29 oktober 2009

Tack, Henke Larsson

(Ni som inte vet – sedan i början av 1990-talet har Henrik Larsson från Helsingborg förgyllt landslaget och diverse andra fotbollslag. Han sprang mycket och lätt, hade rastaflärpor för länge sedan, kan prata holländska nederländska och knarrig engelska, säger ofta ”io-keå” istället för ”åkej”. Alla respekterar honom och så har han förstås en utomordentligt snygg rumpa. Igår spelade han sin sista hemmamatch. Då hyllades han, kastade skorna uppåt läktarna och grät.)

Nio sekunder:

Ack, du gamle man.

Etiketter:

5 Reflektioner:

Anonymous bengt skrev ...

Underbar video. (Heter det video angående Youtube?)

29 oktober, 2009 08:50  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Jag tror att "videosnutt" är ett gångbart ord så fort det är rörliga bilder på något slags bildskärm.

Och ja, den är underbar.

29 oktober, 2009 08:55  
Blogger Malinka skrev ...

Eftersom Henkes spelade i Feyenoord, som är ett lag från Rotterdam, som ligger i provinsen Zuid-Holland, talar han säkert holländska.

Men språket heter faktiskt nederländska (och omfattar alla dialekter i de nederländska provinserna samt de flamländska i Belgien). Så då kan man välan säga det. *snörper på munnen*

/Vän av ordning

29 oktober, 2009 09:06  
Anonymous Ökenråttan skrev ...

Ack, Larsson! Närv i bodde i Öknen och folk frågade var vi kom ifrån och vi sa Sverige blev kommentaren ofta "Ah, LARSSON". Och en gång när vi handlade i en herrklädesbutik fick vi ett par strumpor gratis "för Larsson".

29 oktober, 2009 09:33  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Du har förstås helt rätt, Malinka. På NE var vi extremt noga med nederländska. Nu har jag förfallit och hemfallit åt gemenemanversionen "holländska".

29 oktober, 2009 10:38  

Skicka en kommentar

<< Home