08 juni 2006

Förlåt, det är mitt fel!

Jomen ... om jag alltså hade varit synsk, så hade jag inte letat efter ett par skor i tre dagar. Jag hade vunnit på Lotto. Jag hade inte hoppat av latinet i gymnasiet. Jag hade låtit bli att vricka fötterna. När Annika Bryn skriver om sina förnimmelser sitter jag och gapar av förundran ... för jag förnimmer endast smärta. Och beska känner jag, den smaken gillar jag inte. Okej, kärlek kan jag också känna.

Men ... och nu ber jag om ursäkt igen ... men när jag igår satt med Olle (som svarade med Strindbergscitat) och Skotten (som deppar för att Skottland inte är med i VM men hålls upp av sin starka tro på att Sverige ska mangla England) och lunchpratade om sushi, fotbolls-VM och livet, lät det så här:

Skotten:
– I övermorrn börjar det!

Lotten:
– Jahoooo! VM-VM-VM! (sjunger med sushi i munnen, utan melodi) Den här biten med tonfisk gillar jag inte!

Skotten:
– Hur kan ni äta ... guldfisk? (äter stekt bacon, stekt ägg och baked beans)

Olle:
– ”... en brännvinsflaska tömdes på tu man hand ...”

Lotten:
– Fast jag är övertygad om att Isaksson skadar sig. Rami får hoppa in, och gör det bra.

Skotten:
– Men han är väl ok nu ..?

Olle:
– ”Min skrift är en avstraffning men icke en hämnd.” Va? Kjell Isaksson? Superstars?

Lotten:
– Andreas Isaksson. Målvakt. Han är två meter lång och väger 50 kg, klart man skadar sig då.

Skotten:
(viskar till mig) – Vem pratar Olle som om han var?

Olle:
– August Strindberg, eh, öh, knepig filur som gjorde sig ovän med allt och alla för hundra år sedan.

Lotten:
(med munnen full) – Sschom Linda Schkugge. (svälj) Aaah, dom här med lax är ju underbara. Kan jag ta din wasabi? Men vet du, Skotten. Jag tror att Rooneys fot kommer att paja igen, så honom slipper vi.

Skotten:
– Äh, han är inge bra. Gerrard är bättre.

Olle:
– Vem, Gerhard? Äh. Ha! Hör: ”Det är glädjande att Beethoven håller; eljes är allt så förgängligt.” Ha!

Lotten:
– Jag tror att de kommer att fejka att Gerrard är skadad. Sen blir han matchvinnare. Förresten startar Anders Svensson, men blir utbytt mot Kim Källström i 52:a minuten.

Ok.
Nu får jag bara hoppas att allt annat jag hotade med igår inte blir sant, för i så fall kommer Olles plötsliga Strindbergsvurm att få ett abrupt slut.

22 Reflektioner:

Blogger Lotten Bergman skrev ...

Måste bara reflektera över ordet abrupt. Ab...rupt. Snacka om abrupt ord. Schwåpp, klipps det bara av.

09 juni, 2006 00:25  
Anonymous Anonym skrev ...

*haha* Superstar, det var länge sen. Jag minns när Ricky Bruch kastade madicinbollen i väggen så dom fick mäta längden i vinkel. Och när Kjell Isaksson gick på händer upp på prispallen.

Det var tider det. (Visserligen gamla och lite sämre, men ändå tider...) Undrar vem i dagens svenska fotbollslandslag som skulle slå gamle Kjell Isaksson i pingis?

(jipbm - Tji på blomp utan Tålop?)

PS: Du har väl inte visat skotten min ekivoka utanvits från igår kväll? Isåfall får jag skylla på att jag var nykter, den sena timman till trots.

09 juni, 2006 09:13  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag har alltid tyckt att det är orättvist att Skottland, Wales, England och Nordirland får ha var sitt landslag.

09 juni, 2006 10:07  
Anonymous Anonym skrev ...

Apropå förnimmelser: nya påbud från jobbet om att inga cyklar får parkeras framför huset utan runt hörnan i ett cykelskjul bakom en låst grind som har en knappkod. Detta är alldeles nytt och i morse skulle jag för första gången ställa hojen där. Klart jag inte hade koden med mig, men jag visste att jag skrivit upp den nånstans på en lös lapp och då kunde jag SE DENNA LAPP i huvet. När jag sen slog siffrorna var det rätt! Har aldrig hänt förr, är inte känd för bra minne (även om jag ju kan hela texten till Eiffeltornet och Sofia dansar gogo ...) så jag är mökta häpen. Och nöjd, nu slipper jag få bassning av Cykelpolisen.

