14 februari 2009

Melodifestivalen: deltävling 2

Jag laddade upp inför denna helafton med chips och champagne bara för allitterationens skull.

Sedan försökte jag mikroblogga via Bloggy, men himmel vad svårt det var med ett champagneglas i ena handen. Hur var det med musiken, då?

Lili och Susie rev ner taket med en nostagisk tripp och jag sa ”Det där ser ju ut som jag och Bästisgrannen”. Då ringde telefonen, och jag hörde Bästisgrannen vråla ”Det där ser ju ut som du och jag!”. (Tjing för att vara hon i brallor.) Till andra chansen.

Lasse Lindh gjorde mig helförvirrad eftersom jag helt har förträngt honom och trodde att det var dags för Lasse Lindbom. (”Tänd ett ljuuuhs ...”)

Jennifer Brown sjöng en bra låt bra. End of story.

H.E.A.T. överraskade mig med en riktig jädra bra sångare. Till final. Med (hjäääälp) snopp i tights. Men jag hejar mest på dem – twin lead guitar och Thin Lizzy-referenser och dessutom den där sångaren som ser ut som han i The Goodies. Ja. Hejaheja.

Han med blommor i håret till vänster, alltså.

Markoolio var jättetrist tills förra årets ryska skridskoåkare dök upp i bakgrunden. Men när han sedan började brinna, blev vi alla bekymrade och Sexåringen sade med gråt i rösten ”det är faktiskt inte roligt med människor som brinner, var är brandkåren?”.

Amy Diamond måste, måste, måste ha dåliga rådgivare. En sjuttonåring som klär sig som en femåring och som dansar som i Esther Williams farvatten måste ha dåliga rådgivare. Till andra chansen. Utan en chans in hell. Den ”internationella juryn” fick tydligen frispel eller en massa mutor eftersom de valde denna låt som sin favorit.

What if ... what if Goldie Hawn mötte Dolly Parton och what if de bestämde sig för att skoja med svenskarna och what if stämsången kunde tränga bort de där fula klänningarna med 80-talsskärp.

Måns Zelmlerlöv måste ha samma jädra rådgivare som Amy Diamond. Till final. Lyssna på mig: skippa brudarna, stå liiiite mindre bredbent och titta mer på Ricky Martin än Julio Iglesias.

Sammanfattning: Tydligen var kvaliteten något alldeles i särklass eftersom det enligt Petra Mede (som hade klistrats fast i sitt manus) aldrig någonsin har röstats så intensivt i någon deltävling tidigare. Här har ni en som hejar på hårdrockarna även om snoppgrabben i tights irriterar. Måns framträdande är plågsamt. Det är som att se t.ex. Cary Grant i t.ex. Grease 2. (En diamant i en dynghög.)

Etiketter:

11 Reflektioner:

Blogger Petra skrev ...

Åh, jag tyckte den röda klänningen på hon med gitarren i Cockies n beans var så fin! :)

14 februari, 2009 21:44  
Anonymous Anonym skrev ...

”Han i The Goodies” heter Bill Oddie och är en riktig mångsysslare.

14 februari, 2009 21:50  
Blogger cruella skrev ...

Spandexbraxer ska hädanefter bli min melodi! Nitbälte har jag redan.

Lasse Linds låt lät helt Håkan Hellström.

Apropå alliterationer.

14 februari, 2009 22:30  
Blogger cruella skrev ...

Med två t.

14 februari, 2009 22:30  
Blogger Plastfarfar skrev ...

Jag struntar i låtar som går in i ena örat och ut genom det andra, men jag noterade att programledaren hade dragit ner på sina MMMMM-anden som hon kör med när hon vill betona något som inte är allt för tydligt.

Förhoppningvis är detta intelligensbefriade oskick helt borta nästa gång.

14 februari, 2009 22:42  
Anonymous Anonym skrev ...

Jag fick för mej att Amy sjöng om fri abort, nåt om "min kropp, mitt val" men det var visst fel. "Mitt liv" sjöng hon ju.

Vad gäller Kakor och bönor undrade jag om namnet helt enkelt handlade om olika sätt att säga "tjejor". Eller var det en ny maträtt?

Samiska Waterloo var bäst. Det är inte första gången pausunderhållningen slår bidragen med hästlängder.

Håller f.ö. med om spandexsnorren, tur han inte var omskuren, tänkte jag. Jo, jag tänker konstiga tankar om det mesta i melodifestivalsammanhang.

14 februari, 2009 23:04  
Blogger Dammråttan skrev ...

Jag missade allt utom slutet, men det gjorde ju ingenting. Bara läsa dig och Ulrica idag för sammanfattning ;) Känns inte som att det var något direkt att missa. Men det finns ju repriser...

15 februari, 2009 09:50  
Blogger cruella skrev ...

Inte för att det har något med schlager att göra, men vilken wv kan vara lämpligare när Sverige tar guld i skidskytte: swede.

15 februari, 2009 10:23  
Blogger Howdy Sailor skrev ...

Jag tog min man på bar gärning när han kollade på Melodifestivalen fast han sagt att han skulle kolla på Kunskapskanalen om sovjetisk historia. HA!

15 februari, 2009 14:24  
Blogger Plastfarfar skrev ...

Visst tyder väl hennes --hon programledarens-- MMManden på ordfattigdom?

15 februari, 2009 22:20  
Anonymous Anonym skrev ...

Mmm!

16 februari, 2009 21:25  

Skicka en kommentar

<< Home