

19 juni, 2006 16:03  
Blogger den blyga skrev ...

De som kollar på min blogg i dag får se en bild på orienteringsveteranerna från den 14 juni. Jag väckte sensation genom mina målade tånaglar.
Det är en NÖDVÄNDIGHET för en fåfäng orienterare.

Olles hälar är nämligen en SPORTSKADA, endemisk bland orienterare
Han sällskapade en gång med en NORSK elitorienterare. Påsken 1985, tror jag visst att det var, gästade hon oss i samband med påsktävlingar i Skåne. Hon fick en skada som Olle tyckte jag skulle kolla - hon vägrade först att ta av sig strumporna - för hon hade så "FAERE TAER".

Det är därför jag målar tånaglarna! Efter löpning flera gånger i veckan året runt över stock och sten, i dy och mo, torka och snöblask , med åtskilliga blödningar under naglarna FÅR man faere taer - och sprickor på hälarna, tatuerade med mossvatten.

De snart 80-åriga f.d. elitorienterorskorna still going strong, hade ett själsligt reningsmöte i omklädningsrummet, lamenterande över denna dystra lott.

MEN DET ÄR DET VÄRT!
Tala om endorfin och adrenalinsil: att springa över vårfriska myrar till orrar och taltrastars musik!

19 juni, 2006 16:25  
Anonymous Anonym skrev ...

Ulla: Det betvivlar jag inte en sekund. Jämfört med öronvax verkar det också vara ett mentalt friskt råd. Jag försökte bara vara putslustig för att det är bra mot snarare än för Olles stackars hälar. Men efter att ha tittat på bilden en andra gång inser jag att man bara kan vara mot.

(Jag kommer ihåg när jag skulle gå den inledande matte-kursen på kth, och kurseboken hette "Mot bättre vetende i matematik". Dessa putslustiga akademiker...)

19 juni, 2006 17:12  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

"Bättre en putslustig akademiker än ett hälgräl i omklädningsrummet."

19 juni, 2006 17:35  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Crrly har lämnat en myrstack i huvudet på mig. Jag vet inte att jag har träffat henne!

Det känns som när jag går fram till folk i grannskapet, räcker fram handen och säger "hej, vi har visst inte träffats" och de svarar "nej, inte idag kanske".

19 juni, 2006 17:48  
Anonymous Anonym skrev ...

En glad hälsning med tack för hälsosamma råd och hälerier i största allmänhet.

Med lite stretching ska jag nog kunna ge hälen ett vederkvickande dopp i hörselgången då och då.

Häleluja!

/Olle från Hälsingborg

19 juni, 2006 19:40  
Anonymous Anonym skrev ...

Olles häl är baggis med min storasyrra! Nu avslöjade jag henne, meeeenn.....

19 juni, 2006 20:48  
Blogger crrly skrev ...

Hehehe, Olle är avslöjad... Olle har sockiplast i skogen! ;)

Lotten, sorry, men det är så himla kul att vara elak på det viset...! Nu har jag ju iaf klargjort ett och annat för dig! :) Heja alla glada humanister!

hakke, jamenvisst, i Matteus 4:26 står det om när crrly förbjöd tvagning av fötter, vilket gott minne du har!

Snälla Lotten, skriv snart ett nytt inlägg så jag slipper se de där fötterna fler gånger...!

20 juni, 2006 11:17  
Blogger crrly skrev ...

Det går inte att kommentera.

20 juni, 2006 11:17  
Blogger crrly skrev ...

Oooh, pust, vad skönt att det trots allt funkade även om det stod Sidan kan inte visas! Det var helt enkelt en för lång kommentar för att försöka skriva om. Hos stationsvakt gav jag dock upp nyss. Och jag borde ha lärt mig att spara allt i höger musknapp innan jag skickar...

ogotv -- påminner om Hedvig och Helge. Sa han ogo? "Ogoo, ogoooo..."

20 juni, 2006 11:19  
Blogger Cecilia N skrev ...

Går det inte bra att använda vanlig silonsalva till hälarna? Sån där vit gegga man satte i råda blöjrumpor och som jag framgångsrikt smörjer det hack jag ibland får under/mellan lilltån och nästa då det inte får torka upp där.

Dotra hade hemska hack i vintras och smorde med silon. Enda nackdelen är att den färgar av sig... Så hon fick ha på den vid läggdags och när hon eljest inte skullle vanka barfota.

För lena fötter rekommenderar jag Yves Rochers lavendelsmörja för fötter.
Och gott doftar de helt plötsligt!
(Fast akta fingernaglarna. De blir mjuka och sladdriga av för mycket smörj med detta.)

20 juni, 2006 13:22  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Nu har jag för första gången någonsin skrivit ut alla kommentarerna till ett blogginlägg för att till staaaaden åka för att där sedan inhandla diverse medikamenter!

(Olle ska förstås få ett par sockiplast också, i stl 42.)

22 juni, 2006 00:44  
Anonymous Anonym skrev ...

Ang. Förhårdnader och självsprickor:

Amen till det "Ulla" skrev om AKLA
19 juni, 2006 11:33 !

Mitt stift innehållande fårtalg/acetylsalicylsyra nyligen tagit slut.
Är det nå´n som har info om motsvarande produkt så vore även jag tacksam !!!

Mvh
Hans
persiljeblad@hotmail.com

10 augusti, 2007 17:18  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Stackars Hans Persiljeblad, det här är ett så himla antikt inlägg att det ska till ett smärre under för att de som vet besked ska kunna delge dem.

Nu håller vi tummarna.

10 augusti, 2007 17:25  

Skicka en kommentar

<< Home