Ett annat cykelbaserat glädjeämne: en cykelpump har installerats på Nybroplan -- jag FLÖG resten av vägen till jobbet. Med hjälmen på. Förstås.

09 juni, 2006 10:26  
Anonymous Anonym skrev ...

"Det är jädra i det snuset gung i hela ordenshuset
när Sofia spräcker kjolen i en go-go.
Alla tycker hon är läcker när hon viftar på sin häck är
alla vilda och Sofia dansar go-go.
Varje karl blir yr och lysten, det är böljegång i bysten
Hela salen brakar loss och skriker: Mera!"

Vilken källa till nostalgitrippar den här bloggen och dess kommentarer är! Jag blir alldeles knottrig i hårbotten när jag sjunger högt för mig själv här på kontoret. (Tur för min rumskamrat att han är i Windsor på utbildning idag...)

Faktum är att det här är en av de mer obskyra låtar som jag har gjort en ny text till under min tid på KTH. Den var lite för intern för att ha något allmänintresse (behandlade den ökända nollningen) men det var rätt kul att sjunga den. Vi var kanske 5-6 pers av 120 som kunde melodin, men jädrar i det snuset vad vi sjöng! :)

(lhcpolzu - En föraning om att Linköpings hockey kommer att kontraktera en polsk spelare vid namn Zcsteban Usczcmics)

09 juni, 2006 10:38  
Anonymous Anonym skrev ...

Hakke! Fantastiskt! med rätt radfall och allt!


wf: gcziqsgg ger väl lite buggindikationer?

Förresten, jag dinerade på ett Stockholsställe som heter Street igår och det gjorde även den intressanta konstellationen Thomas Bodström, Mona Sahlin och Rickard Wolff. VAD har de ihop? Vi undrade med frågade inte (det var väl klokt av oss va?)

09 juni, 2006 10:52  
Blogger Herr R skrev ...

Kan du inte få på känn att Sverige slår England? Det skulle rädda hela VM, i min mening. Om vi förlorar mot T&T samt Paraguay och kommer sist i gruppen skulle det ändå kännas okej om vi vann mot de där rödvita pajsarna.

Och så skulle väl den där kiltkillen bli glad också.

/Herr R

WV: tgpkha. Tigerpannkaka?

09 juni, 2006 10:55  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ami: Hon som heter Ica som brukar kommentera här kommer att ge dig målvaktshuvudvärk när hon läser vad du skrev. Hon är nämligen en målvakt.

Alla bör sprinta till hakkes utanvitser, förresten! (Och hakke lyssnade väl på Olles skönsång häromdagen?)

Ulla: Javisst är det orättvist eftersom Storbritannien sedan 1707 har varit just Storbritannien ... men nog är det ganska bra för oss svenskar som slipper möta Kenny Miller, Ryan Giggs, David Beckham och Kevin Kilbane på en gång?

09 juni, 2006 12:35  
Anonymous Anonym skrev ...

Nej hur kunde den skönsången undå mig!? (Men han måste lära sig att gå ner lite djupare på a:et i salen. Och att öka takten sista kvarten, och alla andra kvartar för den delen, med ca 400% !)

Men han kanske lider av S = skamfritt skrålande, också känt som Carolasyndromet?

(Här lägger jag in lite irriterande prickar för att ni inte ska kika på lösningen meddetsamma)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

(Sånger utan ånger)

09 juni, 2006 14:43  
Anonymous Anonym skrev ...

Men Lotten! Är du bloggsynsk nu!? Kommer du ihåg mitt skojiga "skämt" om bortreste Olle och magsjukan eller var det tvärtom? Bortrest magsjuka och snöpligt hemmavarande Olle? Äh jag minns inte, men skyldig kände jag mig!!

09 juni, 2006 15:14  
Anonymous Anonym skrev ...

INGRID!!!! Dinerade du på Street UTAN ATT FRÅGA MIG??? Näe, nu är jag inte meeeee *plut*. Fast jag gluggade vin på Mosebacketerassen istället kom jag på. Det känns idag. I huvudet. Litet.

Om du inte aktar dig kommer jag kanske förbi ikväll, A:s klass ska pickenicka i Tanto. Så nu är du förvarnad. Å andra sidan fredagsäter du förstås nån annanstans.

09 juni, 2006 15:17  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Cruella: Jag minns din sannspåning, och tyckte att du var bara jätterolig och inte alls kräkskyldig!

09 juni, 2006 15:37  
Anonymous Anonym skrev ...

