17 augusti 2009

Pfjutt sa det!

I lördags stod jag och pratade i telefon i köket. Åtta barn sprang omkring lite huller om buller, två barn satt en soffa och blev lästa för av kusin Ann och jag funderade på om jag skulle ta på mig bekväma eller obekväma skor eftersom man ju lätt snöar in på sådant när man inte har några andra problem.

Då började det brinna i diskmaskinen.

– Oj, vänta, det brinner i diskmaskinen, sa jag i telefonen och gick fram och öppnade maskinens lucka.
– Brinner det fortfarande? sa Bästisgrannen i telefonen.
– Nej, nu kommer det bara en herrans massa svart rök. Host.
– Du … släck elden så hörs vi sedan.

Det slutade brinna, jag tog på mig bekväma skor, åkte på kusinträff och sov på ett vardagsrumsgolv. Så glacerade glaserade jag 19 drejade skålar och så gick två dagar. Och vi hann tröttna ordentligt på att diska för hand.

– Fram med garantin och försäkringspapperen! Ring! Hallååå… beordrade jag Min djefla man, som visade sig inte vara hemma.

Men nu är jag ju anlitad av If – försäkringbolaget som har fått priser för sina tydliga brev och rättstavade sajter. Så jag är ju nästan i branschen. Tippetitapp, knappade jag fram anmälningsformuläret på sajten.

Försäkringstagare? Är det jag eller Den djefla mannen? Var är diskmaskinens garanti? När köpte vi den? Varför har vi kvar kvitton till 14 förbrukade mobiltelefoner och golvet till den lägenhet som vi köpte 1991 men inte till den nya diskmaskinen? Vem är det som inte håller ordning här? Äh, jag ringer istället.

– Du vet väl att du kan anmäla din skada på internet? säger en automatisk röst medan jag väntar och väntar.
– Ja, men det var så mycket som jag inte ku…
– Din plats i kön är nu tio.
– Jamen det var ju inte så farligt.
– Din plats i kön är nu tio.
– Helt ok.
– Din plats i kön är nu tio.
– Fortfarande?
– Om du inte vill vänta kan du lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp.
– Tsst. Vet man väl hur sådant fu…
– Du behåller din plats i kön.
– Va? Hur?
– Din plats i kön är nu tio.
– Så om jag lägger på nu, så ringer ni?
– Du vet väl att du kan anmäla din skada på internet?
– Jo och så är det ju det här med ordet ”skada” som jag tycker ger fel sign…
– Din plats i kön är nu tio.

Uppdatering
Åh, så enkelt. Försäkringsbolaget ringde upp och sa att när en reparatör har sagt att diskmaskinsskrutten är slut så betalar vi 1 500 kr i självrisk och så köper vi en ny.

– Så nu ska du bara leta fram kvittot med garanti så ordnar det sig!

Oh no.

Tillägg
Sekruttmaskinen har alltid varit en sekruttmaskin och vi hoppas förstås på en dödförklaring. Men efter en snabb rekognoceringsrunda, är jag mer förvirrad än någonsin. Måste man verkligen köpa Miele för 9–10 tusenlappar om man vill ha något bra? Är liggande bestickkorg högst upp rena himmelriket? (Ja, det är ni som läser som ska komma med svaren.)

Etiketter:

61 Reflektioner:

Blogger Moster Mjölgumpa skrev ...

Det är nog något speciellt med kvitton och garantilappar. Alltid är just den lappen man behöver försvunnen. Så är det iallafall för mig.

17 augusti, 2009 12:19  
Blogger Översättarhelena skrev ...

Om du vill ta en paus i letandet kan du ta och slå upp ordet glasera i valfri ordbok! (Det är roligare än att leta efter kvitton.)

17 augusti, 2009 12:31  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

För det första har ni båda två rätt. (Fast att tappa bort kvitton har jag inte vett att skämmas för.)

För det andra är sånt här med sönderfallande maskiner hemskt tidsödande när man envisas med att blogga under tiden.

17 augusti, 2009 12:47  
Anonymous Tiila skrev ...

Jag valde Norstedts (för SAOLs definition var inte lika kul...) och måste säga att jag gillade alternativ tre där:
"Förse maträtt med glänsande överdrag"
Inget jag ägnar mig åt dagligen direkt....

17 augusti, 2009 13:00  
Anonymous Ökenråttan skrev ...

