13 januari 2007

Idag gör jag fler mål än Henke Larsson

Se där, minsann har jag inte läst tillräckligt många kvällstidningsrubriker för att veta att denna faktiskt låter rätt intressant. Nu kommer förklaringen:

Jag ska spela basketmatch kl 12.

Idag lever jag dessutom i ett par timmar ungefär som ett fullblodsproffs (fastän jag är allergisk mot hästar). Jag går bara upp, äter frukost, petar snorkråkor, går på toa, letar efter skor och tar min träningsväska och går. Jag är så himla cool.

Nu trillade jag över en artikel som var i ropet i somras: om att ta risker. Läkaren David Eberhard har tyckt till om oss trygghetsnarkomaner i Sverige. Han tycker att vi numera får ångest och mår dåligt av minsta lilla orosmoment. (Jag skulle vilja tillägga att vi i samma veva ofta konstaterar att vi ”känner oss kränkta”.)

Så denna tjugondag knut ska jag utnämna till Den Stora Riskdagen. Jag kan åka till basketmatchen i bilen utan vinterdäck (men kör i så fall iklädd cykelhjälm), jag kan ta ut hälinläggen i basketskorna och riskera hälsporre igen, jag kan dessutom gå in för att foula rejält från första minuten … fast nej.

Om ni inte har något annat för er, kan ni riskera er omdömesförmåga genom att gissa om dessa personer ler på riktigt eller låtsas eller roas av denne kompetente man.

Någon annan som riskerar något idag?

27 Reflektioner:

Blogger Ica skrev ...

Jag riskerar nervsammanbrott pga man måste tjata så in i nordens på somliga.
Jag riskerar frakturer när jag ska cykla ner till stan.
Jag riskerar dåligt humör då jag ska fixa en hemsida.
Jag riskerar magknip då vi ska fika ute idag.
Jag riskerar mardrömmar då jag ska på bio under kvällen.
Jag riskerar att stuka handen eftersom hela min arm är bortdomnad och vill inte följa med mig runt.

13 januari, 2007 11:02  
Blogger Ica skrev ...

vilket wv sen: kukhvd. Jaha, vem är ett kukhuvud?

13 januari, 2007 11:15  
Blogger Moster Mjölgumpa skrev ...

Jag riskerar kanske livet genom att åka till Ikea en lördag. kan väl vara lite köer där kan jag tro. var på Ikea i Malmö en lördag i höstas, trodde knappt att jag skulle komma därifrån. Idag väljer jag det ursprungliga Ikeavaruhuset i Älmhult, det bästa Ikeat jag varit på.

13 januari, 2007 11:28  
Blogger Ica skrev ...

Ey! Moster! Jag är ju därifrån. Så hälsa mitt lilla Ikea från mig att jag saaaaknar det. Det helt klart bästa Ikeat

13 januari, 2007 11:33  
Anonymous Anonym skrev ...

Vilka som fejsmaljlade? Alla! När jag skrivit fake på den femte eller så gav jag upp...

13 januari, 2007 13:09  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

AB: Jag gissade fel på sex stycken, men de var alla bland de åtta första. Sedan kom jag på hur man ska göra: kolla ögonen. Om ögonbrynen fladdrar till, är det ett äkta leende.

Däremot kan jag inte släppa funderandet över vad det var som fick dem att le på riktigt! Var det roliga historier? Var det roliga bilder? När det hade levererat leendet: var det någon som då röt "sluta le!" eftersom de så snabbt kom till normalläget igen?

13 januari, 2007 15:42  
Anonymous Anonym skrev ...

Kommer inte alls ihåg var jag läste det nånstans, men... det sägs att 80% av skratt beror på nervositet. Och att det är många som gäspar när de är på helspänn (hjärnan behöver mer syre då). F*n tro´t!

13 januari, 2007 15:53  
Anonymous Anonym skrev ...

Men Lotten! Hur kommer det sig att du sitter och bloggar om leenden - där det vetenskapliga underlaget i testet kommer från Paul Ekman, som jag sitter och skriver ett bloggutkast om sedan ungefär ett dygn ...? Synkronicitet?

13 januari, 2007 16:14  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Skrivkramp: Bloggutkast som skrivs i ett dyyyygn? Vabaha?

Jag blev inspirerad till leendena av en kompis som skickade länken i ett mejl, och eftersom sådana här roliga saker sprids som löp... choklad som just nu rinner på min haka (ymnigt och snabbt), lade jag ut länken trots att jag ju inte skrev om leenden.

Nu väntar vi på ditt inlägg!

(Jag ler som en häst när jag är nervös. Dock vet jag ju egentligen inte hur hästar ler, men jag känner mig hästig när jag är nervös.)

13 januari, 2007 16:35  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag gissade rätt på 13 och trodde att jag skulle placeras in i någon kategori av människor på något sätt, men fick inte den belöningen. Ett par människor hade så trevliga leenden så jag var tvungen att le tillbaka!

13 januari, 2007 16:36  
Anonymous Anonym skrev ...

16 rätt och fyra fel. Sån mästare jag är på leenden! Och sicket läsko det fanns med bland personerna, kunde för det första inte alls avgöra om det var en man eller kvinna. För det andra hade den vampyrtänder. Huu.. :)

13 januari, 2007 17:02  
Anonymous Anonym skrev ...

BBC-testet ger mig såååååån prestationsångest. Det blev läskigare och läskigare och till slut KLARADE JAG INTE MER - uääääärrrrh!