Cruella, jag krälar i stoftet, det var en dejt sedan länge bestämd men SNART kan väl VI gå dit och ha mycket ROLIGARE (fast jag kan inte garantera några ministrar, bara att tre rejäla glas rödvin ger tom plånbok och litet huvud).
Jag fredagsdinerar i det som Anders på bostadbytarsajten presenterar som "a small summerhouse by the waterfront", med andra ord vår tio kvadratmeterskolonistuga vid Årstaviken. Det är inte jag som lagar maten idag men please kom och krascha in! C. kommer som vanligt att prata om sig själv, I. kommer att prata om sitt jobb, A. kommer att snacka om olika dvd-filmer han hyrt och sett, barnen kommer att skrika, vinet kommer att flöda och allt är sig precis likt. Du vet.

09 juni, 2006 16:01  
Anonymous Anonym skrev ...

Kära Lotten - och Olle - nu är jag på semester en vecka - och återkomemr nästa helg - då ska jag förstås kasta mig över era bloggar igen!!
Stora varma kramar till dess!

09 juni, 2006 17:18  
Blogger Ica skrev ...

VM VM VM!!! Ja, denna underbara hysteri. Jag går runt i rus. Jäkla skadade Isaksson som faktiskt väger runt 80 kg.

Ami- Är du inte klok?? Står framför nätet?? Gaaaah! Jag får ännu mer hysteri. En målvakts dagsform är ju viktigast av allt. Om en anfallare klumpar sig är det ingen som märker. Klumpar sig en målvakt blir det mål och man kanske förlorar matchen.

Ny tv på hemmet. Massa matcher att se. känns som man kanske överlever sommaren trots allt.

Ett litet ps: Olle är en mycket roande människa.

09 juni, 2006 22:34  
Blogger Ica skrev ...

Haha! nu läste jag kommentarerna. Jag håller mig aldrig borta! Däremot läser jag ikapp. Och jag blir farligt mörk i albinonyllet när något säger någonting i närheten om att en målis är en fet lat jäkel som bara befinner sig på sin position för att nån på planen måste ha fulast tröjor.

09 juni, 2006 22:36  
Blogger Ica skrev ...

.. och en sista kommentar: Ami- jag skulle hemskt gärna vilja ta dig till en målvaktsträning och prova på. Jag har tränat friidrott, innebandy och ridit. Jag aerobicfjollar, går på spinning, step up, pump och springer. Den jobbigaste träning jag har utfört i hela mitt liv är min målvaktsträning. Och stå still? Jo. testa på och du kommer bli en lyckligt sparkad målis.

09 juni, 2006 22:38  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ica: Får man som målis lära sig att falla avslappnat fast spänd i fingrarna samtidigt eftersom de greppar en boll? Alltså, vad jag menar är: får man som t.ex. en volleybollspelare lära sig en jag-ska-inte-göra-illa-mig-när-jag-landar-teknik?

10 juni, 2006 00:51  
Blogger Ica skrev ...

Lotten: Nä, vi får lära oss att ta bollen och att se till att inte skada oss. Så vi faller inte avslappnat, däremot ser vi till att falla och landa på ett sätt så vi snabbt som attans kan kura ihop oss för att undvika sparkar i mage och ansikte. Ofta gör man sig inte särskilt illa ändå. Faller man rätt landar man på höften för det mesta, och det är rätt lugnt. Så, vi satsar mer på hur vi ska landa än huruvida luftfärden blir avslappnad eller inte.

10 juni, 2006 09:17  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Ica -- jag vill lära mig mer om målvaktsspecialiteter och ... aah! Idé! Skriv på din blogg om de tre svenska målvakterna!

10 juni, 2006 10:32  
Blogger Ica skrev ...

Lotten: pinsamt nog har jag inte den stenkollen på alla tre målisarna nu, men en blogg om målisspecialiteter skulle man ju kunna ordra, och vips skulle hälften av mina fotbollshatande läsare försvinna, men jo, nu ska jag spåna lite på det.

Ami- annars kan man även ha tur;) jag har haft MVG så länge jag kna minnas i idrott, trots mitt målvaktande. Men det är ju inte prestationer som sätter betyget, utan hur du tänker. så säger iaf mina idrottslärare och jag fnyser dem högt rakt i fejan. dock brukar inte så många kvalitéer krävas inom skolidrotten som målis. Stäl dig istället i div I och se hur slött det är :P
det är en större bragd än att stoppa mansbollar.

11 juni, 2006 12:53  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag har alltid tyckte att det är orättvis att just Sverige, Norge, Finland och Danmark får ha var sitt landslag.
Vakna Ulla England är inte Storbritannien, Vissa svenskar verkar har svårt att förstå det men det är sant.

12 juni, 2006 20:04  

Skicka en kommentar

<< Home