Nämen! Har eran diskmaskin också fått spader? Här kom vi hem efter en fröjdefull vecka på Öland (där vi inte drack särskilt mycket öl ...) och vad möter oss? Det nyligen inlagda vackra köksgolvet går i vågor och i diskmaskinen står möglig disk och ser trist ut. Maskinen har inte varit påslagen sedan vi drog österut. Vad har hänt? Ja, diskmaskinen har ju av nån anledning lagt av, det kan man se lite till mans (och kvinns); vi slog på den, men den vill ö h t inte göra nåt. Den blinkar bara hysteriskt med en signal som betyder "det är nåt fel".

Men varifrån kommer då allt vattnet som slunkit in under de väldigt nya linoleumplattorna och nu splattar upp i plattskarvarna när vi går omkring på köksgolvet och ojar oss?

Yngste sonen vistades i föräldrahemmet medan vi var bortresta, förutom veckoslutet då han enligt egen uppgift var på "arbetsläger" på bästisens land. (Tvingade dom honom att bädda hans egen säng, undrar vi.)
Gossen förstår som vanligt ingenting. Jfr invasionen av 7 miljarder mjölbaggar i våra köksskåp den där gången när Lille Maken och jag kom hem från Öknen och samme gosse bodde ensam här hemma.

17 augusti, 2009 13:06  
Anonymous Vattenråttan skrev ...

"... SIN egen säng" kanske. Hur är det???

17 augusti, 2009 13:07  
Blogger Plastfarfar skrev ...

Vi fick vår diskmaskin servad på garantin utan att visa kvitto. Killen tittade på serienummer och tillverkningsdatum. Det räckte för honom.

17 augusti, 2009 13:17  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Här ska inte servas, här ska begravas -- död eller levande. Maskinen har funkat dåligt sedan den måndagen då den tillverkades.

17 augusti, 2009 13:29  
Blogger Cecilia N skrev ...

Serienummer och tillverkningsdatum kanske även fungerar för att begrava sekruttmaskiner?

Jag har f ö hur många viktiga papper som helst och antagligen är väldigt många av dem helt oviktiga i alla möjliga sammanhang. Garantier är jag dock lite mer tveksam till var jag har ...

17 augusti, 2009 14:05  
Blogger Cecilia N skrev ...

En gång började det förresten ryka ur ratten när jag körde bil.

Men när jag stängde av bilen så slutade det.

17 augusti, 2009 14:07  
Blogger den blyga skrev ...

Det gäller att se ljust på tillvaron:
Tacka Gud att det inte blev en riktig eldsvåda!

Det är världsligt skulle moster Elsa ha sagt om ett borttappat garantikvitto...

Däremot känner jag visst medlidande med Ökenråttorna....

17 augusti, 2009 14:39  
Anonymous Emi skrev ...

Här har vi inom loppet av två dagar förbrukat en digitalbox och en mikro, 6 mån resp 2 år gamla. De brann inte, men sa POFF och PANG. Betvivlar mycket starkt att det ens är värt att börja leta efter kvitton. Vilken tur för mig. Jag hade annars tippat på att diskmaskinen (4 år gammal) skulle vara nästa pryl på tur, eftersom den tydligen är inredd med plast som inte tål maskindiskmedel. Väldigt praktiskt. Vad du gör, köp inte Electrolux, Lotten. Inte Electrolux.

17 augusti, 2009 15:56  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Bra, Emi, precis såna där halvkonkreta svar vill jag ha på mina frågor. (Halv = jag vet att jag inte ska köpa Electrolux, men inte ritkigt orsaken.)

Den som brann var en Bosch, och motsvarande modell kostar idag tretusen. Jaaaa, det är dumt att köpa billigt.

17 augusti, 2009 16:12  
Blogger Jessica skrev ...

Efter att ha tappat bort alla såna papper förut införskaffades särskild låda för alla såna papper. Bättre ordning när något brinner upp/pajar/slutar funka i största allmänhet.

17 augusti, 2009 16:27  
Anonymous Emi skrev ...

Jag tänkte, att eftersom vår Electrolux är allergisk mot maskindiskmedel, och därför tappar hjul och botten i bestickskorgar, så är säkert alla det. Jag gillar att dra vitvaror över en kam.

17 augusti, 2009 16:37  
Anonymous Ökenråttan skrev ...

Tack, Den Blyga, för vänligt deltagande!