Tänk om jag inte är den människokännare som jag tror. Tänk om alla NI ANDRA bara bluffar och hela världen är drömmen i Terry Gilliams Brazil eller Trumans tillvaro eller ...

Nä, gå till min blogg istället och ge lite tips på leenden i låtar.
tq

13 januari, 2007 17:08  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag hann inte läsa färdigt, när jag hamnade hit! Fullblodsproffs? det finns inte i nom hästbranchen. Fullblod är bara fullblod.. du menar väl som fotbollsproffs? *s*

13 januari, 2007 17:19  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag gissade rätt på 18, så jag måste vara en oerhört sensibel människa. Liksom lillasyrran tyckte jag att vissa leenden var så smittande att jag var tvungen att le tillbaka. Och det gällde bara äkta leenden.

13 januari, 2007 17:34  
Anonymous Anonym skrev ...

Ville bara säga att jag nu har läst ut boken som jag vann hos dig. Den var mycket bra och jätterolig!

13 januari, 2007 22:57  
Anonymous Anonym skrev ...

Sjutton rätt och tre fel av tjugo. Näst bäst av dina kommenterare!

13 januari, 2007 23:06  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Bra, Bim!

Broder Jakob: Jag ler jag pckså. Du har ju börjat kommentera!

Erika: Vilket nummer hade läskot?

Anne-Maj! Jag är verkligen ett fullblodsproffs. Jag lovar. (Fast väldigt sällan.)

Tänk att ingen av er riskerar något eller bekymrar er för hur det gick i matchen. (Vi vann ju. Och jag gjorde fler mål än Henke.)

13 januari, 2007 23:34  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Jahaja. Ska bara meddela att pckså är ett nytt ord som betyder ungefär också. Fast intensivare.

13 januari, 2007 23:35  
Anonymous Anonym skrev ...

17 rätt, och delad andraplats, alltså. Och du ska bara veta hur länge somliga av mina blogginlägg ligger och jäser innan de är klara att förlösas. I just det här fallet beror utdräkten dock mer på att jag är deltidspendlare till min älskling i Lund, och boken som jag måste citera ur ligger kvar och lurar i Malmö.

Hur gick det förresten: fick du några intressanta hintar från dina lundensiska bekanta om en stoooor lägenhet till oss. vi är fortfarande husvilla nämligen. (Vi har sett ett par magnifika sjuor, men än så länge inte hittat rätt argument för att få innehavarna att flytta ut ur dem - och därmed är det ju liiite svårt för oss att flytta in ...)

13 januari, 2007 23:40  
Anonymous Anonym skrev ...

17/20 för mig med så jag behövde inte riskera att göra bort mig. Då hade ni sett en fake smile som heter duga. Varför heter det så förresten?

13 januari, 2007 23:46  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Lessen, Skrivkramp, jag trodde att alla mina lundabekantingar i sina enorma lägenheter var på väg att flytta upp till oss i Sörmland, men de vill av någon anledning (AF? KUlturen? Lugi? Stadsbiblioteket? Bengtssons Ost?) stanna kvar i Lund.

Pumans dotter: jag borde göra om testet nu när jag har kommit på knepet, va?

13 januari, 2007 23:47  
Anonymous Anonym skrev ...

"jag borde göra om testet nu när jag har kommit på knepet, va?"
Självklart! Påminnelsen om ögonen bidrog säkert till att jag klarade mig så bra.

Ja, lite prestationsångest fick man ju, hehe, satt här och stirrade på skärmen och väntade på leendet: nu kommer det, nu kommer det... Dags att gå och sova, tror jag.

P.S. Det är väl inte så konstigt om du känner dig hästig när du ler. I finskan (kanske i svenskan också, jag vet inte) används ordet gnägga om när folk skrattar på ett speciellt sätt. ;)

14 januari, 2007 00:21  
Anonymous Anonym skrev ...

»You got 18 out of 20 correct« , så jag delar än så länge förstaplatsen med din broder med det trevliga namnet Jakob (en av våra sönerna heter så). Nummer 7 och 11 tog jag fel på, och på sjuan var jag verkligen i valet och kvalet.

14 januari, 2007 02:13  
Blogger Ica skrev ...

16 v 20. Då var jag ändå inte så hopplös som jag trodde. Men vilken tur att man inte gjorde det här innan man skulle sova igår. Jag skulle få mardrömmar av alla fejksmile. Tragiskt nog var alla mina felgissningar där jag trodde att det var äkta leenden. Är jag för blåögd?

14 januari, 2007 10:36  
Anonymous Anonym skrev ...

Läskot var nummer tretton. Lustigt dock är att idag ser jag att det är en man och han ser inte ens vrålläskig ut utan bara lite normalläskig..

14 januari, 2007 14:01  
Anonymous Anonym skrev ...

Hoppas matchen gick bra. Jag vill dock bara påpeka att man SKA foula i första minuten, och det HÅRT. Då håller motståndarna sig på längre avstånd och tänker två gånger innan de gör nästa lay-up med dig framför sig. =)

Gillade för övrigt grejen om Clara Bow i senaste Stardust.

15 januari, 2007 00:42  
Anonymous Anonym skrev ...

Ha ha, jag tog helt fel på person. Jag ber om ursäkt. Men det om foulandet var ändå sant.

15 januari, 2007 01:01  

Skicka en kommentar

<< Home