10 juni 2006

Mycket underligt

Här kommer en helt normal fredagskvällsrapport:
Det lilla elvamannakollektivet bjöd in en favoritfamilj med barn till grillning och så slumpade det sig så att det igår faktiskt var den absolut första riktigt varma sommarkvällen. Skotten beordrades att framför fotbollsteven – som inte är så platt som man skulle önska sig – spättsätta marinerat kött (honung, olivolja, soja, kryddor, vitlök) und Grünsachen eftersom vi försöker prata tyska till VM:s ära (fast egentligen heter det Gemüse). Den runda tv:n visade invigningsmatchen och grillspetten kryddades med mattludd medan ölen spilldes ut på det blommiga plastgolvet och Olle spelade gitarr och vi sippade på hylledrink. (Fläderblomssaft som spetsats till och prytts med citronmeliss.)

Nu till två underliga fakta:
1) En granne klippte gräset med motor mellan 18 och 22. En ljummen fredagskväll när det är fotboll på tv. På en normalstor tomt.
2) Trots att partyt avslutades redan vid midnatt och trots att nästan alla lade sig i rätt säng och trots att det fanns jättemycket öl kvar och trots att ingen strippade och trots att två av de vuxna var nykterister och trots att det på det stora hela var en mycket sansad tillställning när vi till och med fick ordning på köket innan vi somnade, möttes jag av denna syn i morse:
Det konstiga är inte att vi äger så många grillspett, för hälften är inte ens våra. Det är förstås konstigt att jag som inte bryr mig om blommor har en bukett, men den har Bästisgrannen fixat för hon är ju en sån där pysslig kvinna. Det konstiga är inte att vi har en blå fruktkvarn (nej, inte köttkvarn) och det konstiga är inte att det står en ölburk där, för nu är det ju VM och Skotten är en öldrickande skotte. Det konstiga är att det på skärbrädan ligger ett par främmande kalsonger. Med jättestort hål i grenen!

(Det är inte jag som har ställt tändsticksasken där så att ni ska förstå kalsongernas egentliga storlek. Asken bara stod sådär. Inget konstigt med det.)

7 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Jag är ooooossskkkyyyyyllllldddddiiiiggg!

10 juni, 2006 11:19  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Vi har fått lösningen på kalsongmysteriet.

Men nu är det riktigt, riktigt skumt. Kallingarna har visat sig tillhöra Skotten. Skotten? Vabaha?

En skotte med kalsonger? Något är riktigt fel.

Men vänta nu. Kalsongerna är ju här. Och Skotten är på jobbet. Puh. Alles in ordnung!

10 juni, 2006 11:38  
Blogger Översättarhelena skrev ...

En teve som inte är platt = tjockteve. (Fick jag lära mig på läsecirkeln häromdagen. Lärorik tillställning.)

10 juni, 2006 13:07  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Tack Helena! Tjockteve, heter det förstås! Bollteve var jag inne på, men det var ju inte med sanningen överensstämmande. Bollmackor äter vi annars här hemma. Alltså polarkakor ... eller heter de genekakor?

10 juni, 2006 14:18  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

The Source: Hihi, nej, jag missade att berätta att gästerna faktiskt åkte hem. Däremot kom det en mormor, som nu sover i rummet med fåglarna i skorstenen.

11 juni, 2006 08:47  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Förresten. När jag hade tagit bilden, satte jag mig ner för att tillsammans med några barn äta frukost. Plosch, sa det då i ena kökslampan, som gick sönder.

Jag skruvade loss det som måste skruvas loss för att man ska komma åt glödlampan, och - vis av erfarenheter med tidigare glödlampor - visste jag att jag nu skulle bränna mig om jag inte skruvade ur glödlampan med handskar ... eller något annat.

Så jag tog den tygtrasa som låg närmast. Skottens kalsonger har alltså gjort stor nytta i köket och skonat mina liljevita händer från brännskador.

11 juni, 2006 08:53  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag har löst gåtan, Kalsongarna var hit skickat från Länna var jag hade strippat på en fest för en vecka sen och glömde de då.

12 juni, 2006 20:11  

Skicka en kommentar

<< Home