Lotten,köp INTE en med sån där fånig hylla där besticken ska ligga på lit de parade! En sån hade vår lillasyster och min mellansyster och jag fnös över det idiotiska i att stå och pilla med varenda kniv och gaffel så där individuellt.

Vi har en Cyl*nda som inte kostade 9-10 papp, vad jag minns. Där vi var hus- och hundvakter häromsistens fanns det en C*linda, mycket lik vår, MEN den hade en väldigt gles botten. Vår maskin har en botten ungeför som en kylskåpshylla (om kylskåpshyllan inte är av glas, förstås!) som man kan ställa saker på utan att de faller ner på "golvet" i maskinen och det kan man ha mycket glädje av. Man knör in till sista plats.

Ww factumb. Facumb är att det inte räcker med trasig diskmaskin och ett köksgolv som går i vågor. I går natt när jag skulle handdiska allt (det mögliga) som fanns i den ickefungerande diskmaskinen, allt som stod på diskbänken och allt som blivit av vår middag, då tappade jag en sån där tung fransk brun salladsskål, ni vet, en sån där kanterna går lite inåt. Rakt på höger stortå föll den. I dag ser tån ut som ett plommon!

17 augusti, 2009 17:43  
Blogger Plastfarfar skrev ...

Handtaget till vår Boschkyl höll i två år. Efter två år tillbringade vår Boschtvätt sex veckor på verkstad. (vi fick en lånemaskin, men ändå) Alla servicekillar sade att Miele Is Da Shit.

Själv tänker jag på när jag var liten i slutet på 50-talet och 'bosch' var ett uttryck för dålig kvalitet...

17 augusti, 2009 17:55  
Anonymous Anonym skrev ...

Vi har tillskillnad från Emi en Electrolux som fungerar alldeles utmärkt. Men den är rostfri inuti. Den kostade 3998 på rea. Men den är ju bara ett och ett halvt år gammal och mycket kan ju hända.

Electrolux borde väl vara bra eftersom alla lägenheter jag har bott i har varit utrustade med vitvaror därifrån och lägenhetsägare vill väl byta vitvaror så sällan som möjligt?

vw: nylativ, något nytt inom grammatiken?

17 augusti, 2009 18:32  
Blogger Cecilia N skrev ...

Måste ju genast springa och kolla vad vi har för sort: Bosch.

Jag tror det har att göra med att min mamma påstår att de gör de tystaste diskmaskinerna. Och efter att ha vuxit upp med en dånande så är det kanske ett naturligt val.

Vår fyller tio år här hemma "nu" till advent.

Besickhylla högst upp har jag klarat mig utan i alla år och jag tycker det bara verkar bökigt att inte bara "schloff" släppa ner besticken i korgen.

17 augusti, 2009 18:44  
Blogger Cecilia N skrev ...

Wv säger ostrit.

Är det någon sorts sjukdom, typ inflammation i skelettet, eller en ritual?

17 augusti, 2009 18:45  
Anonymous Emi skrev ...

Vår Electrolux är också rostfri (och kostade sisådär 3-4 tusen på nån kampanj), men har små hjul och pryttlar i plast, som vittrar sönder. Första två åren var det okej, men efter det har förfallet satt in snabbt. Nu får man övertala den att släppa in disken i korgarna och bara sätta ner besticken i exakt rätt vinkel.

Svärfar, däremot, hatar krångel men är inte mer konkret än så i sitt lovprisande av Cylinda. De hade en som höll i 17 år, och har en ny nu, som båda låter/lät som segelbåtar. Underbart.

17 augusti, 2009 20:05  
Anonymous Malin skrev ...

Miele och med bestickbricka där uppe, utan tvekan. Säger en som diskar för hand, men vars far flyttade till ett hus med Elektrolux och grämer sig varje dag (trots att de bara är två) över att den rymmer ungefär hälften så mycket.

17 augusti, 2009 20:26  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Aha, där har vi det:

- Ursäkta, var har ni diskmaskinerna som låter som segelbåtar?

Nu har vi här hemma diskuterat med diskurplockarsonen. Han vill ha en billig utan bestickbricka. Men den ska vara svart som en järnkamin.

(Bra, då måste vi köpa en matchande spis till, va?)

Ökenråttan: Täääänk om du hade haft blogg, ojojoj vad vi hade hängt med i översvämningsturerna!

17 augusti, 2009 20:35  
Blogger Pysseliten skrev ...

Äsch, köp en diskmaskin som går att packa, alla diskar bra!
If, är dom bra? (Förutom att dom är tydliga och stavar rätt alltså?)

