20 februari 2006

Så här ska det grälas

Många grälar om pengar. Jag är av den åsikten att ska det grälas, ska det grälas om sådant som finns, så här grälar vi mest om stök och oordning. Aldrig om pengar.

Vi behöver nya garderober för de gamla har tatt slut. Då vill Olle rita upp och planera och fantisera, medan jag inte finner något som helst nöje i sådant innan det finns reella möjligheter – innan vi har skramlat fram pengarna. Garderober är hutlöst dyra; jag ska bygga dem själv, så det så. (Då får jag beröm och beundrande blickar.) Men jag vill inte planera nu, jag vill först ha en budget.

Då blir Olle Pedagogen med jättestort P. Han ritar upp ett flödesschema, skrynklar ihop det och muttrar, ritar sedan upp fyra separata ord på små lappar. De är Genomförande, Idé, Planering och Handlingsfrihet (alltså finansiering).

Lottens hjärna:
Handlingsfrihet – Idé – Planering – Genomförande.

Olles hjärna:
Idé – Planering –> Handlingsfrihet – Genomförande.

För han anser att i planeringsskedet skapas finansieringen. Så då grälar vi en stund om lapparnas inbördes ordning. Han är kvinnan, jag är mannen – och plötsligt inser jag att vi nästan grälar om pengar. Jag ger mig! Nu ska jag sätta mig och fantisera och ringa runt till brädgårdar och be om sekunda varor.

9 Reflektioner:

Blogger Herr R skrev ...

Jag har ju ett tredje alternativ till det där schemat:

Idé –> Planering –> Genomförande -> Handlingsfrihet

Det vill säga, tänk och planera förs, gör sedan och kom till sist fram till att du inte hade råd att göra som du gjorde.

Jag kan inte säga att jag rekommenderar det. Men det är ju ett alternativ.

20 februari, 2006 11:49  
Anonymous Anonym skrev ...

Behov-förutsättningar-resurser-genomförande?

20 februari, 2006 11:50  
Blogger aequinoxia skrev ...

Fast vad är det för mening att gräla om pengar om man har tillräckligt? Jag har liksom alltid trott att när man får varsin riktig inkomst så försvinner problemet... Annars grälar vi också mest om stök och oordning. Men vad menar du med att du är man och Olle kvinna?

20 februari, 2006 13:03  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Allt handlar bara om schablonbilder av hur män brukar vara och hur många tror att kvinnor är.

Jag (Lotten) är en man för jag är logisk och saklig. Olle är en kvinna för han analyserar och funderar och vill prata och prata och känna efter och sedan prata lite till.

Nu håller ju inte Olle med om att jag är logisk och saklig, men det är väl bara typiskt män? Eller, vänta nu ... kvinnor? Äsch. Jag bara cirkelresonerar hela tiden.

Dessutom ljuger jag -- har ju inte alls hunnit planera och ringa runt än.

20 februari, 2006 13:06  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Förresten måste jag hålla med Cecilia N om att det är vansinnigt obehagligt att pilla sig i naveln. Prova! Öööörk, man ryser.

20 februari, 2006 13:07  
Blogger Ica skrev ...

snickra ihop en bokhylla går väl på ett kick? eller så kan man kanske istället för att gräla om pengar tjäna pengar genom att sälja några av sina böcker, och vips så kanske inte bokhyllan då behövs och man kan då köpa annat för pengarna... innan det börjas gräla om dem.

20 februari, 2006 13:08  
Blogger aequinoxia skrev ...

Tack för förtydligandet, Lotten. För övrigt tycker jag att Ica har en bra, om än något brutal, poäng.

20 februari, 2006 13:16  
Blogger Lotten Bergman skrev ...

Men hör här då, på navelskåderi: Olle odlar svamp i sin!

20 februari, 2006 14:00  
Blogger Ica skrev ...

tillägg: navelpill är vansinnigt obehagligt. Man mår ju illa av det. Ett tips för känsliga människor är att pirca sig i naveln, vips är den helt skyddad från pill och olika närmanden.

20 februari, 2006 19:16  

Skicka en kommentar

<< Home