02 maj 2006

Alla som har glömt att deklarera räcker upp handen nu!

Mäh! Skrrrnff. Iiih.

(Jag har inte ord. Dessutom håller jag upp ena handen och då tar det så himla lång tid att skriva.)

16 Reflektioner:

Anonymous Anonym skrev ...

Inte jag. Det betyder dock inte att jag har deklarerat, däremot att jag har fått uppskov. Varför göra något idag som man kan göra i morgon? Eller senast 15 juni. Eller när det var. Förresten lämnar jag bort eländet.

itdvs - I tid vill säga. Hm.

02 maj, 2006 09:41  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag tog fram deklarationspapprena igår kväll och såg att det var idag senast man skulle lämna in. Hur har jag kunnat glömma detta då? Sen hittade jag förra årets deklaration och jämförde med årets, såg inget jättekonstigt utan sms:ade in min underskrift och kände mig så NÖJD efter denna *ansträngning*.
(Nytt: det sitter en liten rullstolssymbol precis vid ztuyyswh. Varför kan man undra.)

02 maj, 2006 10:00  
Anonymous Anonym skrev ...

* ropar i tratt av välputsad mässing *

– Hallå, hallå kapten! Detta är maskinrummet en trappa ner. Vår revisor har sökt anstånd så du ska inte lämna in någon deklaration. Hon tar för övrigt hand om det högtidliga ifyllandet av blanketterna K10 och N3A. Någon som vill ha ett oanvänt handelsbolag, förresten?

02 maj, 2006 10:01  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag deklarerade på nätet och fyllde egenhändigt i blankett K4 på tre röda sekunder. Mycket trevligt!

02 maj, 2006 10:23  
Anonymous Anonym skrev ...

Ingrid: Klickar du på lilla rullstolen och har ljudkort så får du höra bokstäverna i word verification.

02 maj, 2006 10:24  
Blogger Louise skrev ...

Jag räcker inte upp någon hand. Dels för att jag redan har deklarerat men mest för att jag har sådan djävulsk träningsvärk. Man behöver tydligen inte trilla ner för en trappa för att förlora kontakten med sina armar. Det går även alldeles utmärkt att inte träna på åtta år för att sedan springa som en tätting och därmed försätta kroppen i chock.

02 maj, 2006 10:46  
Blogger Flinn skrev ...

Jag har glömt hur det var att få deklarera. Det känns ovuxet och trist att bara titta på. Lyllo er som får deklarera! :-)

02 maj, 2006 11:01  
Blogger crrly skrev ...

Måste bara skriva nåt här för att få nöjet att höra rullstolen uttala ctvvs.

Men ajg har nog aldrig deklarerat i hela mitt liv, faktiskt. En sån där typiskt osjälvständig kvinna som inte kan byta proppar eller däck på bilen heller. Usch på mig.


*testar rullstolen* Va, nä, haha, det var nåt slags nedräkning på engelska!

02 maj, 2006 12:21  
Anonymous Anonym skrev ...

Förtydligande: för de rullstolsbundna är det siffror och inte bokstäver som man ska skriva in i rutan. Lika logiskt som att illustrera synskadade med en rullstol.

02 maj, 2006 13:09  
Blogger aequinoxia skrev ...

Jag har deklarerat! Letade efter skattekontoret i Landskrona i en halvtimme innan jag gav upp och körde hem. Det tog mig tio minuter att ladda ner och installera bankid åt mig och min fru samt att deklarera på internet. Fattar inte varför jag inte bara gjorde det från början...

02 maj, 2006 13:13  
Anonymous Anonym skrev ...

På min blankett fanns formuleringen "Följande skäl gör att du förväntas lämna en N-blankett" Jag ringde skattemydigheterna på deras jourtelefon och diskuterade begreppet "förvänta". Enligt min tolkning finns inte något starkt bör/måste i "förväntas". Förväntningar ligger helt hos mottagaren. Skattemyndigheternas förväntningar var å andra sidan inte särskilt högt ställda. De kunde nöja sig med en förklarande kommentar.

02 maj, 2006 13:19  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

CAL: Någon borde spärra in sådana som oss, som slösar bort folks tid på det där sättet genom att diskutera ords betydelse. Jag är etter värre, som ju far fram med rödpenna och därmed är en sanitär olägenhet.

02 maj, 2006 13:39  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Luggkomplex: Jag skrämmer livet ur alla. Det finns de som inte vågar kommentera här av pur rädsla för att "få skäll". De skickar istället mejl. Som alltid är helt korrekta på alla sätt och vis. Dags för den underbara embryo. Läs och njut.

02 maj, 2006 17:20  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Mäh. Länken hamnade fel. Här blir det rätt.

02 maj, 2006 17:22  
Anonymous Anonym skrev ...

Hur handikappvänligt att synskadade får en VISUELL symbol?

Nu ska jag istället skriva in: jxvxbcuj

02 maj, 2006 21:14  
Blogger bästisgrannen skrev ...

Jag som har varit motståndare till datorer och internet i många år har nu internetbank, egen blogg och jag har deklarerat på internet, tack vare Lotten:)

03 maj, 2006 10:26  

Skicka en kommentar

<< Home