17 augusti, 2009 21:38  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Vi har haft If och alla andra försäkringsbolag och tröttnat på alla de andras tjafs och otrevligheter. Värst var Länsförsäkringar i november, när jag inte fick ersättning för mina stulna saker -- stulna ur det låsta skåpet.

(Det dumma var att vi bad Länsförsäkringar om att få köpa en försäkring som är bra "när man alltid är på resande fot med hela kontoret på fickan" och de rekommenderade den försäkring som endast gäller när ens stulna prylar befinner sig i ett låst rum där prylarnas ägare är den enda som har nyckel.

När gäller den alltså?

17 augusti, 2009 22:10  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Oj:

)

17 augusti, 2009 22:11  
Anonymous ZKOP skrev ...

Fråga reparatören som ska dödförklara. Han (eller hon?) vet förmodligen en hel del om vilka maskiner som har längst livslängd och hög livskvalitet.

17 augusti, 2009 22:16  
Anonymous Paula skrev ...

Vi har en Zanussi som var relativt ny när vi flyttade in för tio år sen.

Tidigare ägarna hade haft avancerade diskmaskiner som gick sönder och till sist köpt enklast möjliga. Den fungerar fortfarande utmärkt. Vi har bara köpt en ny bestickkorg då den gamla gick sönder i botten.

17 augusti, 2009 22:51  
Blogger Cecilia N skrev ...

Kom på en viktig sak att kolla upp!

Vi har rätt stora tallrikar. De ryms nätt och jämnt i diskmaskinen, fast inte mittför bestickkorgen.

Jag hörde talas om en familj som hade med sig (rena) saker som så småningom skulle åka diskmaskin och provpackade i affären.

17 augusti, 2009 22:53  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Bra idé, Cecilia N -- vi envisas med att ha små gulliga filskålar som tar all världens plats.

17 augusti, 2009 23:41  
Blogger den blyga skrev ...

Ökenråttan:
I dag ser tån ut som ett plommon!
Nu känner jag ÄNDÅ större medlidande...

18 augusti, 2009 02:47  
Anonymous Ökenråttan skrev ...

Lotten: Ja, tänk om jag hade en egen blogg. I stället för att översvämma andras ...
Den Blyga: Kram!

18 augusti, 2009 07:26  
Anonymous Ökenråttan skrev ...

Cecilia N: Jag hörde talas om en dam som medförde rostbröd till affären för att provrosta innan hon köpte brödrost.

18 augusti, 2009 07:28  
Blogger PGW skrev ...

Man måste vara snäll mot sina vitvaror.

http://wulffmorgenthaler.com/striphandler.ashx?stripid=474213ef-0c99-4955-9905-060bdc4da333

(Ja förlåt, jag vet, men jag läste länkskolan och använde egna småkunskaper och fick ena felmeddelandet efter det andra. Ska nu gå ut och offra något lämpligt vid närmsta offerplats så att det går bättre nästa gång jag lägger med en länk. Förlåt förlåt)

18 augusti, 2009 09:50  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

PGW:s länk, fast klickbar.

(Ibland ställer jag upp med länkservice.)

18 augusti, 2009 10:04  
Anonymous Båthuspernilla skrev ...

En fråga: Du skrev "försäkringpapperen", fattas det inte ett s mitt i det ordet? Min tunga lägger till ett s när jag läser det högt, men den har haft fel förr.

18 augusti, 2009 10:11  
Blogger Misswar skrev ...

Appråpå

Igår tänkte jag var lite händig och baka bröd. I min lilla köksassistent eller matberedare eller vad det nu heter. En Bosch i vilket fall som helt.

Den fungerar jättebra medan jag rör ut jästen och degspadet. Sen skulle jag ha i mjölet. Di vill den inte. Eller jo nu. Eller inte. Glapp kontakt.
Bara att lämna tillbaka. Fick den i förlovningspresent i novmeber och jag vet att jag fick kvittot av blivande svärmor. Men var är det nu? Inte i någon av de två pärmarna för kvitton och garantibevis. Inte heller i lådan med alla instruktionsböcker.

Var brukar ni lägga sådana ting?

18 augusti, 2009 12:40  
Blogger Lo skrev ...

Vi har billigast möjliga Bosch. Utan bestickbricka. Och är mycket, mycket nöjda. Min mamma har också en Bosch, som är 12-13 år och går finfint.
Annars har jag också hört att Miele är det som gäller. Om man har råd.

