21 mars 2006

Igår: en vanlig eftermiddag

Förutsättningarna:

1. Min man fick ett ryck och samlade ihop lite julskröfs som halkat mellan stolarna. En tomteluva, några sedan femton år oskickade julkort, en pumla (vad kallas de annars, julkulorna?) och en ohyggligt ful liten tomtetant som sitter på en stol med en grötslev i handen.

2. Elvaåringen fick besök av sina kompisar.

3. Åttaåringen hittade en fungerande studslera utan grus, gräs, matrester och hårstrån i.

Resultaten:

1. Treåringen satte på sig tomteluvan och gick omkring och delade ut julkort till alla i huset. Särskilt elvaåringens kompisar var tacksamma för berättelsen om hur tomten sitter på ett moln och slänger ner snö. Sedan tog det slut:

– Pschhaaoooo! Sen dör vi! Pschiooong! Uääähh! (donk)

2. Jag – den goda modern – var jättepinsam eftersom jag tog bilder på elvaåringens kompisars stövlar. Har man inte foträta graningekängor när man är elva år längre?

3. Åttaåringen fick polisongerna avklippta.

12 Reflektioner:

Blogger den blyga skrev ...

Jag tycker särskilt mycket om den VITA ögonvitan, blicken och "the mole"
Ljuvligt!
ekuvmmds

21 mars, 2006 10:57  
Anonymous Anonym skrev ...

10 åringen i huset, fyller 11 om ett par månader har ugs stövlar! Inte var det jag som köpte, utan hennes gudsfar!

21 mars, 2006 10:58  
Blogger Olle skrev ...

Ser ut som om Rednex är på besök

21 mars, 2006 12:45  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

När jag var 11 år hade jag näbbstövlar. Sedan gympadojor och träskor. Sedan näbbstövlar. Gympadojor, träskor och näbbstövlar. År ut och år in.

21 mars, 2006 14:09  
Anonymous Anonym skrev ...

Igår: en vanlig eftermiddag -- hade Ella lekt den roliga leken "gnida in overallen med lera och sen rulla sig i snön för att bli ren". Resultatet var väl sådär. Sen klev hon i hundbajs och strax därefter hittade hon en vackert skimrande glaskula i en sprucken soppåse vid återvinningstunnorna vi går förbi på vår färd mellan dagis och hemmet. (Denna väg var förr ett tillhåll för råttor, stulna bilar och fylltrattar. Nu har det genomgått en metamorfos och kallas Street och har hög hippfaktor. Som det kan gå.) I alla fall, jag undrar om hon inte på ett utmärkt sätt byggde upp sitt immunförsvar igår. Håll med mig, någon, jag vill att det ska vara så annars är det bara ... äckligt :-\

21 mars, 2006 14:33  
Anonymous Anonym skrev ...

Hudfärgade träskor med platå - är inte heller speciellt bekvämt att gå i!

21 mars, 2006 14:35  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ingrid: här bygger vi immunförsvar hela dagarna! Alla använder varandras tandborstar å det äckligaste och alla rullar omkring i geggamoja och alla barn äter snö och så snyter vi oss i händern... nej, vad skriver jag? Vi är ju aldrig sjuka!

21 mars, 2006 14:52  
Anonymous Anonym skrev ...

Häromdagen försökte jag med all min mammaauktoritet att få åttaåringen intresserad av ett par begagnade gröna mockaträskor på Myrorna. Den baskade ungen var helt kallsinnig. Annars tror jag ju att second hand-shopping bygger immunförsvaret ganska bra det med. Skörden blev istället en påse gröna restgarner, ett par glasögon (ja vaddå, Harry Potter-kalas!) och ett halsband med Tigger.

21 mars, 2006 15:05  
Anonymous Anonym skrev ...

Aha, som jag undrat var snön kommer ifrån! Det sitter alltså en tomte på ett moln och kastar ut den! Slutet på snötomtehistorian var ju väldigt oväntad måste jag säga, men treåringar känner till saker vi andra inte har en aning om. Himla tur att treåringar så gärna delar med sig av sin visdom.

mjzuqnlk

21 mars, 2006 23:28  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Slutet på hans historier slutar numera alltid med att alla tjoff, pang, skloff döden dör. Uäääh!

22 mars, 2006 07:46  
Anonymous Anonym skrev ...

Deus ex machina alltså, Lotten!

22 mars, 2006 09:18  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ha! Bravo, Ingrid, jag tänkte inte på det!

(Uääääh. Plonk.)

22 mars, 2006 10:28  

Skicka en kommentar

<< Home