18 augusti, 2009 12:41  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Tack för binde-s-påpekandet, Båthuspernilla. Jag har syndat och inte korrläst alls!

(Nu står det rätt. Puh.)

Vi har noggrant stoppat ner alla garantier och kvitton i ett hängmappssystem som funkar bra med Den djefla mannens hjärna. (Jag vill däremot ha allt i pärmar med a--ö-register.) Det vill säga vi har stoppat ner alla garantier och kvitton UTOM diskmaskinens.

18 augusti, 2009 13:56  
Blogger Cecilia N skrev ...

Kolla på D, Lotten.

Det kanske var du som petade ner det.

18 augusti, 2009 14:42  
Blogger Jessica skrev ...

Jomenprecis, Lotten, det är ju så det blir! Kvittot till mobiltelefonen 2001 men inte till kyl/frys 2008.
Och jag har en Bosch... men en Cylinda-spis från 2002, undrar vilken som pajar först...

18 augusti, 2009 16:37  
Blogger Jessica skrev ...

Spisen införskaffades under eller efter snarare, det faktum att spisplattorna exploderade. En efter en pfjuttade de rök och sedan sa det schabrak i alltihop, mer rök, alltsammans kortslöts, säkringar gick och jag var utan spis i en vecka.

18 augusti, 2009 16:40  
Anonymous IT-mamman skrev ...

Hej Lotten!
Apropå ingenting men också allting: Nu kan du sommarprata! Gör väl inget att det drar mot höst? Här: http://www.sr.se/cgi-bin/jagsommarpratar
Sen visar du dem att du låter bäst och så är saken klar till nästa år!
P.S. Glöm inte att tacka mig i programmet!

18 augusti, 2009 16:59  
Anonymous Orangeluvan skrev ...

Liggande bestick-korg tycker jag är konstigt. Man vill ju bara ta ett knippe gafflar och stoppa ner dem i en korg. Inte prydligt sprida ut dem på en yta.

18 augusti, 2009 17:18  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ha, vilken rolig idé, Cecilia N! D... d... ddd ... nä. Gamla Dramatenprogram hittade jag!

18 augusti, 2009 19:29  
Blogger Cecilia N skrev ...

@ misswar: kan det vara så att svärmor, den blivande, kan ha behållit garantibeviset (och kvittot) eftersom det var en gåva?

18 augusti, 2009 19:29  
Blogger Ingela skrev ...

Lotten, för såna som du och jag räcker det med en vanlig diskmaskin. Eftersom vi diskar dagligen och oftast mer än så behövs det inga superdiskmaskiner som rår på gammal intorkad mat. Rostfritt inre (vem önskar inte det?) är nödvändigt, vidare får de gärna vara diskreta rent ljudmässigt. Vi som diskar ofta lever ju i miljöer där det förekommer en del andra auditiva intryck.

Jag vet inte hur det är med Bosch hushållsmaskiner, men min far lärde mig redan i späda år att gröna maskiner (slagborr, vinkelslip o. dyl.)är bättre än röda.

18 augusti, 2009 22:14  
Blogger Plastfarfar skrev ...

Bosch suger. Retro: I min barndom var ordet ett uttryck för skräp och usel kvalitet. I min ungdom var en 'Bosch' benämningen på dynamon till cykelljuset. I dag känns alltså cirkeln sluten för min del.

En tvättmaskin och ett kylskåpshandtag borde hålla mer än två år.

18 augusti, 2009 22:41  
Anonymous Emi skrev ...

En till (minst) 98% off topic anekdot: Min bästa kompis, som då var 19 och nyss utsläppt från gymnasiet, flyttade till Storstaden och började jobba på fint kontor på Östermalm. Här berättade hon för en spirande kontorsromans om orten hon kom ifrån. Bland annat om att Bosch vintertestade komponenter där, att det kom folk från hela världen för att vintern är så bra, och att de plogade isbanor på sjön och byggde stora verkstadskomplex. Offret för hennes ömma låga såg bara mer och mer förvirrad ut ju längre hennes berättelse framskred och lyckades till sist klämma fram: "men varför tar de ut diskmaskinerna på isen?". Ja, det kan man ju fråga sig. För henne var Bosch bildelar, för honom småskruttiga vitvaror. Det blev inget av den flörten.

19 augusti, 2009 08:43  
Anonymous Ökenråttan skrev ...

Nu linkar jeg iväg med Lille Maken och köper en ny diskmaskin. Pumpen har lagt av på den gamla (köpt 1999), därav översvämningen. Nej, översvämningen berodde inte på att maskinen var köpt 1999. Stortån skiftar nu i gult, grönt och plommonlila och nageln kommer väl att trilla av, som det verkar. Det är ju livsfarligt att handdiska! Jag instämemr med wv: phipoi!

19 augusti, 2009 11:10  
Blogger den blyga skrev ...

Ja, men det blir ju Scylla eller Carybdis: att diska menar jag, vare sig med maskin (=eldsvåda och/eller översvämning) eller för hand(med fara för om inte för liv,dock lem).
Det är livsfarligt att leva!

19 augusti, 2009 12:23  
Blogger Ingela skrev ...

När det gäller elektriska handverktyg håller jag på farsgubben. Även om Timell viftar ihärdigt med de röda.

19 augusti, 2009 19:47  
Blogger Plastfarfar skrev ...

Bosch, var det. Undras om Hieronymus Bosch inspirerades till sina verk av sina hushållsmaskiner. Lätt att tro är det. Fel är det i tiden, men ändå ;-)

19 augusti, 2009 21:03  
Blogger Smultronblomman skrev ...

Sedan kan man ju alltid bli av med en trist tvättmaksin genom att yngsta dottern pressar en hela trumman KNÖKFULL med jeans. Den började låta konstigt...och lukta ännu värre... tills maken rusar in och panikstoppar! Motorbrand - kunde i och för sig brännt ner hela huset. :O
Men jag fick en ny jättebra tvättmaksin och inte var jag så ledsen heller..;D

19 augusti, 2009 21:50  
Blogger Jessica skrev ...

Smultronblomman: hur gick det med jeansen? (nu när det är konstaterat att huset klarade sig ;) )

Jag fick köpa en ny dammsugare häromåret. En miele som suger som en dammsugare ska göra. Med den innan fick jag för- och eftersopa.

20 augusti, 2009 01:17  
Anonymous Ökenråttan skrev ...

Lotten: Ett låst skåp är icke ett låst rum. Så är det i försäkringsbolagens hårda värld. Bolagen vinner alltid, det är min erfarenhet. Få se vad de säjer om vårt undervattensköksgolv.

20 augusti, 2009 11:32  
Anonymous Anonym skrev ...

Vi har en Miele (eftersom sambon också anser att Miele är Da Shit) med sån där hylla längst upp för besticken. Den diskar väldigt rent och fint och den är så tyst att man knappt märker den (och ibland öppnar maskinen mitt under diskning och blir översköljd med varmt vatten...). Men bestickhyllan är jag inte riktigt överens med. Det är pilligt att få plats med allt, och alla bestick är ju inte designade för Mieles hylla om man så säger. Men när man ska plocka ur maskinen är det himla smart om man har lagt knivar för sig och gafflar för sig - då går det fort att stoppa ner i lådorna.
Och så har vi märkt att det går väldigt mycket spolglansvätska. Mer än i vår gamla som jag tror var en Cylinda.

20 augusti, 2009 15:29  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Nu är vi nära ett inköp -- men väldigt långt från försäkringspengar ...

20 augusti, 2009 17:02  
Blogger Smultronblomman skrev ...

@ Jessica
Jeansen överlevde, det luktade brännt gummi i tvättstugan, maken skällde som en bandhund och jag fick traska gatan upp och ner med min tvätt. Min kära väninna lånade ut sin tvättmaksin några gånger tills maken, den snåle rackarn, kollat upp rätt modell, till rätt pris från rätt leverantör. Har varit på konferens och fått veta vilken färg jag är. Och maken är blå!

21 augusti, 2009 09:49  
Anonymous Anonym skrev ...

Hej, Electrolux vissa modeller börjar brinna, även om det var ett tag sedan så snubblade jag över detta inlägg nu och var tvungen att kommentera.
Vi hade en som de kom och lagade iom att det var brandrisk i vissa modeller, sök på Electrolux och brinna i google så får du länkar till svt och plus med Sverker där det står mer. Var det en sådan och ni fick betala något såsom självrisk så är det fel...

17 januari, 2010 22:10  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Nämen ohoj och jaha! Men jag tror att vi har lagt detta bakom oss nu. (Fast lite nyfiken blir jag allt ...)

17 januari, 2010 23:37  

Skicka en kommentar

<< Home